Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

λειτουργια θερμοστατη και αντισταθμιση


giabritsos

Recommended Posts

γεια σε ολους.θα σας περιγραψω λιγο την κατασκευη μου και μετα θα θεσω τις αποριες μου

μενω σε οροφοδιαμερισμα στην πολη της δραμας.για θερμανση εχω αντλια θερμοτητας με ενδοδαπεδια θερμανση.το ενδοδαπεδιο το εχω χωρισει σε 2 κυκλωματα.ενα νοτιο που ειναι οι κυριοι χωροι και το βορινο που ειναι τα υπνοδωματια.το καθε κυκλωμα σωληνωσεων εχει δικο του θερμοστατη και καταληγουν σε εναν κυκλοφορητη ο καθενα.μετα τους κυκλοφοτητες εχω εναν μικρο υδραυλικο διαχωριστη.μετα ειναι η τριοδη που χωριζει θερμανση και ζνχ.

θερμοστατες εχω τους rde100 .δεν με ικανοποιουν ομως γιατι πχ ζηταω 21 .θα ξεκινησει τον κυκλοφορητη οταν πιασει κατω απο 20,5 και θα σταματησει μετα το 21,5.εδω και ενα μηνα αρχισα να δουλευω αντισταθμιση.παιδευομαι ακομα λιγο με την καμπυλη προσπαθω να την προσαρμοσω στα μετρα μου γιατι με τη μελετη του μηχανικου δεν δουλευε καλα.τωρα εχω 27-35 τα νερα και εξωτερικες -10 με 21.σκεφτομαι να αλλαξψ θερμοστατες.να βαλω τη σειρα rev.ξερω πως το pid control δεν εχει νοημα με την αντισταθμιση η ισως εχει λιγο νοημα.αλλα αν καταλαβα καλα θα προσαρμοστει στο χωρο μου και εχει και μικροτερες αποκλισεις απο 0,5 .

ισως τα εχω μπερδεψει λιγο στο μυαλο μου.δεκτες ολες οι αποψεις και θα ηθελα μερικες προτασεις για θερμοστατη ανεξαρτητου εταιριας.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Θα σας πω την, καθαρά εμπειρική, άποψή μου

 

1. Τα P, I, D του θερμοστάτη είναι πρακτικά αδύνατον να ρυθμιστούν τέλεια, οπότε θα έλεγα κρατήστε τους θερμοστάτες που έχετε.

2. Ρυθμίστε τους στους 30οC ώστε η θέρμανση να δουλεύει συνέχεια.

3. Παίξτε με την αντιστάθμιση και με τη ρύθμιση παροχής των κυκλωμάτων, ώστε να πετύχετε τις επιθυμητές θερμοκρασίες, σε κάθε χώρο

 

( για βοήθεια κάντε καταγραφή εσωτερικών - εξωτερικών θερμοκρασιών - ρυθμίσεων ) 

 

Υ.Γ. η επιθυμητή θερμοκρασία είναι αυτή που αισθάνεστε ωραία - μη ασχολείστε με τα δεκαδικά, που δείχνουν τα ηλεκτρονικά θερμόμετρα.

 

Καλή Χρονιά και καλή επιτυχία!

Edited by antloukidis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.