Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΕΠΕΙΓΟΝ, έλεγχος σε τσιμενταρίσμα δαπέδου


fixrepo

Recommended Posts

Χρειάζομαι τη βοήθεια της κοινότητας άμεσα, επειδή στην ανακαίνιση που ξεκίνησα και συγκεκριμένα στα δωμάτια που αποξηλώθηκε το ξύλινο δάπεδο το κενό (~ 10εκ.) έπρεπε να γεμιστεί με τσιμέντο προκειμένου να τοποθετηθούν πλακάκια.
Το πρόβλημα είναι ότι λόγω κακοτεχνίας το "τσιμέντο" σπάει με ελάχιστη προσπάθεια και από κάτω εμφανίζεται άμμος. Ο τεχνίτης θεωρεί ότι το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό, εγώ (που τυπικά είμαι άσχετος) θεωρώ ότι είναι προβληματικό.
Υπάρχουν βίντεο που δείχνουν δοκιμή από τεχνίτες της εταιρείας για να με πείσουν για το αντίθετο, δεν ξέρω αν πρέπει να γελάω ή να κλαίω:
https://drive.google.com/drive/folders/0Bx22rBwKSULGa1dWamE1RkJuYmc?usp=sharing
Παρακαλώ για την γνώμη όσων έχουν την εμπειρία και θεωρούν ότι μπορούν να εκφράσουν την αποψή τους με ασφάλεια βλέποντας μόνο 2-3 βίντεο. Επίσης θα ήταν χρήσιμο να με συμβουλέψετε αν σε τέτοιες περιπτώσεις και σε τόσο μικρό πάχος (δεδομένου ότι περνάνε σωλήνες), ενδείκνυται η χρήση πλέγματος.

Είμαι υπόχρεος εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 28
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σε τέτοιες περιπτώσεις αυτό γίνεται συνήθως. Βάζουν ότι μπάζο βρουν από κάτω, ρίχνουν άμμο και μετά ένα τσιμεντοκονίαμα πολύ ελαφρύ.

 

Πες του τεχνίτη να ρίξει κανονική τσιμεντοκονία με μπόλικο τσιμέντο αν θες για να σαι σίγουρος.

 

Πάντως στα πλακάκια, το μυστικό είναι η ακριβή κόλλα. Αυτή θα δώσει την αντοχή. Μην τσιγκουνευτείς την καλή κόλλα, πάρε μία ακριβή.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, αναφέρετε όμως ότι "αυτό γίνεται συνήθως", τι σημαίνει αυτό;

Είναι συνήθης αποδεκτή πρακτική ή είναι 100% λάθος, που κάποια στιγμή θα ραγίσει τα πλακίδια στο δικό μου και σε άλλα σπίτια;

Να αποδεχτώ το έργο και να φροντίσω για την καλή κόλλα ή να απαιτήσω ξήλωμα και εκ νέου τσιμεντάρισμα;

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ να σου πω έτσι. Γενικά σου λέω είναι μία συνήθης τακτική στις ανακαινίσεις, μπάζα και από πάνω τσιμέντο με νερό και άμμο. Αλλά τώρα αν αντέχει είναι μεγάλο θέμα. Εγώ έτσι που το βλέπω στο βίντεο είναι όντως πολύ μαλακό. 

 

Η σωστή τσιμεντοκονία θέλει μπόλικο τσιμέντο και άμμο να γίνει σωστό χαρμάνι. 

Link to comment
Share on other sites

Βρες έναν έμπειρο μηχανικό που ξέρει από κατασκευή και ζήτα του εγγράφως (αφού τον πληρώσεις) να σου απαντήσει. Από το πληκτρολόγιο είναι αδύνατο να πάρεις σωστή λύση.

 

Υ.Γ. Υποθέτω ότι οι επαγγελματίες που πετάνε όλα τα μπάζα και κάνουν τσιμεντοκονία από την αρχή είναι εκτός αγοράς γιατί είναι ακριβοί !!

Link to comment
Share on other sites

Επειδή όλοι όσοι είδαν τα βίντεο δεν είχαν αμφιβολία ότι υπάρχει κακοτεχνία και η απόφαση για διόρθωση του προβλήματος έχει ληφθεί, το ερώτημα που δημιουργείται τώρα είναι αν πρέπει όλο το υλικό να απορριφθεί ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν άμμος.

Να διευκρινίσω ότι δεν τίθεται θέμα κόστους της άμμου αλλά ο μεγάλος όγκος και χρόνος που απαιτείται για την απόρριψη του υλικού.

Στο Υ.Γ. του προηγούμενου πόστ πρέπει να επισημάνω ότι δεν έγινε κανένα παζάρι στην αρχική τιμή που προτάθηκε για την συγκεκριμένη εργασία, ούτε στο σύνολο του έργου. Επίσης όταν δίνεις αρκετές χιλιάδες ευρώ μου φαίνεται παράλογο να τσιγγουνευτείς 5 τσουβάλια τσιμέντο.

Edited by fixrepo
Link to comment
Share on other sites

Όχι μην το κουράζεις άλλο. Πέτα το όπως είναι και πάρε νέα υλικά. Μιλάμε για μικρά ποσά πια...άμμος και τσιμέντα σε σακιά είναι ! 

Link to comment
Share on other sites

@fixrepo

 

Τα κριτήρια αποδοχής της τσιμεντοκονίας καθορίζονται με το bre screed test. 

 

Υλικά αποξήλωσης επαναχρησιμοποιούνται μόνο ανάλογα τη νέα χρήση για την οποία προορίζονται.

 

Αυτά

Link to comment
Share on other sites

Μία ιδέα για το bree screed test πήρα από βίντεο στο youtube, αλλά είναι κάτι που δεν μπορώ να κάνω εγώ και απ' ότι φαντάζομαι και οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου (ειδικός εξοπλισμός). 

Αν ο εργολάβος δεχόταν να καλέσουμε διπλ. μηχανικό πως αυτός θα τεκμηρίωνε το πόρισμά του για την καταλληλότητα της επιφάνειας με αντικειμενικά κριτήρια που δεν δέχονται αμφισβήτηση.

Απ' ότι αντιλαμβάνομαι ως τώρα μόνο αν στέλνονταν δείγμα σε εργαστήριο θα ήταν αυτό δυνατό.

Κάποιος επαγγελματίας πρότεινε χτύπημα όλης της επιφάνειας με ξύλο φτυαριού για να διαπιστωθεί που ακούγεται υπόκοφος ήχος...

Link to comment
Share on other sites

ΤΙ εννοείς εάν δεχόταν ο εργολάβος? Δική σου ιδιοκτησία είναι εσύ μπορείς να καλέσεις όποιον ειδικό γουστάρεις. Εκτός εάν θέλεις να πληρώσει την τον μηχανικό ο εργολάβος.

Σε κάθε περίπτωση ισχύει το ότι πληρώσεις παίρνεις

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.