Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια λειτουργίας για ξενοδοχείο στο "Κολωνάκι" της Αθήνας


dimsag

Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι. Ήρθε πελάτης, ο οποίος μόλις έχει νοικιάσει ένα μικρό νεοκλασικό κτίριο στο κέντρο του Κολωνακίου, με σκοπό να το μετατρέψει σε μικρή ξενοδοχειακή μονάδα επιπλωμένων ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων. Η αλήθεια είναι ότι με ένα τηλέφωνο μόνο στην πολεοδομία δεν έβγαλα άκρη, αλλά δυστυχώς είμαι εκτός Αθηνών και θα είμαι για ακρετό καιρό ακόμα για να περάσω από εκεί. Τι ξέρω μέχρι τώρα: 1. Το κτίριο αυτή την στιγμή έχει χρήση γραφείων, επομένων θα χρειαστεί και αλλαγή χρήσης που θα πάει στην άδεια της πολεοδομίας. 2. Θέλει να πάρει έγκριση ΕΟΤ (δεν ξέρω καθόλου την διαδικασία). 3. Άκουσα ότι για Κολωνάκι πρέπει να είναι τουλάχιστον 4* ώστε να πάρει άδεια (Θέλω επιβεβαίωση σε αυτό, γιατί στην πολεοδομία δεν μου το διευκρινίζουν). 4. Κοίταξα τις προδιαγραφές (ΦΕΚ 07/03/2002, αρ. φυλλου 43) και πραγματικά, λόγω του μικρού μεγέθους του κτιρίου (υφιστάμενο) δεν τίθεται ζήτημα να πάρει ούτε 3*. Ξέρει κάποιος: Α. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση (υφιστάμενου κτίσματος) και αν υπάρχουν παρεκλήσεις; Β. Ποιες είναι οι διαδικασίες για μια τέτοια άδεια και ποιοι φορείς χρειάζονται; Ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων!

Edited by dimsag
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως ισχύουν ακόμα αυτά που σου είχα γράψει εδώ

Πρόσθεσε και ΕΟΤ πέραν της ΥΔΟΜ και πρόσφατη νομοθεσία για ξενοδοχειακές μονάδες και όχι μόνο το ΦΕΚ 2002. Έχουν αλλάξει πολλά ειδικά σε ότι αφορά την διαδικασία και τις απαιτούμενες εγκρίσεις.

Για κατηγορία μοναδος δεν έχει αρμοδιότητα η ΥΔΟΜ αλλα ο ΕΟΤ.

Δες και με προσοχή για διαδικασίες αδειών και τον 4030 αλλα και τον πρόσφατο 4495/17

 

Αν είναι νεοκλασικο πρώτη κίνηση ρωτάς αν έχει χαρακτηρισμό διατηρητέου οπότε ζητάς τον χαρακτηρισμό και με βάση αυτο θα πορευτείς για πολλά.

 

Καλή επιτυχία και εχε κατά νου ότι διαδικαστικά και μονο είναι μπόλικη και δύστροπη και  χωρίς να μπούμε σε θέματα αρχιτεκτονικού ύφους ή και στατικών αναγκών που δεν θα είναι αμελητέα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.