Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαίρετα: λύσεις & ασάφειες του νέου Ν/Σ, δόσεις, εκπτώσεις & μείωση στα παράβολα

αυθαίρετα

 • Please log in to reply
26 απαντήσεις στο θέμα

#1 Engineer

Engineer

  Διαχειριστής

 • Administrators
 • 3.658 Μηνύματα:
Online

Δημοσίευση 11 Σεπτέμβριος 2017 - 10:16

Αυτόματη και ηλεκτρονική έκδοση οικοδομικών αδειών, μειωμένα παράβολα στο ύψος των 250 ευρώ από 500 που είναι σήμερα και διευκολύνσεις πληρωμής έως σε 80 δόσεις επιστρατεύει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να δελεάσει τους απρόθυμους ιδιοκτήτες ακινήτων που περιμένουν καρτερικά έναν χρόνο την ψήφιση του νέου νομοθετικού πλαισίου που φέρνει πιο ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα.

Αισίως, οι δηλώσεις με τους τρεις προηγούμενους νόμους υπερέβησαν το 1 εκατομμύριο και το ταμείο πλησιάζει τα 2 δισ. ευρώ. Ωστόσο, το μεγάλο απόθεμα κατοικιών που παραμένει εκτός νόμου αποτελεί μια μεγάλη δεξαμενή που θεωρείται εφικτό να κινητοποιήσει το νέο πλαίσιο, δίνοντας ισχυρά οικονομικά κίνητρα και περιθώριο δύο επιπλέον ετών στους πολίτες, καθώς η ισχύς του παρατείνεται έως τον Ιούνιο του 2019. Στο σχέδιο για τoν έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος, που υποβλήθηκε στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης στις αρχές Ιουνίου και προβλέπεται να κατατεθεί εντός των ημερών στη Βουλή, περιλαμβάνεται πλήθος ρυθμίσεων.

Μέσα σε 147 άρθρα ο νομοθέτης περιγράφει όλα τα εργαλεία για την ανακοπή της αυθαίρετης δόμησης, με κυριότερο όπλο το Παρατηρητήριο Δόμησης. Ο νέος υπερφορέας θα εποπτεύεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και θα διαθέτει Περιφερειακές Διευθύνσεις σε κάθε Περιφέρεια για να διενεργεί όλους τους πολεοδομικούς ελέγχους, την κατεδάφιση και να κάνει όλη την ηλεκτρονική καταγραφή και τον εντοπισμό αυθαιρέτων. Ο νόμος «ανασταίνει» επίσης τη μεταφορά του συντελεστή δόμησης και της Τράπεζας Γης, επαναφέρει την αδρανοποιημένη ρύθμιση για την ηλεκτρονική ταυτότητα των κτιρίων (αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασής τους αλλά και παρακολούθηση κάθε μεταβολής), ενώ αφιερώνει αρκετές σελίδες σε διατάξεις ενεργειακού περιεχομένου, με πιο ενδιαφέρουσα την εγκατάσταση αυτόνομου συστήματος θέρμανσης σε μεμονωμένες ιδιοκτησίες πολυκατοικιών. Με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζονται οι σοβαρές δυσλειτουργίες και οι έριδες μεταξύ συνιδιοκτητών που προκλήθηκαν από την αδυναμία επαρκούς θέρμανσης χιλιάδων νοικοκυριών λόγω της οικονομικής κρίσης. Η εγκατάσταση επιτρέπεται και χωρίς απόφαση της πλειοψηφίας της πολυκατοικίας. Στους καταναλωτές αυτούς παρέχεται η δυνατότητα σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου ή χρήσης άλλων εναλλακτικών μορφών θέρμανσης και η απαλλαγή τους από τις δαπάνες της κεντρικής θέρμανσης πλην των δαπανών συντήρησης. Υπάρχουν όμως ασάφειες και αδυναμίες εφαρμογής των προβλέψεων στα αμιγώς πολεοδομικά θέματα που θολώνουν το τοπίο. Μία από αυτές είναι η απαγόρευση της μίσθωσης σε ακίνητα με αυθαιρεσίες, χωρίς όμως να διευκρινίζεται ποιο θα είναι το αποδεικτικό της πολεοδομικής «καθαρότητας» του κτιρίου, καθώς η κατηγορία αυτή δεν θα υπόκειται σε υποχρεωτική βεβαίωση μηχανικού όπως συμβαίνει με τις μεταβιβάσεις ακινήτων.

Γενναίες εκπτώσεις για τις δηλώσεις που θα γίνουν ως τα τέλη του έτους

Η κυβέρνηση καλεί τους πολίτες να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση, παρέχοντας σημαντικές εκπτώσεις σε όσους το κάνουν έως τις 8 Δεκεμβρίου του 2017. Στην περίπτωση αυτή η έκπτωση φτάνει στο 20% στο ειδικό πρόστιμο, το οποίο πέφτει στο 10% εφόσον η αυθαίρετη κατασκευή ρυθμιστεί από τις 9 Δεκεμβρίου του 2017 έως τις 8 Ιουνίου του 2018. Ο νόμος τιμωρεί τους αμελείς, αφού όσοι επιλέξουν να υποβάλουν δηλώσεις από τις 9 Ιουνίου έως και τις 8 Δεκεμβρίου 2018 θα επιβαρύνονται με αυξημένα πρόστιμα κατά 10% και 20% αντίστοιχα.

Ταχεία έκδοση οικοδομικών αδειών

Ο νόμος προβλέπει έκδοση οικοδομικών αδειών ανάλογα με την περιοχή, τη θέση, τη χρήση, το μέγεθος και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του κτιρίου που πρόκειται να ανεγερθεί. Η κατηγοριοποίηση αφορά τρεις περιπτώσεις: κτίρια σε εντός σχεδίου περιοχές για τα οποία οι άδειες θα εκδίδονται σε έναν μήνα από την υποβολή φακέλου, κτίρια σε οικισμούς προϋφιστάμενους του 1923 χωρίς εγκεκριμένα όρια που οι άδειες θα βγαίνουν σε δύο μήνες και κτίρια σε περιοχές με εγκεκριμένο πολεοδομικό σχέδιο που είναι κτηματογραφημένες, οι οποίες αποκτούν το προνόμιο της αυτόματης έκδοσης οικοδομικών αδειών. Ολες οι άδειες θα εκδίδονται ηλεκτρονικά και θα αναρτώνται στο Διαδίκτυο, ενώ προβλέπεται και δειγματοληπτικός έλεγχος στο 30%.

Τι θα πληρώσουν οι πολίτες

Μεγάλη αλλαγή που φέρνει ο νόμος είναι η μείωση κατά 50% του παραβόλου που διαμορφώνεται στα 250 ευρώ μέχρι 100 τ.μ. Το κόστος ανεβαίνει έως και τα 10.000 ευρώ για επιφάνεια μεγαλύτερη των 5.000 τ.μ. Μακροχρόνια άνεργοι και δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα καταβάλουν το 30% και 20% αντίστοιχα του ενιαίου ειδικού προστίμου. Επιπλέον, τα δύο πρώτα έτη από την υποβολή της δήλωσης αναστέλλεται γι' αυτούς η καταβολή των δόσεων. Αντίστοιχα, το 15% του προστίμου θα καταβάλουν άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80%, το 20% οι πολύτεκνοι και το 30% οι τρίτεκνοι για την κύρια κατοικία τους.

Οσο πιο παλιά, τόσο πιο φθηνά. Το 15% του προστίμου θα πληρώσουν ακίνητα που προϋφίστανται του 1983 και 250 ευρώ όλα όσα ανεγέρθηκαν προ του 1975. Για αυθαιρεσίες της περιόδου 1983-1993 καταβάλλεται ποσοστό 60% του ενιαίου ειδικού προστίμου, ενώ για κατασκευές της περιόδου 1993-2003 καταβάλλεται ποσοστό 80% του ενιαίου ειδικού προστίμου. Η απόδειξη του χρόνου κατασκευής, ανέγερσης ή αλλαγής χρήσης γίνεται με αεροφωτογραφία.

Πού σκοντάφτει η Τράπεζα Γης

Το νομοσχέδιο επαναφέρει τον θεσμό της Τράπεζας Γης, η οποία θα έχει ψηφιακή μορφή και θα διαχειρίζεται το σύνολο των δικαιωμάτων μεταφοράς Συντελεστή Δόμησης (Σ.Δ.), το αντάλλαγμα δηλαδή που αποκτά κάποιος από την αδυναμία του να αξιοποιήσει διατηρητέα μνημεία ή ακίνητα που απαλλοτριώθηκαν για κοινόχρηστους χώρους ή που δεν είναι δυνατόν να δομηθούν για περιβαλλοντικούς λόγους. Επιπλέον, θα έχει τη δυνατότητα να εκδίδει τίτλους «Εξασφάλισης Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» με σκοπό την οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση για μεγάλες περιβαλλοντικές παραβάσεις με υπερβάσεις δόμησης και κάλυψη άνω του 40%. Η πρόβλεψη παρουσιάζει δύο σοβαρές αδυναμίες: για να λειτουργήσει θα χρειαστεί να οριστούν Ζώνες Υποδοχής Συντελεστή που θα απαιτήσουν πάνω από 5 χρόνια για να θεσμοθετηθούν, ενώ ερώτημα παραμένει η εξεύρεση πόρων με τους οποίους θα αποζημιώνονται οι δικαιούχοι.

Της Μαριάννας Τζάννε

Πηγή: newmoney.gr και https://www.b2green....si-sta-paravola

[url=http://www.michanikos.gr/_/%ce%95%ce%b9%ce%b4%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%b1%cf%85%ce%b8%ce%b1%ce%af%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%b1-%ce%bb%cf%8d%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b1%cf%83%ce%ac%cf%86%ce%b5%ce%b9%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bd%ce%ad%ce%bf%cf%85-%ce%bd%cf%83-%ce%b4%cf%8c%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-r6121]Click here to view the είδηση[/url]

#2 Elounda

Elounda

  Διακεκριμένο Μέλος

 • Core Members
 • PipPipPipPip
 • 826 Μηνύματα:
 • ΤοποθεσίαΆγιος Νικόλαος
 • Ειδικότητα:Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
Offline

Δημοσίευση 11 Σεπτέμβριος 2017 - 11:05

Η κυβέρνηση καλεί τους πολίτες να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση, παρέχοντας σημαντικές εκπτώσεις σε όσους το κάνουν έως τις 8 Δεκεμβρίου του 2017. Στην περίπτωση αυτή η έκπτωση φτάνει στο 20% στο ειδικό πρόστιμο, το οποίο πέφτει στο 10% εφόσον η αυθαίρετη κατασκευή ρυθμιστεί από τις 9 Δεκεμβρίου του 2017 έως τις 8 Ιουνίου του 2018. Ο νόμος τιμωρεί τους αμελείς, αφού όσοι επιλέξουν να υποβάλουν δηλώσεις από τις 9 Ιουνίου έως και τις 8 Δεκεμβρίου 2018 θα επιβαρύνονται με αυξημένα πρόστιμα κατά 10% και 20% αντίστοιχa

 

Το να μην μπορούν ανα ανταποκριθούν οι άνθρωποι αμεσα με τόσες επιβαρύνσεις,ή άλλα τυχών προβλήματα(δεν υπάρχουν σχέδια εγκεκριμένα κτλ)  δεν το σκέφτονται?Αμελείς δηλαδή μάλιστα.........Πως στέκει να του επιβάλλει μεγαλύτερο πρόστιμο αντί απλά να χάνεις το ποσοστό έκπτωση δεν το κατάλαβα#3 pantsel

pantsel

  Διακεκριμένο Μέλος

 • Core Members
 • PipPipPipPip
 • 1.257 Μηνύματα:
 • Ειδικότητα:Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
Offline

Δημοσίευση 11 Σεπτέμβριος 2017 - 11:17

αρα παμε παλι για παραταση του 4178,για να μην υπαρξει μεταβατικο κενο μεταξυ

των 2 νομων#4 akis-k

akis-k

  Νέο Μέλος

 • Members
 • Pip
 • 7 Μηνύματα:
 • ΤοποθεσίαΚορυδαλλός
 • Ειδικότητα:Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός
Offline

Δημοσίευση 11 Σεπτέμβριος 2017 - 11:20

"Η κυβέρνηση καλεί τους πολίτες να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση, παρέχοντας σημαντικές εκπτώσεις σε όσους το κάνουν έως τις 8 Δεκεμβρίου του 2017. Στην περίπτωση αυτή η έκπτωση φτάνει στο 20% στο ειδικό πρόστιμο, το οποίο πέφτει στο 10% εφόσον η αυθαίρετη κατασκευή ρυθμιστεί από τις 9 Δεκεμβρίου του 2017 έως τις 8 Ιουνίου του 2018. Ο νόμος τιμωρεί τους αμελείς, αφού όσοι επιλέξουν να υποβάλουν δηλώσεις από τις 9 Ιουνίου έως και τις 8 Δεκεμβρίου 2018 θα επιβαρύνονται με αυξημένα πρόστιμα κατά 10% και 20% αντίστοιχα."

Δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω τι σκέφτονται. Μέχρι 8 Δεκέμβρη; Πρώτα απ'όλα έχουν πάρει ως ημερομηνία έναρξης τον Ιούνιο που βγήκε το προσχέδιο, πράγμα που λογικά θα αλλάξει στο τελικό κείμενο. Αλλά και πάλι αν ισχύσει, πώς ρε Καραμήτρο θα πληρώσει ο άλλος το τελευταίο τρίμηνο του έτους που έχει να δώσει φόρο εισοδήματος-ενφια-τελη κυκλοφορίας κτλ. Τι φορομπηχτικά τερτίπια είναι αυτά; Για άλλη μια φορά μετατρέπουν ένα νόμο που υποτίθεται είναι για την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος σε ένα ακόμη φορολογικό νομοσχέδιο...#5 GriGaS

GriGaS

  Παλιό Μέλος

 • Members
 • PipPipPip
 • 165 Μηνύματα:
 • ΤοποθεσίαΆργος, Αργολίδα
 • Ειδικότητα:Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός
Offline

Δημοσίευση 11 Σεπτέμβριος 2017 - 12:02

Ρε παιδιά, η αρθρογράφος είπε να κάνει ένα άρθρο για τα αυθαίρετα. Μπήκε στην είδηση του προηγούμενου Σαββάτου, έριξε μια ματιά στα σχόλια και ένα βλεφάρισμα στο σχέδιο που κυκλοφόρησε και έγραψε ένα άρθρο που θα αναπαραχθεί παντού.

 

Όσον αφορά τις ημερομηνίες των εξαμήνων της έκπτωσης είναι εμφανές ότι έχουν ξεμείνει από το σχέδιο νόμου που είχε κυκλοφορήσει τον Μάιο για ισχύ από Ιούνιο και αυτονόητο πως θα τροποποιηθούν ώστε να αντιστοιχούν σε εξάμηνα.#6 Elounda

Elounda

  Διακεκριμένο Μέλος

 • Core Members
 • PipPipPipPip
 • 826 Μηνύματα:
 • ΤοποθεσίαΆγιος Νικόλαος
 • Ειδικότητα:Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
Offline

Δημοσίευση 11 Σεπτέμβριος 2017 - 12:14

Ρε παιδιά, η αρθρογράφος είπε να κάνει ένα άρθρο για τα αυθαίρετα. Μπήκε στην είδηση του προηγούμενου Σαββάτου, έριξε μια ματιά στα σχόλια και ένα βλεφάρισμα στο σχέδιο που κυκλοφόρησε και έγραψε ένα άρθρο που θα αναπαραχθεί παντού.

 

Όσον αφορά τις ημερομηνίες των εξαμήνων της έκπτωσης είναι εμφανές ότι έχουν ξεμείνει από το σχέδιο νόμου που είχε κυκλοφορήσει τον Μάιο για ισχύ από Ιούνιο και αυτονόητο πως θα τροποποιηθούν ώστε να αντιστοιχούν σε εξάμηνα.

Δεν λέμε για ημερομηνίες αυτά είναι αυτονόητα(?) .Μακάρι να εντόπιζε τα προβλήματα μόνο αυτά  έχει και άλλα πολλά και οχι ο νόμος ο οποίος αναφέρεται σε ιδανικές συνθηκες αλλά η κατάσταση των στοιχείων των κτιρίων σε πολεοδομίες-ιδιοκτήτες κτλ#7 verda

verda

  Παλιό Μέλος

 • Core Members
 • PipPipPip
 • 281 Μηνύματα:
 • ΤοποθεσίαΑθήνα
 • Ειδικότητα:Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
Offline

Δημοσίευση 11 Σεπτέμβριος 2017 - 12:27

την έκπτωση του 20% την παίρνεις αν ενταχθείς στο 1ο εξάμηνο του νόμου όχι αν πληρώσεις το πρόστιμο τότε.. δεν είναι εκεί το θέμα..

Το τεράστιο θέμα του Νόμου είναι η στατική επάρκεια τα άλλα μια χαρά είναι#8 dimitris GM

dimitris GM

  Διακεκριμένο Μέλος

 • Core Members
 • PipPipPipPipPip
 • 14.356 Μηνύματα:
 • ΤοποθεσίαΘεσσαλονίκη
 • Ειδικότητα:Νομικός
Offline

Δημοσίευση 11 Σεπτέμβριος 2017 - 13:21

απο την διαβουλευση

Άρθρο 86 Μειώσεις και επιβαρύνσεις ενιαίου ειδικού προστίμου και καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής

1. Για τις αυθαίρετες κατασκευές που υπάγονται στις διατάξεις αναστολής επιβολής κυρώσεων του παρόντος νόμου η υποβολή της αίτησης υπαγωγής και των συνοδευτικών της στοιχείων και δικαιολογητικών δύνανται να υποβληθεί στο πληροφοριακό σύστημα μέχρι την 08/10/2018. Με απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας δύναται να παραταθεί η παραπάνω προθεσμία υπαγωγής.

2. Το ενιαίο ειδικό πρόστιμο, όπως υπολογίζεται σύμφωνα με το Παράρτημα Α του παρόντος, μειώνεται:

α) κατά 20%, εφόσον η αυθαίρετη κατασκευή/ χρήση υπαχθεί στις διατάξεις του παρόντος έως την 08/02/2017.
β) κατά 10%, εφόσον η αυθαίρετη κατασκευή/ χρήση υπαχθεί στις διατάξεις του παρόντος από την 09/02/2017 έως την 08/08/2017.

3. Το ενιαίο ειδικό πρόστιμο, όπως υπολογίζεται σύμφωνα με το Παράρτημα Α του παρόντος, αυξάνεται:
α) κατά 10%, εφόσον η αυθαίρετη κατασκευή/ χρήση υπαχθεί στις διατάξεις του παρόντος από την 09/08/2017 έως την 08/02/2018.
β) κατά 20%, εφόσον η αυθαίρετη κατασκευή/ χρήση υπαχθεί στις διατάξεις του παρόντος μετά την 09/02/2018.

 

στο "νεο" νομοσχεδιο  που παρεδωσε η "επιτροπη" τον Μαιο/Ιούνιο....και εχει αναρτησει ο γιαν

Άρθρο 102
Μειώσεις και επιβαρύνσεις ενιαίου ειδικού προστίμου και καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής
1. Για τις αυθαίρετες κατασκευές που υπάγονται στις διατάξεις για την  αναστολή επιβολής κυρώσεων του άρθρου 97 του παρόντος, η αίτηση υπαγωγής μαζί με τα  συνοδευτικά της στοιχεία και δικαιολογητικά μπορεί να υποβληθεί στο πληροφοριακό σύστημα μέχρι τις 8/6/2019. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας μπορεί να παραταθεί η ανωτέρω προθεσμία υπαγωγής.
2. Το ενιαίο ειδικό πρόστιμο υπολογίζεται σύμφωνα με το Παράρτημα Α, και μειώνεται όπου ειδικώς ορίζεται στις διατάξεις του παρόντος. Το πρόστιμο μειώνεται στις ακόλουθες περιπτώσεις:
α)  κατά 20%, αν η αυθαίρετη κατασκευή ή χρήση υπαχθεί στις διατάξεις του παρόντος έως τις 8/12/2017,
β)  κατά 10%, αν η αυθαίρετη κατασκευή ή χρήση υπαχθεί στις διατάξεις του παρόντος από τις 9/12/2017 έως τις 8/6/2018,
γ)  κατά 10% αν ο αιτών υποβάλει τη  μελέτη στατικής επάρκειας ταυτόχρονα με τη δήλωση υπαγωγής.
3. Το ενιαίο ειδικό πρόστιμο αυξάνεται:
α)  κατά 10%, αν η αυθαίρετη κατασκευή ή  χρήση υπαχθεί στις διατάξεις του παρόντος από τις 9/6/2018 έως τις  8/12/2018,
β)   κατά 20%, αν η αυθαίρετη κατασκευή ή  χρήση υπαχθεί στις διατάξεις του παρόντος μετά τις 9/12/2018.
γ)   κατά 10%, αν η αυθαίρετη κατασκευή ή χρήση ευρίσκεται σε περιοχές προστασίας για τις οποίες έχουν εκδοθεί και ισχύουν προεδρικά διατάγματα καθορισμού όρων δόμησης.

 

εδιτ

λογικά,  ολες αυτες οι "ημερομηνιες ληξης" θα παραταθουν αναλογως κατα την ψηφιση του νεου νομου...


Το μήνυμα έχει επεξεργαστεί ο dimitris GM: 11 Σεπτέμβριος 2017 - 13:44


#9 gio

gio

  Διακεκριμένο Μέλος

 • Core Members
 • PipPipPipPipPip
 • 3.148 Μηνύματα:
 • Ειδικότητα:Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
Offline

Δημοσίευση 11 Σεπτέμβριος 2017 - 20:29

Ολο λενε τα αρθρα για μειωσεις ...για περισσοτερες δοσεις ...για χαμηλα προστιμα..ΔΕΝ λενε όμως για το επιπλεον κοστοσ των ΜΕΛΕΤΩΝ ΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ!!!!#10 dimitris GM

dimitris GM

  Διακεκριμένο Μέλος

 • Core Members
 • PipPipPipPipPip
 • 14.356 Μηνύματα:
 • ΤοποθεσίαΘεσσαλονίκη
 • Ειδικότητα:Νομικός
Offline

Δημοσίευση 11 Σεπτέμβριος 2017 - 21:00

παντως,

μεχρι αυτη την ωρα δεν εχει γινει στη Βουλη καμμια καταθεση για το συγκεκριμενο νομοσχεδιο..

 

Προεκυψε και αυτη η ....χρυση κεραμιδα απο τις..Σκουριες...

 

Εχουν και τα προβληματα με  τους δασικους χαρτες,

- με την επικειμενη αποφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, 

- με την ψηφιση δυο  διαδοχικων νομων σε δυο μηνες

- και τις 15 περιπου "διευκρινιστικες" -λεει- εγκυκλιους,

 

για τους οποίους  χαρτες  παρετειναν την προθεσμια  με τροπολογια σε νομο που δεν εχει ακομα ψηφισθει

 

[αρα, θεωρητικα, κατα παραβαση του νομου  δεχονται στα Δασαρχεια να κατατιθενται  ενστασεις μετα τις 7/9...]

 

και στην κορφή..."παραταση"


Το μήνυμα έχει επεξεργαστεί ο dimitris GM: 11 Σεπτέμβριος 2017 - 21:07


Θέματα με μια ή περισσότερες όμοιες ετικέτες: αυθαίρετα