Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τροπολογία: Το Net Metering επεκτείνεται σε όλες τις ΑΠΕ


Engineer

Recommended Posts

Την επέκταση του ενεργειακού συμψηφισμού (Net Metering) σε όλες τις τεχνολογίες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) εγκαθιστά στο ενεργειακό πεδίο τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τις Ενεργειακές Κοινότητες, το οποίο συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

 

Με την τροπολογία, όπως αναφέρεται στο σκεπτικό του υπουργείου, επιδιώκεται η διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής του ενεργειακού συμψηφισμού στο πνεύμα των Ευρωπαϊκών Οδηγιών για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και την Ηλεκτρική Ενέργεια, με τις οποίες ενισχύεται ο ρόλος των καταναλωτών, οι οποίοι πλέον καθίστανται ενεργοί καταναλωτές (active costumers) και αυτοπαραγωγοί (self consumers) και μπορούν να παράγουν, να αποθηκεύουν, να καταναλώνουν και να πωλούν ηλεκτρική ενέργεια.

 

Ως εκ τούτου, με την τροπολογία επιδιώκεται η διεύρυνση του ενεργειακού συμψηφισμού σε όλες τις τεχνολογίες ΑΠΕ, δηλαδή και σε αυτές που δεν περιλαμβάνονται υπό την ισχύουσα έκδοση (π.χ. η γεωθερμία, η ηλιοθερμία κ.α). Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα το Νet Metering εφαρμόζετο μόνο στις τεχνολογίες των φωτοβολταϊκών και των μικρών ανεμογεννητριών.

 

Ταυτόχρονα, με την τροπολογία εισάγεται η δυνατότητα εγκατάστασης συστημάτων αποθήκευσης της παραγόμενης ενέργειας. Οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία των εγκαταστάσεων αυτών θα καθοριστούν με Υπουργική Απόφαση.

 

Δείτε την τροπολογία, ΕΔΩ.

 

Πηγή: http://greenagenda.g...ίνεται-σε-όλες/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.