Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Επίδομα αλληλεγγύης 400 ευρώ σε ανέργους από 18 έως 24 ετών


Ghostrider

Recommended Posts

Το επίδομα θα λάβουν όσοι νέοι ήταν εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ τον μήνα Οκτώβριο και δεν λαμβάνουν επίδομα - Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν τη σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου

 

Εφάπαξ επίδομα «νεανικής αλληλεγγύης» σε κάθε άνεργο ηλικίας από 18 έως 24 ετών, ύψους 400 ευρώ, θα χορηγήσει τις επόμενες μέρες το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

 

 

Όπως ανακοίνωσε η υπoυργός Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ, το επίδομα θα λάβουν όσοι νέοι ήταν εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ τον μήνα Οκτώβριο και δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.

 

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν τη σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), όπου θα συμπληρώσουν τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο θα πιστωθεί το ποσό.

 

Η προθεσμία για την αίτηση είναι έως την προσεχή Τετάρτη, ενώ όπως είπε η υπουργός το επίδομα θα καταβληθεί έως το τέλος του έτους και το συνολικό ποσό της παρέμβασης υπερβαίνει τα 20 εκατ. ευρώ.

 

Η καταβολή του επιδόματος γίνεται διότι οι περισσότεροι άνεργοι αυτής της ηλικιακής ομάδας δεν έχουν εργασιακή εμπειρία ώστε να λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας, ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου.

 

Τσίπρας: Επένδυση στην ελπίδα για το μέλλον

 

Ως «επένδυση στην ελπίδα για το μέλλον» παρουσιάζει ο πρωθυπουργός το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης που ανακοίνωσε το Σάββατο η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, τονίζοντας ότι οι νέοι ναι μεν είναι η πιο ευάλωτη στην κρίση κατηγορία, αλλά αποτελούν το μέλλον.

 

«Η απόδοση του κοινωνικού μερίσματος δεν είναι πράξη ευαισθησίας αλλά κοιν. δικαιοσύνης. Οι νέοι μας είναι πιο ευάλωτοι στις πιέσεις της οικονομικής κρίσης αλλά είναι κι η ελπίδα μας για το μέλλον. Το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης σε εγγεγραμμένους του ΟΑΕΔ μαζί με τα προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων που εξήγγειλε σήμερα η Υπουργός Εργασίας είναι η πρόθεση μας να φέρουμε στο προσκήνιο την ελπίδα, να επενδύσουμε σε αυτήν. Ο δυναμισμός των νέων μας θα αλλάξει τη χώρα. Τους εύχομαι καλές γιορτές», έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Πηγή: http://www.protothem...18-eos-24-eton/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Κατά καιρούς έχω διαβάσει για έκδοση κοινών υπουργικών αποφάσεων για χορήγηση εφάπαξ βοηθήματος σε ανέργους, πρώην εργαζόμενους της επιχείρησης τάδε, ύψους αρκετών ευρώ ανά άνεργο, από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ. Αυτά τα βοηθήματα ήταν σε αρκετά άτομα, για συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Το άθροισμα των ποσών είναι ένα σεβαστό ποσό. Σήμερα διάβασα το παραπάνω. Πάνω από 20 εκ. ευρώ. Με ποια αρμοδιότητα λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις με χρήματα που αποδίδονται από ασφαλισμένους (συμπεριλαμβανομένων ημών) & γιατί άραγε με την ίδια ευθύνη & συνέπεια δεν αποδίδεται ισότιμη βοήθεια από τον ΟΑΕΔ σε ανέργους μηχανικούς, εφόσον πληρώνουν & οι ίδιοι εισφορές για τέτοιο βοήθημα;

Link to comment
Share on other sites

οι άνεργοι μηχανικοί πήραν το σκόντο στις εισφορές..

 

πάλι καλά που δεν έβαλαν κριτήρια σαν του μερίσματος και τουλάχιστον αυτή τη φορά θα ωφεληθούν όλοι.

 

όμως διαφωνώ με το ηλικιακό όριο, ειδικά όταν μπαίνει με το σκεπτικό ότι αυτοί δε παίρνουν επίδομα ανεργίας. δηλαδή όλοι οι μεγαλύτεροι παίρνουν;

Link to comment
Share on other sites

Κλασσικό μέτρο για να τσιμπίσουν ψηφαλάκια αν και όταν γίνουν εκλογές. Κατά τα άλλα, επίδομα παρηγοριάς. Οι επιδοματικές πολιτικές δεν φέρνουν ανάπτυξη.

Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι πως τα επιδόματα σε καμία περίπτωση δεν αντισταθμίζουν την ανάγκη για εργασία, αλλά δεν παύει να είναι μια ασπιρίνη στη βαριά ασθένεια. Θα ήθελα να χορηγούνται με βαθύτερα κριτήρια & να μην αποκλείουν ομάδες που ίσως το έχουν περισσότερη ανάγκη, αλλά αυτό είναι μεγάλη συζήτηση. Τώρα οκ, ας το πάρουν όλοι οι φοιτητές 18-24 που είναι γραμμένοι στον ΟΑΕΔ, επειδή ο ΟΑΕΔ δεν έχει τρόπο να διασταυρώσει πως οι άνεργοι του διατηρούν & τη φοιτητική ιδιότητα εν έτει 2017 (βεβαίως, υπάρχουν μια μερίδα από αυτούς που το έχουν ανάγκη).

Το θέμα είναι πότε θα έρθει η ανάπτυξη. Ανάπτυξη για εμάς όμως, με προοπτικές για αποκατάσταση μιας αξιοπρεπούς ζωής & από εκείνο το σημείο, ο καθένας το πάει όπου μπορεί & θέλει.

Link to comment
Share on other sites

Οι φοιτητες γραφονται στον ΟΑΕΔ? Καλο ειναι να δινονται εστω και ψιχουλα απλα με πραγματιλα κριτηρια τα οποια δεν υπαρχουν. Οσο για εμας απο το σκοντο στις εισφορες μας πληρωνουμε μεχρι κ αναδρομικα απο το 2012.... Τι να πω??

Link to comment
Share on other sites

Όσο υπάρχουν πρόθυμοι να ξεπουληθούν για ψίχουλα (και υπάρχουν πάρα πολλοί) τόσο αυτού του είδους τα εργαλεία θα χρησιμοποιούνται από την εξουσία.

Link to comment
Share on other sites

επενδυση στην ελπιδα για το μελλον τα 400 ευρω χαρζιλικη στους ανεργους μεχρι 24 ... τι αλλο θα ακουσουμε ... επενδυση στο μελλον ειναι η θεσεις εργασιας σε τομεις υψηλης τεχνολογιας ... πχ. να εδινε κυνητρα σε επιχειρησεις οπως η τεσλα( τραβηγμενο βεβαια) να ερθουν στο ελλαντα να επενδυσουν ..ολα τα αλλα ειναι σανο.. το ποιο πιθανο ειναι τα λεφτα αυτα να γινουν επενδυση στα public plaisio και κοτσοβολο ..αλλη μια εμεση στήριξη του κεφαλαιου των μεταπρατων ... 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μάλλον έχει στο μυαλό του ότι έτσι θα κινηθεί η αγορά των smartphones και των καφέ της πόλης

Δώστε στους νέους social media και φρεντο

 

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Edited by ikaros13
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.