Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καταδικάστηκαν εργολάβος και μηχανικοί για θανατηφόρο ατύχημα σε οικοδομή


SIGIO

Recommended Posts

οι   τιμες   καθορίζονται από την ζητηση που  θα  εχει  ένα  προιον  

και  εσυ  εισαι   υπεύθυνος  για  ότι  κανεις  και  πιστοποιημένος  αλλα

εισπρατεις  για  ενργειακο  πιστοπποιητικο  30 ευρω γιατι  υπαρχουν  αλλοι 80.000 ανεργοι

που  κανουν  τα  παντα  ακομα  και  για  10 ευρω

επομένως  αν  πιστοποιηθεί   ενας  υπεργολάβος  δεν  θα  αυξηθουν  οι  τιμες  με  κανενα  τροπο

απλως  μεσα  από  διαδικασιες  και  εξετασεις  που  θα  δωσει  πιθανότατα  θα  μαθει  κατι  παραπανω 

για  να  κανει  καλυτερα  την  δουλεια  του .

είναι θεμα   οργανωσης   ενός  πελατειακου  κρατους   που  εχει  τεραστιο  κοστος  και  δεν  είναι  πια  βιωσιμο

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 106
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

για να σε ασφαλιζει μια ασφαλιστικη για ατυχηματα και να συμφερει πρεπει να μπορεις να αποδειξεις οτι κανεις κατι για να γινει η εργασια στο εργοταξιο σου με ασφαλεια.

δεν μπορεις σε ενα τυπικο γιαπι με ολες αυτες τις γλαφυρες περιγραφες για τα μαστορια να περιμενεις μια ασφαλιστικη να καλυψει ενα ατυχημα που θα συμβει 50% αν οχι παραπανω.

οι κατασκευαστες πρεπει να βρουν ενα τροπο να εξασφαλιζουν οτι οι εργαζομενοι τους προσπαθουν να αποτρεψουν τα ατυχηματα και οχι το αντιθετο.

αυτην την περιοδο που δεν υπαρχουν εργα προφανως δεν υπαρχουν και μεροκαμματα.

αν τωρα δεν βρειτε τροπο να επιβαλετε με το στανιο ασφαλεια και ποιοτητα στα εργα σας δε θα το κανετε ποτε.

 

αλλα για να γινουν αυτα πρεπει οι εργαζομενοι να ειναι νομιμα απασχολουμενοι , ολοι τους. διαφορετικα θα κανετε οτι κανατε μεχρι σημερα, ο χτιστης θα περιφερεται με την παντοφλα, ο υδραυλικος θα κουβαλαει το κατεδαφιστικο του για να περασει μια αποχετευση , ο αλουμινας θα μετραει καθε παραθυρο και πορτα ξεχωριστα γιατι κανενας δεν προβλεψε να τυποποιησει τα ανοιγματα του ωστε να μην ειναι η πορτα του 2ου 5 χιλιοστα πιο στενη απο του 1ου και πιο ψηλη απο του 3ου (σσ, οταν αλλαξα κουφωματα εδωσα στον απο κατω μου προσωρινα ενα συρομενο φυλλο γιατι του ειχε ραγισει το τζαμι - δεν εμπαινε ,ηταν πιο κοντη η κασα 8 χιλιοστα) και θα παρακαλατε να μην ερθει κανεις να μαζεψει τον εργατη του εργολαβου που δεν εχει αδεια παραμονης, να μην μεθυσει και σακατευτει ο σοβατζης και αλλες γελοιοτητες.  

στο κατω κατω οταν σχεδιαζεις ενα εργο σωστα με στοχο την ποιοτητα , την ασφαλεια και το μειωμενο κοστος, η τιμη της εργατοωρας ειναι απο τα τελευταια που πρεπει να σε ενδιαφερουν , τα περισσοτερα λεφτα σπαταλουνται σε περιττες εργατοωρες (που μπορει να μην φαινονται σαν εργατοωρες αλλα φανταστειτε ποσο θα μπορουσε να πεσει η τιμη μοναδας αν χρειαζεται ο μαστορας λιγοτερο χρονο για την ιδια εργασια) 

 

τελοσπαντων αυτα τα θεματα σε ναυτιλια και βιομηχανια εχουν λυθει προπολλου και υπαρχουν δοκιμασμενες λυσεις αλλα η στην οικοδομη πρεπει να αλλαξει η νοοτροπια και να μπει ο κοσμος σε αλλες λογικες απο τις πατροπαραδοτες.

Link to comment
Share on other sites

Η λογική που επικρατεί στην οικοδομή είναι πως το προϊόν δεν είναι βιομηχανικό και έτσι θα έχει ανοχές...

Εμ δεν δεν είναι ανοχές. Λάθη είναι.....

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τους συναδέλφους για την αναγκαιότητα πιστοποίησης και ύπαρξης μητρώου εργολάβων και τεχνιτών οι οποίοι να ειναι υπεύθυνοι για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας και την κατάσταση των εργαζομένων τους.

 

Επίσης θα πρέπει με σαφήνεια και ξεκάθαρα να αποσαφηνιστουν οι όροι επιβλεψη, επιστασία, υπεύθυνος μέτρων ασφαλείας, καθώς επίσης και οι απαιτούμενες αμοιβές για το καθένα.

 

Γιατί συνηθίζεται να πληρώνεσαι για το α) με τιμές σκοτωμένες και να περιμένουν πως θα πρέπει να κάνεις το β) και ταυτόχρονα έχεις και την ευθύνη για το γ).

 

Και στο τέλος του έργου θα έχεις πληρωθεί πολύ πολύ λιγότερο από πχ τον ελαιοχρωματιστή είτε σε απόλυτους αριθμούς, είτε  - σίγουρα καλύτερα - όταν κάνεις τη διαίρεση χρήματα που πήρα / χρόνος που αφιέρωσα. 

Link to comment
Share on other sites

Για αςφαλεια έναντι εργατικού ατυχήματος, ενας δικηγόρος που ΑΠασχολειται στην γαλλική axa ασφαλιστική , μου είχε πει 250 ευρω το κεφαλι / έτος

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by gk8719
Link to comment
Share on other sites

Δεν το γνωρίζω , τηλεφώνησε στην axa που εχει κανει τετοια συμβόλαια κ εχει εμπειρία να σου πούνε , κ κανε κ τον κόπο να μας ενημερώσεις εαν θέλεις

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

ρωταω γιατι πολλες περιπτωσεις ασφαλιστικης καλυψης δεν καλυπτουν απαραιτητα το ποσο που θα ζητησει και το δικαστηριοθα επικυρωσει στον παθοντα.

 

με αλλα λογια μην εχετε την εντυπωση οτι το να πληρωσεις 1-2 ευρω το μεροκαμματο για ενα εργο σε μια ασφαλιστικη σε εξασφαλιζει (οπως δε σε εξασφαλλιζει αν μεταδοσεις φωτια με το αυτοκινητο σου σε μια ferrari που η αξια της ξεπερνα το ασφλισμενο ποσο - θα πληρωσεις πολλα πανω απο αυτο το ποσο) 

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς η οικοδομή είναι 20 χρόνια πίσω σε σχέση με τη βιομηχανία στα θέματα ασφάλειας (αυτό ισχύει και στο εξωτερικό εν μέρει) και αν σκεφτείς ότι μιλάμε για την Ελλάδα γενικά, τότε η όλη κατάσταση είναι πολλά χρόνια πίσω σε σχέση με τα διεθνή standards.

Στους συνάδελφους πολιτικούς μηχανικούς που αναλαμβάνουν επιβλέψεις έχω να πω ένα πράγμα: Ναι πρέπει να είστε συνέχεια εκεί, ναι πρέπει να είστε αυστηροί υπέρ το δέον και πρέπει να είστε ακόμη πιο αυστηροί (διώχνοντας και κόσμο και υπεργολάβους). Γνωρίζω ότι στις περισσότερες περιπτώσεις όλα αυτά δεν πληρώνονται αλλά αν κάποιος δεν θέλει να γυρνάει την πλάτη και οι άλλοι να σκοτώνονται πίσω του τότε η αυστηρότητα στα μέτρα ασφάλειας (με το ανάλογο κόστος) είναι ο μόνος δρόμος.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε  ianp μιας και καταλήγεις σε μία τόσο  κάθετη   σύσταση :

"Ναι πρέπει να είστε συνέχεια εκεί, ναι πρέπει να είστε αυστηροί υπέρ το δέον και πρέπει να είστε ακόμη πιο αυστηροί (διώχνοντας και κόσμο και υπεργολάβους) "

κάνοντας να μοιάζει το θέμα της ασφάλειας του εργοταξίου  περιοριστικά μονοπαραμετρικό, (παρουσία μηχανικού + αποβολές = ασφάλεια), και  ανέγγιχτο από την πληθώρα των αμαρτωλών παραμέτρων που  αυτό πραγματικά φέρει ....

πες μου σε παρακαλώ...

Στην περίπτωση που π.χ σε ιδιωτικό οικοδομικό έργο το σκάμμα των 4,50μ που χάσκει δίπλα στην ρυμοτομική δεν διαθέτει  προστατευτική σταθερή περίφραξη γιατί ο ιδιοκτήτης δεν έχει φέρει ακόμη μπετατζή με ξύλα και δεν πληρώνει ξέχωρα γι αυτό....

ποιόν να αποβάλει τότε ο παρών αυστηρός Επιβλέπων, μήπως  τον ίδιο τον ιδιοκτήτη....;;;; 

Θέλω λοιπόν με αυτό το απλό να σου πω ότι το θέμα της ασφάλειας δεν λύνεται απλά  με την συνεχή παρουσία του Επιβλέποντα και την  τυφλή αυστηρότητα. Κάποιες λεπτομέρειες για την πολύπλοκη φύση του προβλήματος έχουν ήδη εκτεθεί προηγουμένως και ιδεάζουν για το πλάτος και το βάθος του προβλήματος. Επ΄ ευκαιρία πάντως θα πρέπει να αναφερθώ και σε  μία σημαντική επιβαρυντική διαφορά στην ασφάλεια που μπορούν να έχουν τα τεχνικά έργα έναντι των π.χ ναυτιλιακών.  

Ένα τεχνικό - οικοδομικό έργο ξεκινά ως είναι φυσικό από το μηδέν και στο ανοικτό περιβάλλον, που σημαίνει ότι πάντα οι πρώτες εργασίες γίνονται σε σχετικά ανασφαλές περιβάλλον αφού δεν προϋπάρχει τίποτα....   Μπορεί δηλαδή μία σωστή εξωτερική σκαλωσιά να προστατεύει από πτώση, αλλά κατά την συναρμολόγηση της δεν μπορεί να προϋπάρχει επαρκές μέτρο ασφαλείας, εκτός πλέον κι αν απλώνουμε κάτω τα δίκτυα των ακροβατών...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.