Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγη καριερας


Recommended Posts

Γειας σας, σπουδαζω Μηχανολογια και ειμαι στο 4ο ετος.

Συνειδητοποιησα οτι τελικα το engineering δεν ειναι για μενα. Στην αρχη δεν ειχα καποιο ιδιαιτερο προβλημα, αλλα οσο περνουσαν τα χρονια, παλευα να μεινω ξυπνιος στις θερμοδυναμικες, στις στατικες κλπ. Ψυχολογιες, ιατρικες, νομικες και τα τοιαυτα παλι δε μ'αρεσουν (και να μου αρεσαν δηλαδη, τωρα...). Κατεληξα λοιπον με την αφαιρετικη μεθοδο, οτι αυτο που με τραβαει περισσοτερο (ή αυτο που με διωχνει λιγοτερο αν θελετε) ειναι τα οικονομικα και συγκεκριμενα τα χρηματοοικονομικα (finance). Τωρα προφανως αυτο που θα κανω ειναι να τελειωσω τη σχολη, αλλος ενας χρονος εμεινε ετσι και αλλιως. Το θεμα ομως ειναι το μετα. Προφανως θελω να δουλεψω σε τραπεζα ή σε καποια εταιρεια σε θεση managment (ως βοηθος αρχικα εννοειται). Τι μπορω να κανω?

 

- ΜΒΑ? Εχω ακουσει οτι δεν ειναι χρησιμο για καποιον που μολις αποφοιτησε. Ειναι και πολυ ακριβα επισης!

 

- Καποιο αλλο μεταπτυχιακο?

 

- Πρακτικη σε τραπεζα?

Link to comment
Share on other sites

Γνωρίζω αρκετούς μηχανολόγους που ασκούν επαγγέλματα οικονομίας και διοίκησης, πχ σε ναυτιλιακές εταιρείες. Γενικά οι μηχανικοί την έχουμε την επιλογή αυτή, εξ άλλου στα περισσότερα τμήματα υπάρχουν και τομείς που σε στέλνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρχει και στο δικό σου, με αρχικό στόχο την διοίκηση βιομηχανικών επιχειρήσεων αλλά τελικά μπορείς να κινηθείς και ευρύτερα αν το επιδιώξεις. 

Link to comment
Share on other sites

Ειδικά απο τον τομέα των μηχανολόγων είναι πολλοί αυτοί που τελικά ασχολούνται με θέματα management και διοίκησης γενικότερα οπότε πιστεύω υπάρχουν αρκετές διέξοδοι προς την κατεύθυνση που επιθυμείς. Αν ψάξεις στο περιβάλλον της σχολής σου (καθηγητές κλπ) θα βρεις άτομα που θα μπορέσουν να σε καθοδηγήσουν ειδικότερα με βάση τους στόχους και τις προτιμήσεις σου. Γενικότερα μια εξειδίκευση στον τομέα του project management προσφέρει καλές προοπτικές στην αγορά εργασίας και βοηθάει ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με πτυχίο μηχανικού. Καθόρισε σε ένα γενικό πλαίσιο την αγορά εργασίας που θα σε ενδιέφερε να στοχεύσεις και εστίασε στην αναζήτηση των διάφορων εναλλακτικών χωρίς να περιορίζεις αρχικά τις επιλογές σου.  

Link to comment
Share on other sites

Καθόρισε σε ένα γενικό πλαίσιο την αγορά εργασίας που θα σε ενδιέφερε να στοχεύσεις και εστίασε στην αναζήτηση των διάφορων εναλλακτικών χωρίς να περιορίζεις αρχικά τις επιλογές σου. 

Ευκολο να το λες, δυσκολο να το κανεις...

 

Δηλαδη ενας μηχανικος ειναι πολυ δυσκολο να ασχοληθει με finance? Μονο με project management (οσον αφορα τις καθαρα ΜΗ μηχανολογικες δουλειες που μπορει να κανει)? Ρωταω για να ξεκινησω απο καπου.

Link to comment
Share on other sites

Κοιτά για MBA ασσοε στο finance και όλα καλά θα πάνε. Φίλος μηχανικός το έκανε και τώρα δουλεύει στην τράπεζα Πειραιώς. Ξεκίνησε στην εξυπηρέτηση πελατών δανειοδοτήσεις κτλ και αργότερα μεταπήδησε στα κεντρικά στη διαχείρηση εταιρικών επιχειρήσεων

 

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Edited by ikaros13
Link to comment
Share on other sites

Πολυ δυσκολο. Παιρνει καμια 20αρια ατομα το χρονο και προηγουνται αυτοι που εχουν πτυχιο οικονομικων.

 

Ξερουμε μηπως τι μισθοι παιζουν στο finance εναντι του project management?

Link to comment
Share on other sites

Κοιτά για MBA ασσοε στο finance και όλα καλά θα πάνε...

Επιβεβαιώνω κι εγώ με περίπτωση ΧΜ οποίος έκανε πριν καμμια 10ρια χρόνια το συγκεκριμένο MBA και κάνει σοβαρή καριέρα ως στέλεχος επιχ. εντός και εκτός Ελλάδος.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη ο μονος δρομος ειναι το ΜΒΑ απ'ο,τι καταλαβαινω. Σωστα?

 

Τι θα προτεινατε εσεις? Project Management, Sales, Banking, κατι αλλο?

Link to comment
Share on other sites

Το MBA δεν είναι για αποφοίτους αλλά για στελέχη επιχειρήσεων, γι' αυτό και στα μεταπτυχιακά μπορεί να το δεις και σαν προϋπόθεση επιλογής. Και η εξειδίκευση σε αυτά τα πράγματα δεν είναι κάτι που προτείνεται ή επιλέγεται αλλά κάτι που προκύπτει και από τις ευκαιρίες. Μιλάμε για ιδιωτικές επιχειρήσεις που λειτουργούν με κλειστές διαδικασίες. 

Link to comment
Share on other sites

Μπορω ομως με διπλωμα Μηχανολογου να εργαστω σε τραπεζα?

To project management μου ακουγεται καπως γενικο και αοριστο. Θα ηθελα κατι πιο συγκεκριμενο...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.