Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τελεσίγραφο σε ξενοδόχους να κατεδαφίσουν αυθαίρετες κατασκευές


Engineer

Recommended Posts

Σε εκατοντάδες και συγκεκριμένα σε 300 ανέρχονται τα πρωτόκολλα κατεδάφισης που έχει στο συρτάρι της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης για αυθαίρετες κατασκευές σε αιγιαλό , παραλίες και αναδασωτέες εκτάσεις τα οποία αναμένεται να εκτελεστούν κατά προτεραιότητα και εφόσον βέβαια υπάρξουν τα απαιτούμενα κονδύλια από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 

Πρόκειται για τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και θα εκτελεστούν κατά προτεραιότητα, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια και οδηγίες από το αρμόδιο Υπουργείο. Ήδη από το 2015 μέχρι σήμερα, έγιναν περίπου 50 κατεδαφίσεις παράνομων κτισμάτων στο νησί μας.

 

Την ίδια ώρα τελεσίγραφο στους ιδιοκτήτες δύο ξενοδοχειακών μονάδων στην περιοχή της Ελούντας να προχωρήσουν στην κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών τους το αργότερο μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου 2018, στέλνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης μετά και την τελεσίδικη απόφαση του ΣΤΕ απόρριψης των προσφυγών που έκαναν οι ιδιοκτήτες .

 

Όπως επισημαίνει με δηλώσεις της στο Ράδιο Κρήτη η συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχειακών μονάδων δεν προχωρήσουν από μόνοι τους στην κίνηση αυτή τότε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα αναλάβει την κατεδάφισή τους με δικά της μέσα.

 

«Οι ιδιοκτήτες είναι ενήμεροι και έχουν διορία ένα μήνα δηλαδή μέχρι τέλη Φεβρουαρίου να προχωρήσουν στην κατεδάφισή των αυθαίρετων κατασκευών τους» αναφέρει η κα. Κοζυράκη .

 

Μάλιστα όπως επισημαίνει τα αυθαίρετα αυτά κτίσματα είναι πάνω στον αιγιαλό ενώ αφορούν ακόμα και μπανγκαλόου.

 

«Τα πρωτόκολλα είναι αμετάκλητα . Έχουν σταλεί οι σχετικές ειδοποιήσεις στους ιδιοκτήτες να προχωρήσουν εντός του Φεβρουαρίου με δικά τους μέσα στην κατεδάφιση σε διαφορετική περίπτωση θα αναλάβει την κατεδάφιση τους η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης» επισημαίνει η κα Κοζυράκη .

 

Παράλληλα κάνει γνωστό ότι η Αποκεντρωμένη διοίκηση Κρήτης βρίσκεται εν αναμονή των πιστώσεων ύψους 300.000 ευρώ από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκειμένου να γίνουν οι εργασίες κατεδάφισης των αυθαίρετων κατασκευών των δύο ξενοδοχειακών μονάδων.

 

Στο μεταξύ σε ότι αφορά την αυθαίρετη κατασκευή σε χώρο εστίασης στην περιοχή του Τομπρούκ οι ιδιοκτήτες έχουν πάρει προσωρινή διαταγή για αναστολή εκτέλεσης της κατεδάφισης η οποία εκδικάζεται την 1η Φεβρουαρίου στο Διοικητικό Εφετείο Χανίων.

 

Αν απορριφθεί τότε θα ξεκινήσει άμεσα η κατεδάφιση όπου ήδη υπάρχει το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ στα συρτάρια της Αποκεντρωμένης για το σκοπό αυτό . Αν γίνει ωστόσο δεκτή η αίτηση αναστολής τότε σταματάει η κατεδάφιση και θα περιμένουν το δικαστήριο να εξετάσει το αίτημα ακύρωσης του πρωτοκόλλου της κτηματικής υπηρεσίας του δημοσίου.

 

Να σημειωθεί ότι όπως αναφέρει η κα Κοζυράκη οι κατεδαφίσεις θα συνεχιστούν μέχρι και το Μάρτιο, καθώς μετά ξεκινά η τουριστική περίοδος .

 

Πηγή: ekriti.gr

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

....α πα πα πα ...!!!!!!. 

 

καλέ μη τρομάζετε άδικα τον κόσμο με μπουλντόζες και τέτοια..... :o

 

 

 

 

post-27255-0-97819400-1516915611_thumb.png

ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΕΣ2.png.pdf

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.