Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με καμινάδα τζακιού


Uzuburu

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

Ανιμετωπίζω ένα πρόβλημα με την καμινάδα του τζακιού στο σπίτι μου και θα ήθελα την βοήθεια σας. Η καμινάδα περνάει από τον 1ο όροφο που είναι το τζάκι στον 2ο όροφο και μέσα από υπνοδωμάτιο, το πρόβλημα είναι ότι ´οταν το ανάβω υπάρχει μια αισθητή κάπνα στο υπνοδωμάτιο. Αρχικά είχα εντοπίσει μια μικρή τρύπα από την οποία έβλεπα καπνό την οποία και στόκαρα αλλά εξακολουθεί και μυρίζει. Η μυρωδιά δεν είναι πολύ έντονη αλλά επειδή είναι και υπνοδωμάτιο όπως καταλαβαίνετε θα ήθελα να μην υπάρχει καθόλου. Προφανώς είτε υπάρχει κάποια ακόμα τρύπα έστω και πολύ μικρή την οποία δεν μπορώ να εντοπίσω είτε απλά η κάπνα περνάει από την καμινάδα μέσα από το τούβλο (αν ειναι δυνατόν κάτι τέτοιο). Η ερώτηση μου είναι αν υπάρχει κάποιος εύκολος και οικονομικός τρόπος (χωρις γκρεμισμα) να διορθωθεί αυτό. Η δική μου σκέψη ήταν να μονώσω την καμινάδα όπως περνάει από το δωμάτιο απλά δεν έχω ιδέα τι υλικό να χρησιμοποιήσω, στοκάρισμα, τσιμεντοκονία κάτι άλλο???  Υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να βοηθήσει?

 

Ευχαριστώ πολύ για οποιαδήποτε βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Ο ΚΑΠΝΟς θα περασει απο σημεια που δεν θα πιστευες. Αν υπαρχει εστω και μικρη ρωγμη ή υποψια...αλλα υπαρχει μυρωδια καπνου καλο θα ηταν να επισκευασεις ολο το τμημα της καμιναδας που περναει απο το δωματιο για θεμα υγειας. Το να το "ξανακτισεις" απο πανω ειναι λυση αλλα δεν λυνει τυχον εσωτερικο προβλημα της καμιναδας που μπορει αργοτερα να δημιουργηση προιβλημα. Για μενα ψηλωμα εσωτερικα τον τοιχο της κμιναδας και ελεγχο απο τζακα για τυχον αστοχιες. και μετα ξανακτισιμο με ολα τα απαραιτητα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.