Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στο σταθμό ΑΡΕΤΣΟΥ ο Μετροπόντικας


Engineer

Recommended Posts

Στον τρίτο κατά σειρά σταθμό μετά τη ΜΙΚΡΑ και την ΝΕΑ ΚΡΗΝΗ έφτασε πριν από λίγο ο Μετροπόντικας "Έλλη" ο πρώτος από τους δύο που διανοίγουν τις δίδυμες σήραγγες της γραμμής της Καλαμαριάς όπως σας έχει ήδη αποκαλύψει το ypodomes.com.

 

Η διάνοιξη έγινε σε χρόνο ρεκόρ καθώς μέσα σε 110 μέρες διανοίχθηκαν περίπου 1.500 μέτρα σήραγγας ενώ σε δύο μήνες το ΤΒΜ αναμένεται να φτάσει στο σταθμό ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ και του χρόνου τέτοια εποχή να "κουμπώσει" με τη βασική γραμμή στο σταθμό ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ από όπου και θα εξέλθει.

 

Καθημερινά ο Μετροπόντικας διανοίγει 20-22 μέτρα, αριθμός ρεκόρ αν σκεφτούμε ότι το συνηθισμένο νούμερο για τη χώρα είναι περίπου 10 μέτρα ανά μέρα. Στην τελετή υποδοχής του Μετροπόντικας παρεβρέθη ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος δήλωσε τα παρακάτω:

 

"Ο ένας Μετροπόντικας έφτασε στον τρίτο σταθμό της επέκτασης της Καλαμαριάς, ενώ όπως γνωρίζετε οι σήραγγες στη βασική γραμμή έχουν ολοκληρωθεί. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το Μετρό έχει μπει στην τελική ευθεία και να παρακαλέσω οι πολίτες να κάνουν ένα χρόνο υπομονή ακόμα, του χρόνου στην ΔΕΘ η πόλη θα έχει άλλη όψη, πολλές λαμαρίνες θα έχουν απομακρυνθεί, το 2019 το Μετρό και στη βασική γραμμή και στην Καλαμαριά μπαίνει σε δοκιμαστική λειτουργία και αρχές του 2020 ξεκινάει μια άλλη εποχή για τη Θεσσαλονίκη, μια εποχή που έπρεπε να ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν. Αυτά που δεσμευόμαστε τα κάνουμε πράξη και η σημερινή πορεία του έργου είναι η απόδειξη.

 

Ερωτώμενος για τα αρχαία του σταθμού ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ είπε "Είμαστε ιδιατερα ικανοποιημένοι γιατί βρέθηκε η βέλτιστη τεχνική λύση ώστε να συνυπάρξουν σταθμός και αρχαία και το Μετρό να έχει εκτός από τον μεταφορικό και πολιτιστικό ρόλο".

 

Πηγή: http://www.ypodomes....eipe-o-spirtzis

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.