Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μηχανικοί: το ψηφισθέν κείμενο για την αποσύνδεση ασφάλισης από ιδιότητα


Engineer

Recommended Posts

Μπορεί γενικά να είναι μηχανικός ΠΕ, όμως αν η πρόσληψή του δεν έγινε σε θέση μηχανικού ΠΕ, αντιμετωπίζεται και πάλι με τους κανόνες ΕΦΚΑ-ΤΣΜΕΔΕ? Δε θα πρέπει να υπάρξει μια διαφοροποίηση για όσους δεν κάνουν χρήση της ιδιότητας; 

Link to comment
Share on other sites

Άποψή μου είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμμία διαφοροποίηση για κανένα (ούτε για μηχανικούς, ούτε για οτιδήποτε άλλο)

 

Ένας νόμος για όλους τους μισθωτούς, ένας για ΕΕ.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καληπέρα συνάδελφοι. Ίσως έχει αναφερθεί ξανά, αλλά επειδή εδώ και 3 έτη βρίσκομαι εξωτερικό θα ήθελα αν γνωρίζετε κάτι σχετικά με το συγκεκριμένο νόμο διακοπής βιβλίων-ιδιότητας μηχανικού.

 

Στην ουσία είχα και έχω κρατήσει τα βιβλία μου ανοιχτά ώστε να μπορέσω να διεκπεραιώσω τις υποθέσεις μου στα αυθαίρετα που είχα αναλάβει και έχω ακόμα μερικές (έφυγα βιαστικά χωρίς να έχω χρόνο να κλείσω τα πάντα).

 

Χρειάζομαι απλά να ανεβάσω τα έγγραφα στο σύστημα των αυθαιρέτων, δεν χρειάζεται να κόψω αποδείξεις, έχουν όλες ήδη κοπεί. Μπορώ να κλείσω βιβλία στην εφορία διατηρώντας την πρόσβασή μου στο σύστημα του ΤΕΕ ώστε να τελειώσω ότι χρειάζεται μέσα στους επόμενους μήνες; 

 

Λόγω του ότι είμαι Ελευθερη επαγγελματίας στο εξωτερικό έχω και απαλλαγή απο ΤΣΜΕΔΕ των ασφαλιστικλων εισφορών μου. Ευχαριστώ πολύ αν κάποιος γνωρίζει να μου πει.

 

Η λογίστριά μου επί έτη δεν ήξερε να μου απαντήσει μιας και έχει να κάνει όλο αυτό και με το ΤΕΕ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.