Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εγκύκλιο ετοιμάζει το ΥΠΕΝ στην Ελληνική Αστυνομία για τις εργασίες μικρής κλίμακας και χωρίς οικοδομική άδεια


Engineer

Recommended Posts

βέβαια, προς άρσιν του αδιεξόδου, υπάρχει η λύση να προσληφθούν μηχανικοί στην αστυνομία

κι όπως, παλιά, υπήρχε ο νομομηχανκός

τώρα θα υπάρχει ο μπατσομηχανικός

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 39
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τίποτα δεν θα γίνει. Θα πηγαίνει η αστυνομία στο διαμέρισμα που γίνεται καλοκαιρινό, θα ενημερώνουν οι Αλβανοί ότι απλά αλλάζουν δύο σωλήνες στο μπάνιο και τέλος. 

 

Εγώ απορώ. Το ΙΚΑ δεν τους νοιάζει ? Τα ένσημα, οι φόροι κτλ που χάνονται ? Με την 48ωρη πήγαινε που και που και κάνα ΙΚΑ ο άλλος ή να το πω αλλιώς ενημερωνόταν το κράτος με κάποιον τρόπο. Δεν το θέλουν αυτό ? 

 

Υπήρχε η απλή μέση λύση. Προσθήκη 48ωρης άδειας στο σύστημα αυθαιρέτων του ΤΕΕ. Υποβολή μόνο Τεχνικής Έκθεσης Μηχανικού, Ανάληψη επίβλεψης μηχανικού και πίνακα ΙΚΑ ! Τίποτε άλλο!! Ούτε άδεια, ούτε σχέδιο , ούτε τίποτα. Έκδοση της ηλεκτρονικά μέσα σε λίγα λεπτά.

 

Αλλά δεν θέλουν. Εδώ ρε παιδιά την διαδικασία άδειας για κάδο την έχετε δει πως γίνεται ? Θέλει βδομάδες και ένα κάρο λεφτά και κανείς δεν την κάνει. Απλά χυμαριό.

Link to comment
Share on other sites

Η λυση ειναι να δημιουργηθει ενας σοβαρος ελεγκτικος μηχανισμος.

Σε ολα τα επιπεδα και σε ολους του κλαδους.

 

Ας σταματησει η συναλλαγη με τους πολιτες, ολα ηλεκτρονικα και οι υπαλληλοι να "βγουν" για ελεγχους.

 

Ας δε σου αρεσει τετρις και το παραπανο, μπορεις να δουλεψεις σε αρκετες αλλες τριτοκοσμικες χωρες..

 

 

ΥΓ. Δε εχω θεμα με τους αλλοδαπους, ουτε θεωρω οτι αυτοι ειναι το προβλημα...

Link to comment
Share on other sites

Ναι να δημιουργηθεί ο μηχανισμός. Αλλά με αυτήν την ρύθμιση...ο μηχανισμός πως θα μάθει ότι γίνονται εργασίες στο ρετιρέ μίας πολυκατοικίας σε ένα στενάκι ?! Πες ότι δεν υπάρχει κάδος και δεν καταγγείλει κανείς τίποτα. 

 

Με την 48ωρη το κράτος (πολεοδομία και αστυνομία) μάθαινε ότι θα γίνουν κάπου εργασίες. Μπορούσε μετά να ειδοποιήσει το ΙΚΑ, την εφορία κτλ να αναζητήσει ένσημα, αμοιβές, τιμολόγια κτλ. 

 

Δεν μπορώ να καταλάβω τι σκέφτονται. Με αυτές τις 19 εργασίες που δεν θέλουν άδεια κάνεις παπάδες ! Ουσιαστικά κλείνουν το μάτι στα συνεργία ανακαινήσεων να κάνουν ό,τι γουστάρουν.

Link to comment
Share on other sites

Μα την βγάζανε. Αυτό λέω. Έστω και με τα χίλια ζόρια ο άλλος για να έχει το κεφάλι του ήσυχο, φοβόταν να πάει να γκρεμίσει έναν τοίχο σε ένα διαμέρισμα, χωρίς μία άδεια της πλάκας που ήταν η 48ωρη. Γιατί αν ερχόταν η αστυνομία και σε έπιανε να κάνεις εργασίες πήγαινες αυτόφωρο. Και τα μαστόρια τα ίδια, φοβόντουσαν χωρίς 48ωρη και την ζητάγανε. Τώρα πλέον με τις 19 εργασίες και να έρθει η αστυνομία δεν θα τους νοιάζει τίποτα.

 

Απλά οι ΥΔΟΜ την κάνανε την 48ωρη τόσο πολύπλοκη που έχασε το νόημα της. Αλλά και πάλι με τον έναν ή άλλο τρόπο , σε μία βδομάδα έβγαινε.

Link to comment
Share on other sites

η 48ωρη έβγαινε μόνο όταν υπήρχε μηχανικός στο έργο. 

Αν δεν υπήρχε, κανένας δεν προβληματίζονταν. Αν και όταν τσινούσε ο γείτονας τρέχανε στον μηχανικό να τους σώσει.

Τώρα, σήμερα, αν στο έργο υπάρχει μηχανικός, θα εφαρμόζει τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης, ως οφείλει, και θα ενημερώνει τον ιδιοκτήτη για τις υποχρεώσεις που ίσως έχει απέναντι στο κράτος. Αν πάλι δεν υπάρχει μηχανικός στο έργο... τα γνωστά... δεν άλλαξε κάτι.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω τα παρά λέμε λίγο.

Το ΙΚΑ στη 48ωρη δεν είχε αυτόματη ενημέρωση (άλλο αν λίγοι δήμοι το έκαναν απο μόνοι τους). Άρα ως προς αυτο μικρή διαφορα βλέπω.

Επίσης οι περισσότεροι εργάτες ειναι έτσι και αλλιως αλλοδαποί.

Αλλά και οι Έλληνες στο θέμα της άδειας να Λέμε του στραβού το δίκιο καλύτεροι ιδιαίτερα δεν ειναι. Ενας στους δέκα ενημερώνει και αυτό όταν πρόκειται για σκαλωσιά η στέγη. Εδώ πάμε να δούμε εξωτερικά βαψίματα πχ 1000 τμ και οι άλλοι δίνουν προσφορά χωρίς να αναφέρουν την απαίτηση άδειας.

Η διάταξη αυτή είχε σκοπό να καταργήσει τη 48 ωρη η οποία νομιμοποιούσε πολλά παραπανίσια (όλο το κέντρο της θεσνικης τουλάχιστον γεμάτο κολλημένες 48ωρες ήταν στα μαγαζιά και απο μέσα ... γιαπιά μεναν που λέει ο λόγος). Αλλά τελικά αυτό που ήρθε (δλδ κρίση της αστυνομίας για το αν απαιτείται άδεια άρα αυτοφόρω η όχι) ειναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απο τη 48ωρη, αφου ειναι γνωστο ότι λίγοι αστυνομικοί θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό σωστά. Όποτε άγνοια και εξουσία μαζί κακός συνδυασμός.

Πάντως η αγορά ειναι ήδη κατεστραμμένη στο θέμα ανακαίνισης απο τον μικρομάστορα δεν έκανε τη διαφορα σ αυτό η επίμαχη διάταξη νομίζω, τη διαφορα θα την κάνουν τα τζάμπα αυτοφορα που θα φάμε!!

Link to comment
Share on other sites

Όπου βλέπω παρανομία και με αφορά, την καταγγέλω. Αν η αστυνομία δεν κάνει τίποτε, θα καταγγέλω την αστυνομία στον εισαγγελέα. Καλύτερα γραφικός αλλά να σε φοβούνται παρά χαζός και να σε κάνουν ότι θέλουν οι άσχετοι.

Σε άλλες χώρες οι σοβατζήδες, κτίστες κλπ, έχουν υποχρεωτικά 3 χρόνια εκπαίδευσης και πτυχίο και εδώ κτίζουν άνθρωποι που στις χώρες τους ζούσαν σε καλύβες και δεν είχαν ηλ., ρεύμα το 1990 - και υπάρχουν μηχανικοί και γραφεία που τους χρησιμοποιούν για μαύρες εργασίες.

Μετά λέμε ότι δεν χρειάζεται  ελεγκτικός μηχανισμός και ότι λειτουργεί ο ανταγωνισμός (! πποιός ανταγωνισμός βρε έρμοι?). Αμ έτσι δεν κτίζεται ούτε σπίτι, ούτε κοινωνία ούτε σοβαρή χώρα "συνάδελφοι". Τα παθήματα μετά από 40 χρόνια τσαπατσουλιάς δεν έγιναν μαθήματα.

Link to comment
Share on other sites

αυτό το

Πλαφόν προϋπολογισμού ανά ιδιοκτησία 

δεν το καταλαβαίνω! δηλαδή ο ιδιοκτήτης για εργασίες 50.000€ δεν θα μπορεί να εκδώσει 2 άδειες μικρής κλίμακας ??

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.