Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επανεκδόθηκε το ΦΕΚ, σε εφαρμογή ο νέος ΚΕΝΑΚ


Engineer

Recommended Posts

Από τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου ξεκινά η εφαρμογή του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων 2017 (Κ.Εν.Α.Κ.), καθώς και του αντίστοιχου λογισμικού που υποστηρίζει το έργο των ενεργειακών επιθεωρητών, μετά τη δημοσίευση, σήμερα, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β' 4108/23.11.2017) των διορθώσεων γραφικών σφαλμάτων που είχαν εντοπιστεί στη δημοσίευση της σχετικής απόφασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 

Με την απόφαση αυτή (ΦΕΚ Β΄4003/17.11.2017), που υπέγραψε ο Υπουργός, Γιώργος Σταθάκης, εγκρίθηκαν οι Τεχνικές Οδηγίες του Τεχνικού Επιμελητηρίου (ΤΟΤΕΕ), που αφορούν την ενεργειακή απόδοση κτιρίων και πιο συγκεκριμένα, οι τεχνικοί κανόνες/προδιαγραφές για την εφαρμογή του Κ.Εν.Α.Κ. 2017.

 

Έτσι, από την ερχόμενη Δευτέρα τίθεται σε λειτουργία το πληροφοριακό σύστημα έκδοσης Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ), που καθίσταται πλέον υποχρεωτικά, καθώς και η εφαρμογή του ΚΕΝΑΚ 2017 και των αντίστοιχων ΤΟΤΕΕ.

 

Κατεβάστε τις διορθώσεις του νέου ΦΕΚ από εδώ.

 

Πηγή: https://www.b2green....11-o-neos-kenak

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Χρησιμοπιω το λογισμικο της 4Μ. Απο την εταιρεια μου ειπαν οτι πρεπει να το αντικαταστησω (σχεδιαστικο + υπολογιστικο), και μαλιστα το κοστος ειναι 800 ευρω (!!!). Ειχε κανεις αλλος παρομοια εμπειρια;

Link to comment
Share on other sites

Sofia στην αγορά υπάρχουν και άλλα αξιόπιστα προγράμματα αν αυτοί οι κύριοι θέλουν 800ευρω, ας τα πάρουν από αλλού!!Εμένα που έχασα το κλειδί μου ζητούσαν 1000!!!επειδή έκανα το λάθος και το πήρα μαζί μου σπίτι να δουλέψω και στην διαδρομή το έχασα!1000ευρω!

πήρα το autokenak......

Link to comment
Share on other sites

Χρησιμοπιω το λογισμικο της 4Μ. Απο την εταιρεια μου ειπαν οτι πρεπει να το αντικαταστησω (σχεδιαστικο + υπολογιστικο), και μαλιστα το κοστος ειναι 800 ευρω (!!!). Ειχε κανεις αλλος παρομοια εμπειρια;

 

να τους ρωτήσεις αν και κατά πόσο εφαρμόζονται όλα τα υποχρεωτικά ευρωπαϊκά πρότυπα στους υπολογισμούς και αν η βάση δεδομένων τους είναι πιστοποιημένη βάσει των προτύπων? 

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχως μετα απο 6 χρονια, αυτο εχω μαθει να δουλευω, και δεν εχω ουτε το χρονο ουτε την υπομονη να μαθω αλλο. Αλλα και αυτο που ζητανε ειναι εξωφρενικο, το προγραμμα το εχω αγορασει, δεν ειμαι νεος πελατης.

 

Ροδοπουλε, ακομα κι αν το ρωτησω, τί θα κερδισω;

 

Παρακαλώ, συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο profil σας.

Ευχαριστώ, hkamp.

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

Επειδή το βλέπω εδώ και καιρό αυτό σαν είδηση, σημαίνει ότι θα βγουν νέες ΤΟΤΕΕ; Αλλάζουν πολλά, το έχετε διαβάσει;

Προσωπικά τα κάνω όλα στο χέρι, εκτός από κάποια ωραία online εργαλεία που βοηθούν με τις γωνίες σκίασης και τη γραμμική παρεμβολη, και ένα ΠΕΑ για ένα διαμέρισμα μου παίρνει 1-2 μερούλες. Κι έχω καταλήξει σε αυτόν τον τρόπο μετά από αρκετά ΠΕΑ και αρκετό διάβασμα εδώ μέσα, εκτός των ΤΟΤΕΕ. Πρέπει τώρα να τα διαβάσουμε όλα από την αρχή; Δε μας φτάνουν οι 90 σελίδες του 4495; 

Μ'αρέσει που στο σχολείο έκανα πλάκα στην κολλητή μου την τριτοδεσμίτισσα για τα κατεβατά που έπρεπε να διαβάσει... :(

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλάζουν διαφορά από μια γρήγορη ματιά στα κουφώματα λαμβάνονται υπόψη τα ρολλα-πατζουρια, στην θέρμανση ψύξη υπάρχει τι scop και seer, επίσης στον φωτισμό υπάρχουν πλέον λάμπες led, αλλάζει η φόρμα του ΠΕΑ ( το τυπωμένο) αλλάζουν επίσης κάποιες τιμές στους πίνακες..Άστα γενικά η αλλαγή του Κενακ σημαίνει κανένα 600συν ΦΠΑ για τα προγράμματα μας..

Link to comment
Share on other sites

Μία λύση υπάρχει hasp emulator

 

Σχετικά με την παραπάνω αναφορά σας προτρέπω να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σ΄ αυτά που γράφετε μιας και (από τους Κανόνες Συμμετοχής):

 

Το Michanikos.gr σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποδέχεται ή ενστερνίζεται κατά οποιονδήποτε τρόπο τις προσωπικές ιδέες ή αντιλήψεις που εκφράζονται από τους χρήστες. Οι χρήστες των σχετικών υπηρεσιών διατηρούν το δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας των μηνυμάτων τους. Τα μέλη παραμένουν αποκλειστικά υπεύθυνα για όλες τις πράξεις που διενεργούνται από το λογαριασμό χρήστη τους (user account), καθώς και για τις απόψεις που διατυπώνουν μέσω του γραπτού τους λόγου, οι συνέπειες των οποίων βαρύνουν αποκλειστικά και μόνο τους ίδιους.

 

 

Επίσης καλό θα ήταν να διαβάσετε προσεκτικά και το παρακάτω που υπάρχει ως μόνιμη ανακοίνωση στο Φόρουμ μας: 

 

Παράνομη διακίνηση συγγραμμάτων και προγραμμάτων

Link to comment
Share on other sites

Τι τους πείραζε ο ΚΕΝΑΚ όπως ήταν? Είναι φοβερό ότι κάποιος πήγε να κοιμηθεί το βράδυ, και σκέφτηκε ότι πρέπει να αλλάξει ο ΚΕΝΑΚ! Αισθάνομαι ότι κάποιοι σημαίνοντες ζουν σε παράλληλο σύμπαν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.