Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Βαριά η "καμπάνα" για την αδήλωτη εργασία


Engineer

Recommended Posts

Στο πλαίσιο ελέγχων που πραγματοποιηθήκαν το προηγούμενο διάστημα για την καταπολέμηση της υποδηλωμένης εργασίας, εντοπίστηκαν, ύστερα από επιτόπιο έλεγχο Επιθεωρητών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), σημαντικές παραβάσεις που αφορούσαν τα χρονικά όρια εργασίας.

 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι έλεγχοι διεξήχθησαν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της παροχής ελεγκτικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, καθώς και στον ασφαλιστικό κλάδο. Επιβλήθηκαν κυρώσεις, συνολικού ύψους 277.500 ευρώ, για 25 περιπτώσεις αδήλωτης υπερωριακής εργασίας.

 

«Η διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και η καταπολέμηση φαινομένων υποδηλώμενης, αδήλωτης και απλήρωτης εργασίας, αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για μία ανάπτυξη που θα βελτιώνει ουσιαστικά τη θέση των εργαζομένων» επισημαίνει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

 

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας στον τηλεφωνικό αριθμό 15512 ή στα κατά τόπους τμήματα Επιθεώρησης Εργασίας.

 

Πηγή: http://www.ered.gr/e..._/#.Wa46TbIjHDc

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.