Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παραγραφή μπορεί να "ακυρώσει" δόσεις του Ν.4178;


Recommended Posts

Καλησπέρα. Παρακαλώ την βοήθειά σας.

Αυθαίρετες κατασκευές, προ πολλών ετών, παραπέμφθηκαν στο δικαστήριο.

Στην δίκη ο πρόεδρος ζήτησε επίμονα από τον αυθαιρετήσαντα ιδιοκτήτη, να πληρώσει ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ τις ήδη καθορισμένες για 2 ακόμα χρόνια δόσεις του, επειδή...επέρχεται παραγραφή!!!

Τρομοκρατημένος ο ιδιοκτήτης, πλήρωσε τις μισές και μου ζήτησε βοήθεια...

Η άποψή μου είναι πως ο νόμος των αυθαιρέτων (4178) καθορίζει τις δόσεις σε διάρκεια δύο ακόμη χρόνων, οπότε αυτά που προφορικά του είπε ο πρόεδρος και χωρίς αντίδραση του νομικού του παραστάτη, δεν ισχύουν.

Η δίκη θα ξαναγίνει σε 2-3 μέρες, οπότε...τί προτείνετε;;;

(Διαδικαστικά, μάλλον αναβλήθηκε, χωρίς να είμαι και σίγουρος).

Edited by maroudas
Link to comment
Share on other sites

αρθρο 25

4. Δικογραφίες που αφορούν αδικήματα, με τις περί αυθαιρέτων διατάξεις, εφόσον επ` αυτών δεν έχει εκδοθεί αμετάκλητη απόφαση, τίθενται στο αρχείο με πράξη του αρμοδίου Οργάνου, μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου και βεβαίωση της αρμόδιας Υπηρεσίας Δόμησης ότι η αυθαίρετη κατασκευή δηλώθηκε και εξοφλήθηκε το ειδικό πρόστιμο, κατά τις διατάξεις του παρόντος νόμου. Για τη χορήγηση τη βεβαίωσης αυτής υποβάλλονται στην αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης αίτηση του ενδιαφερομένου και τα δικαιολογητικά που προβλέπονται στην προηγούμενη παράγραφο.

Link to comment
Share on other sites

...

Η δίκη θα ξαναγίνει σε 2-3 μέρες, οπότε...τί προτείνετε;;;

...

 

δίκη που θα ξαναγίνει μετά απο 2 ή 3 μέρες πρώτη φορά το ακούω..... 

 

 

πέρα απ αυτά. Ο δικηγόρος σας τι σας είπε?

τι θα παραγραφεί? η αυθαιρεσίας? η υπαγωγή? ή κάτι άλλο άσχετο που αφορούσε την δίκη και όχι τον 4178

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Προφανώς το δικαστήριο δεν θα δώσει άλλη αναβολή επειδή επίκειται παραγραφή του αδικήματος. Σύμφωνα με την παράγραφο που παρέθεσε ο Δημήτρης δεν μπορεί η υπόθεση να τεθεί στο αρχείο αφού εκκρεμούν δόσεις. Συνεπώς θα γίνει η δίκη και θα κριθούν σε αυτή τα πραγματικά περιστατικά για την επιβολή ή μη ποινής. Αν ως τότε έχει ξοφλήσει όλες τις δόσεις, τότε το αποτέλεσμα είναι δεδομένο (υπόθεση στο αρχείο).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις ως τώρα απαντήσεις σας.

1. Δεν έχει εξωφληθεί ΟΛΟΚΛΗΡΟ το πρόστιμο και δεν θέλω (...) να το εξωφλήσω, πριν δω κάποιες δυνατότητες με τον νέο νόμο.

2. Αφού ΔΕΝ έχω εξωφλήσει, προφανώς και δεν μπορώ να ζητήσω να μπει η υπόθεση στο αρχείο, κατά το άρθρο 25.

3. Οταν έχει κάποιος προγραμματίσει να πληρώνει για 2 χρόνια ακόμα και του λένε να εξωφλήσει τώρα, άμεσα, αντιλαμβάνεσθε πως αξίζει η συζήτηση...

4. Κατά την νομική σας κρίση @dimitris GM, αξίζει να γίνει η δίκη;; να την δικάσουμε, που λέτε οι νομικοί;; αρκεί η υπάρχουσα και τηρούμενη ένταξη στον 4178 ή η ποινή θα είναι προφανής;; εκτίμηση ζητώ, αν γίνεται... Εμπεριέχει υψηλό-χαμηλό ρίσκο καταδίκης η εκδίκαση;;

@Didonis : είχε πάρει καποιες αναβολές (που δεν ήξερα) και θα γίνει τελικά μεθαύριο, όπως σωστά αντιλήφθηκε ο @armenopoulos.

Ως σχόλιο, είναι δώρον-άδωρον το να σου δίνει π.χ. 5 χρόνια και χωρίς παράταση της παραγραφής, να υποχρεώνεσαι να πληρώνεις στο μισό ή και λιγώτερο χρονικό διάστημα! Ή νομοθετούν στο πόδι ή το κάνουν επίτηδες, βάζοντας σε δύσκολη θέση πολίτες και δικαστές...

Ολους σας ευχαριστώ!

Edited by maroudas
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.