Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποκάλυψη οπλισμού λόγω υγρασίας (φωτογραφίες)


Alex99

Recommended Posts

....

 

Αποφάσισα να του κάνω κατευθείαν αγωγή, ούτε καν εξώδικο να μη χάνω χρόνο και χρήμα. Δεν ξέρω αν βοηθάει να φωνάξω το ΤΕΚ της πολεοδομίας για να έχω την αυτοψία τους στο δικαστήριο.

 

Και πώς/πού θα τη στηρίξεις την αγωγή, αφού (όπως κατάλαβα από τα γραφόμενά σου) δεν έχει γίνει αυτοψία, δεν είναι ξεκαθαρισμένη η αιτία. Νομίζω ότι αν έχεις μια έκθεση δικού σου μηχανικού - και μια έκθεση της πολεοδομίας (που συμβαδίζει με την έκθεση του μηχανικού), τότε μπορεί να υπάρξει θετική έκβαση. Αν δε γίνει δεκτή η αγωγή σου, μπορεί να στραφεί εναντίον σου ο άλλος, με δική του ανταγωγή (ηθική βλάβη π.χ.). Γράψε δώ αργότερα - αν υπάρξουν  εξελίξεις, να ενημερωθούμε.

 

Πληροφοριακά, όταν έμενα πολύ παλιά με ενοίκιο σε σπίτι του 1975 στην Άνω Νέα Σμύρνη, μου έκανε παράπονα ο αποκάτω ότι η τουαλέτα μου του προκαλούσε πρόβλημα υγρασίας στο ταβάνι της τουαλέτας του (χωρίς πατάρι) που ήταν ακριβώς από κάτω. Υπέθεσα ότι μάλλον έφταιγε κάτι στη δική μου τουαλέτα, κάποια κακοτεχνία, κάποια διαρροή.. Έφυγα και δεν έμαθα τι απέγινε.  Επίσης σε άλλο σπίτι που νοίκιασα αργότερα σε άλλη κοντινή περιοχή, είχε διαρροή κάποιος χαλκοσωλήνας του συστήματος καλοριφέρ, στην κουζίνα μου, περνούσε πίσω από ντουλάπια και η υγρασία έβγαινε στον αποκάτω. Το διόρθωσαν (με καλή θέληση και συνεννόηση), θα έλεγα αποτελεσματικά, για χρόνια. Ακόμα, η τουαλέτα του αποπάνω μου, στην ίδια πολυκατοικία, ακριβώς στοι χώρισμα δυο διαμερισμάτων, έστελνε υγρασία και στη δική μου εντοιχισμένη ντουλάπα και προέκυπτε άσχημη μυρουδιά κι ορατά αποτελέσματα φουσκώματος σαπίσματος του τοίχου, έστελνε υγρασία και στο δίπλα διαμέρισμα και του φούσκωσε τον τοίχο του σαλονιού του! Η ιδιοκτήτρια του αποπάνω διαμερίσματος, "κουτοπόνηρη"...  έστελνε κανέναν πρώτο τυχόντα μάστορα να το επισκευάσει (για να αποφύγει φωνές και μηνύσεις) αλλά το πρόβλημα δεν λυνόταν. Κάθε χρόνο τα ίδια. Ή ήταν άσχετος ο μάστορας ή η κακοτεχνία αδιόρθωτη!

 

Με λίγα λόγια, σε περιπτώσεις σαν κι αυτήν που ανέφερες, αυθόρμητα το μυαλό μας τρέχει στον αποπάνω!  Αλλά εδώ, μηχανικοί αναφέρουν κι άλλες εξηγήσεις, όπως π.χ. το φαινόμενο της συμπύκνωσης υδρατμών κ.ά., που προβληματίζουν.  Άντε να βγάλεις άκρη αν δεν είσαι μηχανικός (ή φυσικός)!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αν ήταν αποχέτευσης θα μύριζε, ύστερα απο τόσο καιρό.

Πιθανόν και η βρύση της μπανιέρας.

Λόγω του πολυ καιρού που έχει παρουσιαστεί το φαινόμενο.

Λογικά η διαρροή είναι μικρή αλλά συνεχής.

Μου φαίνεται πιο πολύ για σωλήνα ύδρευσης.

Εκεί που συνδέεται με την βρύση.

Κατόπιν "γλύφει" κάπου και σου παρουσιάζεται εκεί που σου παρουσιάζεται.

Το νερό "περπατάει", μπορεί η διαρροή να είναι "εδώ" και να εμφανίζεται το πρόβλημα σε άλλο σημείο.

Edited by karanus
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αν ήταν αποχέτευσης θα μύριζε, ύστερα απο τόσο καιρό.

Πιθανόν και η βρύση της μπανιέρας.

 

Σωστά, αλλά μιλάμε για αποχέτευση της μπανιέρας, όπως έγραψε εξαρχής και ο ΚΑΝΑ. Εξίσου πιθανό και η βρύση, σίγουρα. Το θέμα είναι πώς θα πειστεί ο από πάνω να ξηλώσει σιγά - σιγά το μπάνιο του μέχρι να το βρούμε. Ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, έχει και ασφάλιση που τον καλύπτει απ' όσο γνωρίζω, αλλά προσπαθεί να αποφύγει το malus.

Link to comment
Share on other sites

1) αν ηταν μπανιερα το προβλημα θα ηταν εντονοτερο ανα περιοδους που χρησιμοποιειται η μπανιερα και δεν θα ηταν συνεχης ροη

 

2) αν ο απο πανω εχει κολλεκτερ, κλεινεις ενα ενα τα βανακια και βλεπεις ποτε υπαρχει βελτιωση και ποια σωληνα εχει το προβλημα.εννοειται οτι καθε βανα θα μεινει κλειστη τουλαχιστον 2 μερες. Μετα με μια θερμοκαμερα βρισκεις την διαδρομη των σωληνωσεων σε δαπεδα- τοιχους και ξεκινας το χειρουργειο.αλλιως σπας ολο το μπανιο και ησυχαζεις.

 

3) Αν δεν υπαρχει κολλεκτερ( το πιο πιθανο) βραστα κι αστα...περνας κατευθειαν στο σπασιμο....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.