Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Όλες οι αλλαγές για την αυτόνομη θέρμανση στις πολυκατοικίες


Engineer

Recommended Posts

Δηλ θα πληρώσει κάποιος για κάτι που δεν θα του ανήκει;η φθορά του παλιού δικαιωματικά έχει και χρήση και φθορά του ενοικιαστή που έχει αποχωρήσει διότι τον αγοράσει ο ίδιος οπότε νομίζω του δίνει το δικαίωμα να τον χρησιμοποιεί.

Θεωρητικά δηλ αν αποφασίσουν με την καταστροφή του κοινόχρηστου να βάλουν όλοι ατομικό,θα συμμετέχει και αυτός που έχει αποχωρήσει.

Τραβηγμένο παράδειγμα,αλλά αν η συμμετοχή στην αντικατάσταση λόγω παλαιότερης χρήσης χωρίς να έχει δικαίωμα χρήσης ή πάγιας αξίας του νέου λέβητα είναι ακόμα μεγαλύτερη αδικία.

Edited by vasilimertzani
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δηλ θα πληρώσει κάποιος για κάτι που δεν θα του ανήκει;

 

Γιατί δεν του ανήκει ? Κοινόχρηστος παραμένει ο λέβητας και ανήκει σε όλους τους ιδιοκτήτες άλλο αν κάποιοι έχουν αποκοπεί από αυτόν. Γενικά συμφωνώ απόλυτα με το ποστ του avgoust μερικές σελίδες παραπάνω. Καλή και θεμιτή η αποκοπή - αυτονόμηση αλλά παραμένουν κάποιες ευθύνες και υποχρεώσεις. 

 

Δηλαδή βγαίνουν σιγά σιγά κάποιοι ιδιοκτήτες και ο λέβητας καταντάει φουλ υπερδιαστασιολογημένος για όσουν παραμένουν στην κεντρική με υπαιτιότητα των αποχωρούσαντων. Γιατί να μην αναλάβουν μέρος του κόστους αντικατάστασης και οι αποχωρήσαντες ?

Edited by nik
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

να ρωτήσω αν κάποιος εχει καταλάβει:

Μπορεί να αποκοπεί κάποιος ο οποίος αυτη την στιγμή έχει κεντρικό λέβητα η πολυκατοικία για θέρμανση και ψύξη παίρνει απο aircondition. Το διαμέρισμα διαθέτει και τζάκι. Αρα αυτη την στιγμη στην θέρμανση δεν λαμβάνονται υπόψιν στην ενεργειακή επιθεώρηση τα aircondition και το τζάκι αφου θεωρούνατι βοηθητικά και όχι κύρια. Μπορει με τα ήδη υπάρχοντα aircondition να αιτηθει αποκοπεί διότι όταν θα είναι αποκομμένος τότε τα aircondition θα είναι η κύρια πηγή θέρμανσης (πάλι το τζάκι δεν θα λαμβάνεται υπόψιν σωστά?), και αν τα COP είναι καλά μπορεί να βγεί αποδοτικότερος πλεόν? Ή ο νόμος απαιτεί ΝΕΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.