Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Η Ιόνια Οδός εκτόξευσε στο 100% τους χειμερινούς προορισμούς της Ηπείρου


Engineer

Recommended Posts

Η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού έχει μετατρέψει ήδη από φέτος την Ήπειρο έναν από του πιο hot προορισμούς για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αναδεικνύεται η Ήπειρος, καθώς οι πληρότητες σε όλες τις περιοχές της, είναι πολύ μεγάλες και ξεπερνούν το 90%. Από την Κόνιτσα και τα Ζαγοροχώρια μέχρι το Μέτσοβο και τα κεφαλοχώρια των Τζουμέρκων, από τις 23 Δεκεμβρίου μέχρι και τα Φώτα, οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία, ξενώνες και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα παρουσιάζουν αύξηση σε σχέση με άλλες χρονιές.

 

Όπως επισημαίνουν οι επιχειρηματίες του κλάδου, ώθηση στην τουριστική κίνηση έδωσε η Ιόνια Οδός που παρέχει ασφαλή και γρήγορη πρόσβαση στον κάθε προορισμό. Σήμερα για να πάει κάποιος από την Αθήνα μέχρι τα Γιάννενα χρειάζεται μόλις 3 ώρες και 30 λεπτά, από τη Θεσσαλονίκη 2 ώρες και 40 λεπτά, από την Πάτρα μόλις 90 λεπτά και από τη Λάρισα περίπου 3 ώρες.

 

Αυτό σημαίνει πως χάρη στην λειτουργία όχι μόνο της Ιόνιας Οδού αλλά και ολόκληρου του δικτύου αυτοκινητόδρομων η ευρύτεροι χειμερινοί προορισμοί της Ηπείρου από δυσπρόσιτοι και επικίνδυνοι έγιναν εν μία νυκτί θελκτικοί προορισμοί σχεδόν από κάθε σημείο της Ηπειρωτικής χώρας αλλά και από τα μεγάλα αστικά της κέντρα.

 

Στο Ζαγόρι, οι κρατήσεις αφορούν όλη την περίοδο, δηλαδή και ενδιάμεσα των εορτών, ενώ σε σύγκριση με άλλες χρονιές υπάρχει αύξηση και διάρκεια. Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της επιτροπής Τουρισμού του Δήμου και οι εκδρομείς της τελευταίας στιγμής, μπορούν να βρουν ακόμη κατάλυμα σε ορισμένα χωριά του Ζαγορίου, ενώ δεν αποκλείονται και κάποιες ακυρώσεις.

 

«Η ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού, οι παρεχόμενες υπηρεσίες και υποδομές, η γαστρονομία και η παράδοση, το Εθνικό Πάρκο και το Γεωπάρκο, καθώς και η προβολή που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια από το Δήμο με συμμετοχή σε εκθέσεις και από τους ίδιους τους επαγγελματίες, φέρνουν θετικά αποτελέσματα», τονίζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου και εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, Μιχάλης Βλάχος, ο οποίος δεν παραλείπει να επισημάνει το πάγιο αίτημα του Δήμου, για τη σύνδεση του Ζαγορίου με την Εγνατία στον κόμβο Αράχθου, ώστε ο δρόμος να διευκολύνει την επισκεψιμότητα.

 

Ιδιαίτερα θετικό, όπως δηλώνει η πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου, Ελένη Παγκρατίου, είναι το γεγονός, ότι υπάρχουν κρατήσεις και για μετά την εορταστική περίοδο, όπως συνέβη και το διάστημα του Νοεμβρίου και μέχρι τώρα με καλές πληρότητες τα Σαββατοκύριακα και τις άλλες ημέρες. Η τουριστική κίνηση, σημείωσε η κ. Παγκρατίου, είναι αρκετά αυξημένη σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές και αυτό, «οφείλεται και στην λειτουργία της Ιόνιας οδού που μαζί με την Εγνατία διευκολύνουν και συντομεύουν το ταξίδι από κάθε περιοχή της χώρας και όχι μόνο από τα μεγάλα αστικά κέντρα Αθήνα και Θεσσαλονίκη».

 

Πηγή: http://www.ypodomes....oys-tis-ipeirou

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Όντως, σε 4 ώρες μαξ φτάνω Ζαγοροχώρια ακούραστα!  Μετά από αρκετά χρόνια θα τιμήσω το πατρικό και σε χειμερινές διακοπές... Καλές γιορτές

Link to comment
Share on other sites

κάπου στο σάιτ τηςεγνατίας οδού υπάρχει μια μελέτη, από τους πολυ καλούς επιστήμονες της εταιρίας (και κάποιοι κολλητοί μου), που αναφέρεται πως θα επηρεάσει θετικά τις περιοχές από τις οποίες διέρχεται η λειτουργία της εγνατίας οδού. Μεγάλη υπόθεση τα έργα υποδομής

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.