Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ACER: Η Ελλάδα από τις ελάχιστες χώρες που δεν υπάρχουν εργαλεία σύγκρισης ενεργειακών τιμολογίων


Engineer

Recommended Posts

Στην ενημέρωση και τα δικαιώματα των καταναλωτών ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου επικεντρώνεται νέα έκθεση του ACER, δηλαδή του ευρωπαϊκού ενεργειακού ρυθμιστή.

 

Όπως τονίζεται σχετικά με το χρόνο που χρειάζεται για διακοπή της σύνδεσης ενός καταναλωτή (με βάση τα δεδομένα του 2016), η Ελλάδα είναι η χώρα με το μεγαλύτερο διάστημα στον ηλεκτρισμό, το οποίο φτάνει σχεδόν τις 80 εργάσιμες ημέρες κατά μέσο όρο ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 28 ημέρες. Στην περίπτωση του φυσικού αερίου τα πράγματα είναι πιο ομαλά με 11-12 ημέρες έναντι 24 πανευρωπαϊκά.

 

Παράλληλα, γίνεται λόγος για τις νομικές απαιτήσεις που υπάρχουν από χώρα σε χώρα ώστε να ενημερώνονται οι καταναλωτές για αλλαγές στο τιμολόγιό τους. Όπως αναφέρει ο ACER, η νομοθεσία προβλέπει ότι αυτό μπορεί να γίνει μετά την αλλαγή και πράγματι στη χώρα μας η ενημέρωση συμβαίνει μια εβδομάδα μετά όσον αφορά τον ηλεκτρισμό.

 

Εκτός των παραπάνω, η έκθεση επικεντρώνεται και στην επίλυση διαφορών. Σε πάνω από τα μισά κράτη-μέλη, ο σχετικός χρόνος για τη διαδικασία ξεπερνά τους τρεις μήνες, ενώ στην Ελλάδα δεν υπάρχει συγκεκριμένη διορία.

 

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι η Ελλάδα δεν διαθέτει κανένα αξιόπιστο εργαλείο σύγκρισης των τιμολογίων και υπηρεσιών με βάση τα κριτήρια του ACER. Μάλιστα, η χώρα μας είναι μόλις μια από δύο χώρες που δεν διαθέτουν τέτοια εργαλεία στον ηλεκτρισμό και μια από πέντε στο φυσικό αέριο.

 

Πηγή: https://energypress....sis-energeiakon

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.