Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ξεκινά σήμερα η 2η φάση ανάρτησης δασικών χαρτών σε όλη τη χώρα


Engineer

Recommended Posts

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας υλοποιώντας τη δέσμευσή του για την απρόσκοπτη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου των δασικών χαρτών, προχωρά σήμερα 30 Οκτωβρίου 2017 στην έναρξη του δεύτερου μέρους της κλιμακωτής ανάρτησης των δασικών χαρτών, σε μια έκταση που αντιστοιχεί στο 17% της χώρας.

 

Οι περιοχές που αναρτώνται σήμερα (30/10) είναι οι κάτωθι:

  • Πέλλα, Περιοχή αρμοδιότητας Διεύθυνσης Δασών Πέλλας, εκτός του προκαποδιστριακού Ο.Τ.Α. Έδεσσας που μετείχε στην προηγούμενη ανάρτηση, και
  • Καβάλα, Περιοχή αρμοδιότητας Διεύθυνσης Δασών Καβάλας, και συγκεκριμένα το υπόλοιπο του Δήμου Καβάλας που δεν είχε αναρτηθεί στην πρώτη φάση καθώς και ο Δήμος Παγγαίου.
Οι περιοχές αυτές θα είναι και οι πρώτες που οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία που νομοθετήθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Έτσι, από τη Δευτέρα13 Νοεμβρίου 2017 και για 105 ημέρες, δηλαδή έως τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018, θα είναι δυνατή :
  • η χρήση της πλατφόρμας υποβολής αντιρρήσεων στην ιστοσελίδα https://www.ktimanet...asika_Page.aspx,
  • η χρήση της πλατφόρμας υποβολής πρόδηλου σφάλματος στην ιστοσελίδα https://www.ktimanet...kaAit_Page.aspx ή εναλλακτικά υποβολή αίτησης διόρθωσης πρόδηλου σφάλματος στην αρμόδια Διεύθυνση Δασών,
  • η υποβολή στο αρμόδιο Δασαρχείο αιτήματος εξαγοράς/χρήσης έκτασης δασικού χαρακτήρα που καλλιεργείται γεωργικά.
Για τους κατοίκους εξωτερικού η καταληκτική ημερομηνία λήξης των παραπάνω εργαλείων είναι η Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018.

 

Ο υπόλοιπος προγραμματισμός αναρτήσεων για το επόμενο διάστημα αφορά τις περιοχές αρμοδιότητας των παρακάτω Διευθύνσεων Δασών:

  • Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017: 1) Θεσπρωτίας, 2) Ξάνθης
  • Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017: 1) Αρκαδίας
  • Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017: 1) Φλώρινας, 2) Λέσβου
  • Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017: 1) Καβάλας (το νησί της Θάσου), 2) Κιλκίς
  • Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017: 1) Χανίων, 2) Σερρών
  • Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017: 1) Ζακύνθου
Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 θα αναρτηθεί κομμάτι του ήδη κυρωμένου χάρτη της Σαντορίνης, μόνο όσον αφορά τις χορτολιβαδικές εκτάσεις, όπως προβλέπεται από τις παραγράφους 4 και 6 του άρθρου 155 του ν. 4389/2016 και η χρήση των πιο πάνω εργαλείων θα είναι δυνατή μόνο για τις εκτάσεις αυτές.

 

Στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ο προγραμματισμός ανάρτησης του δασικού χάρτη στις περιοχές αρμοδιότητας των Διευθύνσεων Δασών Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Ημαθίας, Καρδίτσας, Σερρών, Τρικάλων, Χίου, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Μαγνησίας και Πειραιά.

 

Για όλες τις παραπάνω περιοχές οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στις αρμόδιες Διευθύνσεις Δασών για την παροχή διευκρινίσεων σχετικά με τη χρήση των εργαλείων που αφορούν τους δασικούς χάρτες, καθώς και για τις ακριβείς ημερομηνίες έναρξης και λήξης της δυνατότητας χρήσης αυτών.

 

Πηγή: http://www.ypaithros...deite-perioxes/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.