Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΤΑΝΕΟ: Νέο επενδυτικό fund με 100 εκατ. ευρώ


Engineer

Recommended Posts

Το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας («ΤΑΝΕΟ»), στα πλαίσια υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, δημιουργεί νέο επενδυτικό σχήμα δομής “Fund of Funds”, με αρχικό ύψος δημόσιας επένδυσης 100 εκ. ευρώ και με δυνατότητες μελλοντικής αύξησης εάν αυτό κριθεί απαραίτητο, με σκοπό τη συμμετοχή στο κεφάλαιο Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων που θα έχουν προβεί σε ενέργειες χρηματο-οικονομικής και επιχειρησιακής αναδιοργάνωσης και απευθύνει στα μέλη της επενδυτικής κοινότητας πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

 

Η πρόσκληση αφορά όλους τους ενδιαφερόμενους επενδυτές και διαχειριστές επενδύσεων που προτίθενται να προβούν στη σύσταση Αμοιβαίου Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (ΑΚΕΣ), Εταιρίας Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (ΕΚΕΣ) ή άλλων αντίστοιχων επενδυτικών σχημάτων επιχειρηματικού κεφαλαίου που θα λειτουργούν σύμφωνα με τη νομοθεσία κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να συν-επενδύσουν με το ΤΑΝΕΟ σε Ελληνικές Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις.

 

Τα νέα επενδυτικά σχήματα που θα διαχειρίζονται από ελληνικούς ή ξένους φορείς του ιδιωτικού τομέα, θα επενδύουν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια σε Ελληνικές Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις μέσω απόκτησης μετοχών ή/και μετατρέψιμων ομολογιών. Η καταλληλότητα των διαχειριστικών ομάδων, η αξιοπιστία των επενδυτικών προτάσεων και η συμβολή των επιχειρησιακών σχεδίων στην ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας θα αποτελέσουν τα βασικά κριτήρια επιλογής των επενδυτικών σχημάτων.

 

Για την παροχή πρόσθετης πληροφόρησης, το ΤΑΝΕΟ θα πραγματοποιεί προγραμματισμένες συναντήσεις με τα ενδιαφερόμενα μέρη έως τις 15/2/2018.

 

Πηγή: http://www.ypaithros...-100-ekat-euro/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

επένδυση σε σχήμα που θα συμμετέχει το "ελληνικό" δημόσιο ??

όχι "fund of funds" αλλά "φούντο στο φούντο" θα είναι

 

το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε??

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.