Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ένας στους έξι θανάτους προκλήθηκε από τη ρύπανση το 2015


Engineer

Recommended Posts

Ένας στους έξι θανάτους στον κόσμο το 2015 προκλήθηκε από τοξικά αέρια, νερό, έδαφος ή περιβάλλον στο χώρο εργασίας, σύμφωνα με τα ευρήματα πρόσφατης μελέτης που δημοσιεύτηκε στο ιστορικό ιατρικό περιοδικό Lancet.

 

Το ποσοστό αυτό ισοδυναμεί περίπου με εννέα εκατομμύρια θανάτους, γεγονός που σημαίνει ότι η ρύπανση σκοτώνει τρεις φορές περισσότερους ανθρώπους ετησίως από τη φυματίωση, το AIDS και την ελονοσία.

 

Από αυτούς τους εννέα εκατομμύρια θανάτους ετησίως, το 92% συμβαίνει σε λιγότερο πλούσιες χώρες, σηματοδοτώντας ένα εμφανές κοινωνικοοικονομικό χάσμα. Το πρόβλημα αυτό θα συνεχίσει να επιδεινώνεται εάν δεν εφαρμοστούν ευρύτερα μέτρα με τη βοήθεια των πλούσιων χωρών, οι οποίες ευθύνονται κατά κύριο λόγο για τη ρύπανση, καθώς οι χώρες που πλήττονται περισσότερο από αυτή δεν μπορούν οικονομικά να αναλάβουν δράση μόνες τους.

 

«Η ρύπανση είναι κάτι περισσότερο από μια περιβαλλοντική πρόκληση, είναι μια βαθιά και διαδεδομένη απειλή που επηρεάζει πολλές πτυχές της ανθρώπινης υγείας και ευημερίας», δήλωσε ο Φίλιπ Λάντριγκαν, επικεφαλής της μελέτης και καθηγητής στη Ιατρική Σχολή του Άικαν, υπό την αιγίδα του νοσοκομείου «Όρος Σινά» της Νέας Υόρκης.

 

Η μελέτη διεξήχθη από διεθνή ομάδα περίπου 40 επιστημόνων, χρησιμοποιώντας στοιχεία από το Ινστιτούτο Μετρικών και Αξιολόγησης Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον. Η μελέτη κάνει σαφές ότι η ρύπανση είναι όχι μόνο ένα θανατηφόρο, παγκόσμιο πρόβλημα, αλλά υπάρχει ένας σαφής διαχωρισμός μεταξύ πλουσιότερων και φτωχότερων χωρών. Σύμφωνα με τη μελέτη, η ρύπανση προκαλεί περίπου το 16% όλων των θανάτων παγκοσμίως, 15 φορές περισσότερους από τους θανάτους που προκαλούνται από τον πόλεμο και τη βία. Στις πιο πληγείσες και κατά κανόνα πιο φτωχές χώρες, ο αριθμός αυτός μπορεί να φτάσει το 25%.

 

Πηγή: http://www.naftempor...rupansi-to-2015

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.