Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σε επιφυλακή το ενεργειακό σύστημα λόγω ψύχους - Όλα τα μάτια στραμμένα στη Γαλλία


Engineer

Recommended Posts

Σε μια κρίσιμη περίοδο εισέρχεται από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες ο ενεργειακός τομέας της Ευρώπης, καθώς το ψύχος που θα επικρατήσει σε συνδυασμό με τα προβλήματα στο στόλο πυρηνικών μονάδων της Γαλλίας δημιουργούν τις συνθήκες για πιθανές ελλείψεις.

 

Όπως είναι γνωστό, η θερμοκρασία στη χώρα μας αλλά και σε άλλες περιοχές πρόκειται να μειωθεί έως και κατά 10 βαθμούς Κελσίου αυτή την εβδομάδα, αυξάνοντας έτσι τις ενεργειακές ανάγκες για θέρμανση. Βεβαίως, το ψύχος δεν αναμένεται να είναι τόσο έντονο όσο στις περσινές περιόδους του ενεργειακού συναγερμού, ενώ οι κρατικές αρχές δηλώνουν πως έχουν λάβει τα μέτρα τους για φέτος σε μεγάλο βαθμό.

 

Το πρόβλημα, όμως, φέτος όπως και πέρυσι, ακούει στο όνομα Γαλλία. Η παραγωγή των πυρηνικών μονάδων της βρίσκεται κατά τη διάρκεια του 2017 στα χαμηλότερα επίπεδα του νέου αιώνα παρόλο που χθες η ισχύς σκαρφάλωσε πρόσκαιρα στα 52 γιγαβάτ.

 

Όπως αναφέρει το Platts, η EDF δήλωσε ότι θα επαναφέρει σε λειτουργία πέντε μονάδες αυτή την εβδομάδα, αλλά περιέκοψε εκ νέου τις προβλέψεις για την παραγωγή της λόγω των διαρκών καθυστερήσεων στις επιστροφές των μονάδων από τη συντήρηση.

 

Η μέση ισχύς των μονάδων βρίσκεται στα 50 γιγαβάτ αυτό το μήνα και κατά τη διάρκεια του δ’ τριμήνου η παραγωγή υπολείπεται κατά 14 γιγαβατώρες από τους υπολογισμούς, ποσότητα που μεταφράζεται σε 28 φορτία LNG. Δεδομένου του μεγέθους του γαλλικού στόλου και της περσινής εμπειρίας με το «ντόμινο» των ελλείψεων από χώρα σε χώρα, αντιλαμβάνεται κανείς ότι όλα τα μάτια θα είναι στραμμένα στη Γαλλία στο εξής…

 

Πηγή: https://energypress....mena-sti-gallia

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.