Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Η Ελλάδα ο μεγαλύτερος επενδυτής στην Αλβανία και το 2016


Engineer

Recommended Posts

Η Ελλάδα, παρά την οικονομική κρίση, διατηρεί διαχρονικά, μακράν την πρώτη θέση μεταξύ των ξένων επενδυτών στην Αλβανία.

 

Το 2016 το ύψος του συνολικού ελληνικού επενδυμένου κεφαλαίου ανήλθε σε €1.233 εκατ. και μερίδιο 21,72% επί του συνολικού αποθέματος ΑΞΕ στην Αλβανία. Η ανοδική πορεία των ελληνικών επενδύσεων οφείλεται, κυρίως σε αύξηση κεφαλαίων (αγορά μεριδίων αλβανικών εταιρειών, δάνεια ή επενδύσεις χαρτοφυλακίου από τις μητρικές εταιρείες), καθώς και σε ίδρυση νέων εταιρειών. Το 2016, η αύξηση των ελληνικών επενδύσεων ήταν 2,32% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

 

Οι κυριότεροι τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται οι ελληνικών και ομογενειακών συμφερόντων επιχειρήσεις είναι οι τραπεζικές υπηρεσίες, οι τηλεπικοινωνίες, οι κατασκευές και δομικά υλικά, η βιομηχανία, οι υπηρεσίες υγείας, το εμπόριο, η εκπαίδευση, καθώς και άλλες υπηρεσίες (μεταφορές, συμβουλευτικές, νομικές, μάρκετινγκ, εκπαίδευσης, εστίασης, κλπ.).

 

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το 2015, οι ενεργές επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων στην Αλβανία ήταν 675, εκ των οποίων 400 αμιγώς ελληνικές και 275 μικτές. Σημειώνεται ότι οι ιταλικές επιχειρήσεις, που αριθμητικά κατέχουν την πρώτη θέση (2.753 επιχειρήσεις), πέρα από τις τράπεζες και τις εταιρείες call centers, είναι κυρίως, μικρές εμπορικές επιχειρήσεις.

 

Πηγή: http://www.ered.gr/e..._/#.WfA5HVVl-70

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.