Μετάβαση στο περιεχόμενο

[N. 4495/17] Πληροφοριακό σύστημα δηλώσεων του Ν. 4495/17


Recommended Posts

Γεια σας. Να κάνω μερικές σχετικά απλές ερωτήσεις που για κάποιες εφαρμογές που δεν έχω πολυκαταλάβει και φοβάμαι να τις τεστάρω στο σύστημα;

 

Θέλει ο πελάτης να κάνει Μ.Σ.Ε. ταυτόχρονα με την υποβολή. Οπότε θα περιμένω να γίνει πρώτα η Μ.Σ.Ε. για να προχωρήσω τη δήλωση από κατάσταση επεξεργασίας σε κατάσταση αρχικής υποβολής; Θα πρέπει να καταχωρήσω και τον Πολιτικό Μηχανικό που θα κάνει τη Μ.Σ.Ε. στους συμμετέχοντες μηχανικούς, ή δεν χρειάζεται, αλλά μόνο θα επικολλήσω κάποιο κείμενό του, στο παράθυρο της τεχνικής έκθεσης ΜΣΕ, που υπάρχει στα «Πρόσθετα στοιχεία»;

 

Εάν έχω μια άλλη περίπτωση όπου, από αρχική υποβολή θέλω να την πάω σε υπαγωγή, αλλά δεν έχω καταχωρήσει όλα τα συνημμένα στα αρχεία, μπορώ να προχωρήσω ή θα κλειδώσει η καρτέλα «Αρχεία»;

 

Τέλος, αν χρειάζεται αναλυτικός προϋπολογισμός, να τον επισυνάψω στα λοιπά δικαιολογητικά;

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με τον τρόπο που λειτουργούσαν οι δύο προηγούμενοι νόμοι, δεν θα κλειδώσουν τα αρχεία όταν πάς από αρχική υποβολή σε υπαγωγή.
Τον αναλυτικό, όπως το αναφέρεις σωστά, μπορείς να τον συντάξεις σε ένα excel και να το ανεβάσεις ως αρχείο στα λοιπά. (ειτε excel ειτε pdf)
Για την ΜΣΕ καλό είναι πιστεύω να καταχωρήσεις και το όνομα του συναδέλφου, αλλά αυτό δε στο λέω με απόλυτη βεβαιότητα. Στη θέση σου θα το έκανα.
Για το αν θα πρέπει να έχεις στα χέρια σου την ΜΣΕ εκ των προτέρων πιστευω ναι, αλλά καλά κάνεις και αναρωτιέσαι γιατί αυτή τη λεπτομέρεια δεν μας την έχει πει κανείς. !!!
 
Για να μην αγχώνεσαι αν κάτι πάει στραβά με μια καταχώρηση μπορείς να επικοινωνήσεις με το τεχνικό τμήμα του ΤΕΕ που διαχειρίζεται τις δηλώσεις, να τους εξηγήσεις το πρόβλημα και να ζητήσεις ξεκλείδωμα ή διόρθωση.
 
Οι ασάφειες του νόμου καθώς επίσης οι πάμπολες ασάφειες και ο κακός σχεδιασμός του συστήματος διαχείρισης μας προκαλούν αβεβαιότητα "να πατήσω το κουμπί ή να μην το πατήσω". Με άλλα λόγια η απορία "θα κλειδώσουν τα αρχεία αν πάω σε υπαγωγή?", προκαλείται κατά τη γνώμη μου γιατί ο σχεδιασμός του συστήματος είναι τέτοιος που δεν μας πληροφορεί με σαφήνεια τι θα προκαλέσει κάθε μας ενέργεια. Αυτό είναι απλά κακός σχεδιασμός διαδραστικού συστήματος, (non intuitive) και απορώ πως γίνεται το ΤΕΕ με τόσους αξιόλογους μηχανικούς να έχει κατασκευάσει ένα τόσο κακοσχεδιασμένο σύστημα.
 

 

 

 
Μην κάνετε άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος, για λόγους οικονομίας του Φόρουμ.
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Pavlos33

Edited by Pavlos33
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

απο το σύστημα του ΤΕΕ

Εκδόθηκε η πράξη του Προέδρου του ΤΕΕ (ΑΔΑ 62ΑΦ46Ψ842-ΔΧΑ) για την έναρξη της δυνατότητας μεταφοράς των δηλώσεων του ν.4178/13 στις διατάξεις του ν.4495/17. Το νέο σύστημα θα είναι διαθέσιμο μέχρι την Δευτέρα 18/12/2017

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ούτε αυτό δεν είναι ικανοί να κάνουν εντός της προθεσμίας!!! Δηλαδή ΕΛΕΟΣ!!! Κατά τ' άλλα το ΤΕΕ έγραφε στη σελίδα του: Η διαδικασία ηλεκτρονικής μεταφοράς δηλώσεων του ν. 4178/13 στον ν. 4495/17 και η δυνατότητα υποβολής αιτημάτων τροποποίησης δηλώσεων του ν. 4495/17 θα ξεκινήσουν εντός 30 ημερών από την 14η-11-17, ημερομηνία έναρξης ισχύος της ΚΥΑ 27454/2631.

 

Τώρα θα μου πείτε, για 2-3 μέρες κάνεις έτσι; .... Ε ναι ρε φίλε, γιατί αυτό είναι δουλειά σου και γι' αυτό πληρώνεσαι και γι' αυτό σου δίνουν από πριν το πως θα είναι ο νόμος και γι' αυτό σου δίνουν και με καθυστερημένη ΚΥΑ ακόμη 30 μέρες και στην τελική το έχεις ξανακάνει σαν διαδικασία. Ούτε σε αυτό το κομμάτι δεν είσαι ικανό να είσαι δίπλα στους μηχανικούς!!!! ..... Την πληρωμή για το 2018 πρόλαβες όμως να τη ζητήσεις 2-3 μήνες πριν φύγει το 2017. 

 

Άι σιχτίρ!

  • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

Σε περαιωμένη δήλωση με 4178 θέλω να εκδόσω βεβαίωση με τον 4495. Κατά τη διαδικασία δεν προχωράει η δήλωση για την έκδοση και το σύστημα ζητάει να συμπληρώσω στοιχεία στο φύλλο καταγραφής. Γιατί συμβαίνει αυτό? έχει κάποιος αντιμετωπίσει το ίδιο θέμα? Μου ξεφεύγει κάτι???

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλημέρα και καλή εβδομάδα. Σε περίπτωση που θέλω να τακτοποιήσω μια δυώροφη οικοδομή με σύσταση Ο.Ι., στην οποία:

Το ισόγειο ανήκει σε έναν

Ο όροφος ανήκει σε τέσσερις (εκ των οποίων ο ένας είναι ο ιδιοκτήτης του ισογείου).

 

Μπορώ να κάνω υπαγωγή με μια δήλωση?

Αν ναι τι θα κάνω με τα ποσοστά στους ιδιοκτήτες? Το ισόγειο έχει το 33,33% και ο όροφος το 33,33% στο όλο οικόπεδο. Θα κάνω αναγωγή και τα δύο στο 100%. Δηλαδή θα πω ότι ο ιδιοκτήτης του ισογείου έχει συνολικά το [33.33% + 1/4 από 33.33% ] Χ 100 / 66.66% = 62,5% και οι υπόλοιποι 3 από 12,5%?

 

Οι αυθαιρεσίες είναι τέτοιες που είναι καλύτερα να μουν στο σύστημα σε μια δήλωση, π.χ. κατηγορία 3. Βέβαια το διαμέρισμα έχει και Υ.Υ. πάνω από 5% και κλείσιμο φωταγωγών.

Έτος κατασκευής: 1982.

 

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα δεν έιχε λυθεί. Λύνεται σήμερα με ανακοίνωση του ΤΕΕ. Μόλις μίλησα μαζί τους και ανέβασαν αυτή την ανακόινωση όσον αφορά τις βεβαιώσεις

post-69835-0-72125500-1513588000_thumb.png

Edited by Chris Fragkos
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδερφοι!

Έχει προσπαθήσει κάποιος να κάνει αρχική υποβολή σε δήλωση με κατηγορία 3 ΣΗΜΕΡΑ; (βγάζει συνέχεια ένα σφάλμα που δεν ισχύει...)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.