Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τα πρώτα συστήματα φωτοβολταϊκών-μπαταριών της Tesla στο Πουέρτο Ρίκο


Engineer

Recommended Posts

“Σάρκα και οστά” άρχισε να παίρνει το σχέδιο της Tesla και του ιδρυτή της Elon Musk, για τη συμβολή στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης του Πουέρτο Ρίκο με την εγκατάσταση υβριδικών συστημάτων με ηλιακά πάνελ.

 

Έτσι, το πρώτο ανάλογο σύστημα της εταιρείας εγκαταστάθηκε στο Hospital del Nino, ένα παιδιατρικό νοσοκομείο στην πόλη San Juan. Το σύστημα αυτό χαρακτηρίζεται υβριδικό, καθώς συνδυάζεται με μπαταρίες, όπου αποθηκεύεται όση από την παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια δεν καταναλώνεται άμεσα. Έτσι, σε περίπτωση συννεφιάς ή τις νύχτες, μπορεί να αξιοποιηθεί για την κάλυψη ενεργειακών αναγκών του κτιρίου.

 

Η Tesla ανέφερε στο Twitter ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή αποτελεί “ένα από πολλά πρότζεκτ” που θα υλοποιηθούν στον νησί. Παράλληλα, ο ιδρυτής προχώρησε σε δωρεά 250.000 δολαρίων για τη στήριξη των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί, μετά τις καταστροφές που προκάλεσε ο τυφώνας Μαρία.

 

Ανάμεσα σε άλλα, ο τυφώνας προκάλεσε τη σχεδόν ολοκληρωτική αχρήστευση του ηλεκτρικού δικτύου της χώρας, με συνέπεια η πλειονότητα του πληθυσμού του νησιού να μείνει χωρίς ρεύμα. Γι’ αυτό και, περίπου έναν μήνα αργότερα από τις καταστροφές, σε μήνυμά του στο Twitter ο Musk είχε προτείνει δημόσια τη χρήση των υβριδικών συστημάτων για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

 

Στην πρότασή του είχε απαντήσει επίσης δημόσια ο ο κυβερνήτης Ricardo Rosello. “Ας μιλήσουμε”, ανέφερε στην ανάρτησή του στο Twitter ο Rosello, συμπληρώνοντας πως το νησί θα μπορούσε να αποτελέσει “εμβληματικό πρότζεκτ” για τις τεχνολογίες της Tesla και έτσι να αποδείξει έμπρακτα στην παγκόσμια κοινή γνώμη τις δυνατότητές τους.

 

Πηγή: http://www.insomnia....αριών-τη-r15121

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.