Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Πρόεδρος ΤΕΕ: Με τις εισφορές και τους φόρους δεν έχει πλέον νόημα να εργάζεται κάποιος


Engineer

Recommended Posts

Σύμφωνα με τον Γιώργο Στασινό 5.000 μηχανικοί διαγράφονται κάθε χρόνο από το ΤΕΕ και πάνω από το 80% δεν είναι ασφαλιστικά ενήμεροι

Τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι μηχανικοί λόγω της αύξησης στις εισφορές και τη φορολογία περιέγραψε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργος Στασινός.

 

«Οι εισφορές μας είναι στο 37,95% και πλέον επειδή θα υπολογίζονται πάνω στις παλαίες εισφορές είναι σαν να έχουμε εισφορές πάνω από 60%, συν τη φορολογία που φτάνει έως και το 45%, συν την προκαταβολή 100% επί του φόρου, μάλλον δεν έχει νόημα να εργάζεται κάποιος» περιέγραψε με αριθμούς την κατάσταση ο κ. Στασινός.

«Σε λίγο θα τσακώνονται ΕΦΚΑ, εφορία και άλλοι φορείς για το ποιος θα πάρει πρώτος χρήματα. Ακόμα κι αν έχεις κάποια χρήματα δεν θα φτάνουν για όλους» συμπλήρωσε χαριτολογώντας.

 

«Οι μηχανικοί ίσα-ίσα στέκονται στο επάγγελμα με τις ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα και κάποια ενεργειακά πιστοποιητικά. Αυτή τη στιγμή μάλλον δεν έχουν να ελπίζουν σε τίποτα οι νέοι μηχανικοί. Αν κάποια στιγμή στην κυβέρνηση αποφασίσουν να δουν την αληθινή ανάπτυξη και όχι αυτή δίκαιη που δεν υπάρχει, τότε ενδεχομένως να υπάρξουν κάποιες δουλειές» συνέχισε σε απαισιόδοξους τόνους ο πρόεδρος του ΤΕΕ.

 

Όπως είπε δύο είναι τα στοιχεία που αποτυπώνουν γλαφυρά το πρόβλημα:

 

- περίπου 5.000 μηχανικοί διαγράφονται από το ΤΕΕ κάθε χρόνο

- το 80% και πλέον των μηχανικών δεν είναι ασφαλιστικά ενήμεροι

 

Πηγή και ηχιτικό: http://www.protothem...azetai-kapoios/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 24
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τόσα χρόνια τα λεμε...

http://www.michanikos.gr/files/file/939-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CF%8C-%CE%BA%CE%AD%CF%81%CE%B4%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1/

 

Θα σας πω και μερικά παραδείγματα υπερφορολόγησης που έχω ακούσει από συναδέλφους:

- Τρεις μηχανικοί έχουν κατασκευαστική εταιρεία. Κατόπιν αποσβέσεων και πληρωμής υποχρεώσεων μένουν 100.000€ στο ταμείο. Συμφωνούν οι συνέταιροι να τα μοιραστούν μεταξύ τους και λένε στον λογιστή να κάνει τις σχετικές διαδικασίες. Ο λογιστής τους είπε ότι για να μοιραστούν τις 100.000€ θα πρέπει να πληρώσουν 110.000€ φέτος και του χρόνου θα τους μείνει η επιστροφή φόρου.

- Συνάδελφος που πλήρωνε 570€ ασφαλιστικές εισφορές, πλέον πληρώνει 2200€ τον μήνα. Τα ανελαστικά του έξοδα (δόσεις δανείων, λειτουργικά έξοδα, πληρωμή προμηθευτών) είναι μεγάλα και δεν μπορεί να κάνει περικοπές οπότε για να ανταπεξέλθει θα πρέπει να απολύσει έναν υπάλληλο.

- Συνάδελφος έχει βγει σε σύνταξη αλλά κρατάει ακόμα στα χαρτιά μια παλιά επιχείρηση επειδή οι φόροι για να την κλείσει είναι δυσβάσταχτοι. Είναι πιο οικονομικό να πληρώνει για την υπόλοιπη ζωή του τέλος επιτηδεύματος και λογιστή παρά να την κλείσει.

Link to comment
Share on other sites

Ωραία τα λένε αλλά το 2011 με τις τεράστιες αυξήσεις (που τώρα θα πληρωθούν αναδρομικά, μετά την πολυετή καλλιέργεια ψευδοελπίδας ότι θα κερδηθεί η μάχη στο ΣΤΕ) δεν θυμάμαι να μιλούσε κανείς. (Αν θυμάμαι καλά)

Link to comment
Share on other sites

Καλά όλα αυτά αλλά χιλιοειπωμένα και μονότονα. Οι φόροι, οι εισφορές κ.τ.λ. . Βγήκε στο ΘΕΜΑ και τον περιλάβανε οι γνωστοί "δημοσιογράφοι" εκπρόσωποι ΝΔ , με τις γνωστές ερωτήσεις για να κάνουν αντιπολίτευση.

 

Λες και πριν δεν είχαμε φόρο 26% , εισφορές 2500 το εξάμηνο. Τώρα ήρθε η καταστροφή!! Ναι κάποιοι που βγάζουν πολλά με μπλοκάκια, πληρώνουν παραπάνω. Η πλειοψηφία όμως όχι. 

 

Τέλος πάντων, ο πρόεδρος του ΤΕΕ πέρα από αυτά που ξέρουμε και τα λέει και η θεια μου, μπορεί να προτείνει κάτι παραγωγικό για τον κλάδο ? Μπορεί να βρει τρόπο να μπουνε οι μηχανικοί μέσα στην κατασκευή που τα κάνουν όλα Αλβανοί μάστορες όπως να ναι ? Το 

 

Και επίσης μπορεί να μας πει γιατί το ΤΕΕ πληρώνει 50,000 νοίκι τον μήνα ?! Γιατί πληρώνει τόσα εκατομμύρια σε μισθούς όλον τον χρόνο οι οποίοι μάλιστα δεν δέχονται και Πέμπτη και κάνουν και στάση με το παραμικρό και απλά πάνε σπιτάκι τους πληρωμένοι. Το ΙΕΚΕΜ γιατί είναι ζημιογόνο και γιατί...είναι σε εκείνο το σημείο που είναι όπου κανείς δεν θέλει να πηγαίνει ?

Link to comment
Share on other sites

Θα ηταν ενδιαφερον να μας ελεγε καποιος ποιό το ποσοστο μηχανικών που πίστεψε τα παπατζιλίκια Τσίπρα-Σπίρτζη, όχι μία αλλα δύο φορες.

Ειναι αργα για δάκρυα πλέον Στελλα.....

Link to comment
Share on other sites

τωρα ειναι αργα αγαπη μου γλυκεια...ο κλαδος εξαθλιωθηκε και το επαγγελμα του μηχανικου απαξιωθηκε..υπαρχουν ευθυνες αραγε ??????

Link to comment
Share on other sites

Και τι κάνει το ΤΕΕ για όλο αυτό το αίσχος ; 

 

Να μας πει τη γνώμη του και ο κ. Σπίρτζης ή έχει βολευτεί στην καρέκλα του ;

Link to comment
Share on other sites

Το ξεφτυλισμένο αυτό "μόρφωμα" (κατά την προσφιλή έκφραση για αυτού του είδους τις εγκληματικές οργανώσεις) που κυβερνάει, έχει σαν στόχο την διάλυση της μεσαίας τάξης (κάτι που δεν μπορούσαν αναίμακτα να κάνουν οι προηγούμενοι),

Αυτόν το ρόλο ανέλαβε έναντι των πατρώνων του (βλ. επίσκεψη στο Texas, οργανωμένη από μπαρουφάκη), ώστε να αποδεχτούν την άνοδό του στην εξουσία και αυτόν τον σχεδιασμό υλοποιεί

Όποιος δεν το είχε καταλάβει πριν την εκλογή τους ή εξαρχής (βλ. προγραμματικές δηλώσεις Ιαν-Φεβ 2015), το κατάλαβε στο πετσί του αργότερα

Είναι στα μισά της διαδικασίας αυτής που θα καθιερώσει ως "μεσαία τάξη" τους white collar (υπαλλήλους δηλαδή με εξαρτημένη εργασία, "όπως αμερική"), πρωταρχικά στο δημόσιο και δευτερευόντως στον ιδιωτικό τομέα

και οι ελ.επ. αλλά και οι μικροεταιρείες θα ισοπεδωθούν όσο κάθονται άπρακτοι

Και αφού μετά το 100% της προκαταβολής,

(για αύξηση των εσόδων που τρώνε μεταξύ τους οι καρανίκες και πετάνε στις μαύρες τρύπες που οι ίδιοι και οι τράπεζες δημιουργούν)

το επόμενο κόλπο ήταν οι εισφορές επί εισφορών,

το μεθεπόμενο θα είναι η μη αναγνώριση των προκαταβολών και παρακρατήσεων φόρων ως προκαταβληθέντων κύριων φόρων αλλά ως προκαταβολών που θα αφαιρούνται όχι από τον κύριο φόρο αλλά από τις προκαταβολές,

και προαλείφεται και το τρίτο και κυριώτερο, το bail-in των τραπεζών,

Ο Στασινός (και ο κάθε στασινός) θα κάνει άπρακτος κριτική επί του αποτελέσματος ποτέ επί των αιτίων

και οι οπαδοί του τρέχοντος μορφώματος δήθεν συγκριτική ανάλυση επί των αριθμών αγνοώντας και την πραγματικότητα

Μετανοείτε !

Edited by imhotep
Link to comment
Share on other sites

λυσεις υπαρχουν ... αλλα οταν ερχεται η κρισημη ωρα των εκλογων και οι μηχανικοι πιστευουν σε θαυματα και ουτοπιες και δεν κοιτανε το πραγματικο συμφερων τους ... φταιμε ολοι ... δυστηχως ... να μην πω για τις εκλογες ..αλλα για τις εκλογες του ΤΕΕ ... ενω η ΝΔ ειχε κανει οτι ειχε κανει στους μηχανικους με το 26% στο φορο και στις ασφαλιστικες εισφορες και πανε καποιοι και ψηφιζουν παλι ΝΔ και ΠΑσοκ ... τι να πω ;;; εγω προσωπικα πηγα τις 3 τελευταιες φορες να ψηφισω αλλα δεν ξαναπαω ...οι περισσοτεροι απο εμας ειμαστε για τα μπαζα ...καλα να παθουμε ως συλλογικοτητα ...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.