Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Στο ΤΕΕ και οι μηχανικοί των ΤΕΙ


Engineer

Recommended Posts

“Το ΤΕΕ δείχνει τον δρόμο για τις αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχουν αποτύπωμα και αξία στην πραγματική οικονομία, στην καθημερινότητα των ελευθέρων επαγγελματιών και των επιχειρήσεων” δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός ζητώντας από την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας “την προώθηση των αναγκαίων νομοθετικών ρυθμίσεων” για τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των μηχανικών.

 

Στα μητρώα του θα γράφει εφεξής και τους μηχανικούς των ΤΕΙ το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ιδρύοντας με νέα απόφαση τμήμα Αποφοίτων Σχολών Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

 

“Το ΤΕΕ δείχνει τον δρόμο για τις αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχουν αποτύπωμα και αξία στην πραγματική οικονομία, στην καθημερινότητα των ελευθέρων επαγγελματιών και των επιχειρήσεων” δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός ζητώντας από την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας “την προώθηση των αναγκαίων νομοθετικών ρυθμίσεων” για τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των μηχανικών. Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι τα τμήματα μηχανικών των ΤΕΙ είχαν θέσει ως πάγιο αίτημα στο παρελθόν να αναγνωρίζονται από το ΤΕΕ -γεγονός που προκαλούσε αντιδράσεις από πλευράς επιμελητηρίου.

 

Με ρύθμιση που πέρασε στο τέλος του 2016 προβλέπεται ότι το επάγγελμα του μηχανικού, ανεξαρτήτως ειδικότητας, ασκείται μόνο από τους κατόχους διπλώµατος μηχανικού αντιστοίχου της ειδικότητάς τους, των Πολυτεχνικών Σχολών ή Τµηµάτων Πολυτεχνικών Σχολών Πανεπιστηµιακών Ιδρυµάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης της ηµεδαπής ή ισοτίµων σχολών της αλλοδαπής. Εξαιρούνται έτσι έως σήμερα οι απόφοιτοι των ΤΕΙ από τα αντίστοιχα τμήματα και αντιδρούν.

 

Απέναντι στις αιτιάσεις τους ο Γ. Στασινός είχε τονίσει πως “εκ του (ανωτέρω) νόμου δεν επιτρέπεται να συνυπάρχουν στον ίδιο κλάδο κάτοχοι πτυχίων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και κάτοχοι πτυχίων τεχνολογικής εκπαίδευσης”.

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι από το υπουργείο Παιδείας έχει προαναγγελθεί η ρύθμιση και του ζητήματος των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων 195 τμημάτων ΑΕΙ -μεταξύ τους και των μηχανικών.

 

Παράλληλα έχει προαναγγελθεί ρύθμιση που φέρεται να προβλέπει την εξίσωση, ως ισοδύναμων με μεταπτυχιακά, των πτυχίων τμημάτων ή σχολών με θετικό - εφαρμοσμένο προσανατολισμό. Η εν λόγω διάταξη αφορά κατά τις πληροφορίες τα Πολυτεχνεία και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο - πανεπιστημιακές σχολές πενταετούς και εξαετούς φοίτησης δηλαδή.

 

Πηγή: http://www.avgi.gr/a...hanikoi-ton-tei

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Ουάου! Πληρώστε τώρα συνάδελφοι ΤΕ εισφορές για της συντάξεις της Γενιάς του Πολυτεχνείου...Όλοι μαζί για την γενιά που διάλυσε την Ελλάδα...

Link to comment
Share on other sites

Μα με τιποτα?

Μεταναστευση, δηλωση μονιμου κατοικου εξωτερικου, εργασια αντιστοιχη με τις γνωσεις και ικανοτητες σου και κρατησεις ολες σε κρατος που σου παρεχει μια αξιολογη ποιοτητα ζωης. 

Αντιο στις διακρισεις, στους τιτλους, στις ιδεοληψιες και καλη τυχη.

 

Link to comment
Share on other sites

“Το ΤΕΕ δείχνει τον δρόμο για τις αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχουν αποτύπωμα και αξία στην πραγματική οικονομία, στην καθημερινότητα των ελευθέρων επαγγελματιών και των επιχειρήσεων”

Σε ελέυθερη μετάφραση

 

Ελάτε ΤΕΙτζήδες μου να πληρώνετε ΤΣΜΕΔΕ (ή όπως αλλιώς λέγεται τώρα) γιατί το ταμείον είναι μείον.

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.