Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Eurostat:1 στους 3 Έλληνες χωρίς θέρμανση


Engineer

Recommended Posts

Το 9% των πολιτών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε πως δεν μπορεί να διαθέσει τα απαιτούμενα χρήματα προκειμένου να εξασφαλίσει κατάλληλη θέρμανση για την κατοικία του, σύμφωνα με έρευνα της Eurostat.

 

Mπορεί το μέγιστο ποσοστό -11%- να είχε καταγραφεί σε αντίστοιχη έρευνα του 2012, αλλά παραμένει υψηλό για μια ΕΕ που θέλει να πρεσβεύει μια κοινωνία ευημερίας και διασφάλισης των στοιχειωδών δικαιωμάτων για τους πολίτες της.

 

Η εν λόγω έρευνα έχει προεκτάσεις και για τη χώρα μας. Η Ελλάδα καταλαμβάνει τη δεύτερη χειρότερη θέση καθώς περίπου ένας στους τρεις πολίτες αδυνατεί να έχει επαρκή θέρμανση. Το μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών που βιώνουν την παγωνιά είναι στη Βουλγαρία με 39%, και ακολουθούν η Ελλάδα και η Λιθουανία με 29%, η Κύπρος 24% και η Πορτογαλία 22%.

 

Αντίθετα, Λουξεμβούργο και Φινλανδία είναι τα δύο κράτη με το μικρότερο πρόβλημα, καθώς μόλις το 2% αντιμετωπίζει τέτοιο θέμα.

 

Χρ.Κούσιου

 

Πηγή: athina984.gr

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.