Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τριπλάσια περιουσία του ΤΣΜΕΔΕ προ της απορρόφησης από τον ΕΦΚΑ


Engineer

Recommended Posts

Σημαντική παρέμβαση για το Ασφαλιστικό των Μηχανικών αλλά και για τα θέματα εγγυοδοσίας και περιουσίας του ΤΜΕΔΕ έκανε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κατά τη σύντομη ομιλία του στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Ταμείο Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, για τον 1ο ετήσιο απολογισμό του, παρουσία Υπουργών της Κυβέρνησης, βουλευτών των κομμάτων και εκπροσώπων του τεχνικού κόσμου και του χρηματοοικονομικού τομέα.

 

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ περιέγραψε με μελανά χρώματα την υπάρχουσα, σήμερα, κατάσταση των μηχανικών, τονίζοντας ότι πάνω από το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών μηχανικών έχουν ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές, χρωστούν δηλαδή στα ασφαλιστικά ταμεία. Επιπλέον, σημείωσε ο Γιώργος Στασινός, καλούμαστε πέρα από τις τρέχουσες εισφορές να πληρώσουμε αναδρομικές εισφορές για το 2011 και 2012 και εκκρεμούν και άλλες επιβαρύνσεις που δεν έχει ακόμη προωθήσει η κυβέρνηση, όπως την επιβάρυνση για το επικουρικό και για το εφάπαξ. Αυτή η τραγική συνολική επιβάρυνση βγάζει εκτός επαγγέλματος τους μηχανικούς, καθώς η ασφαλιστική ενημερότητα είναι απαραίτητη για μια σειρά από εργασίες μηχανικού. Στην πραγματικότητα αυτό που κάνει η Πολιτεία, σημείωσε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, είναι ότι «κλείνει» ακόμη περισσότερο το επάγγελμα του μηχανικού, το οποίο είναι ήδη «κλειστό» αφού δεν υπάρχουν δουλειές.

 

Το επόμενο προβληματικό σημείο στο ασφαλιστικό την τρέχουσα περίοδο που ανέδειξε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ είναι η επικείμενη μεταφορά όλων των ασφαλιστικών οφειλών στο ΚΕΑΟ. Ο Γιώργος Στασινός, απευθυνόμενος στον παριστάμενο Υφυπουργό Εργασίας, σημείωσε ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΕΦΚΑ διαβεβαιώσαν 4 μέλη της Διοικούσας του ΤΕΕ ότι όλες οι ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές, από το πρώτο ευρώ, θα μεταφέρονται στο ΚΕΑΟ από τις 30/6/2018 για όλους τους πολίτες. «Θα κινδυνεύουν όλοι, άρα και οι μηχανικοί, με κατασχέσεις από το πρώτο ευρώ;» αναρωτήθηκε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ. Και σημείωσε με έμφαση ότι η κυβέρνηση πρέπει να δώσει λύση και ότι οι προφορικές και πολιτικές δεσμεύσεις ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, δεν αρκούν: πρέπει αυτά να περιγράφονται ρητά σε νόμο.

 

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, κάνοντας την αυτοκριτική του Επιμελητηρίου, όπως ανέφερε, παρά το ότι προσωπικά διαφωνούσε και δεν στήριξε συγκεκριμένες άστοχες αποφάσεις, σημείωσε ότι οι παλαιότερες διοικήσεις του ΤΣΜΕΔΕ και του ΤΕΕ έκαναν πολλές λάθος επιλογές και χάθηκαν χρήματα ασφαλισμένων που μάζεψαν μέσα από χρόνια δουλειάς. Ο Γιώργος Στασινός δεσμεύτηκε προσωπικά ότι δεν θα συναινέσει σε άλλες επισφαλείς επενδύσεις γιατί «το κάθε ευρώ του ασφαλισμένου έχει αξία».

 

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ ανέδειξε στη συνέχεια το ρόλο και το έργο του νέου φορέα εγγυοδοσίας των μηχανικών, του ΤΜΕΔΕ, που στηρίζει τις μικρές και μεσαίες τεχνικές επιχειρήσεις της χώρας παρέχοντας εγγυήσεις. Σημείωσε ότι ήταν κοινή προσπάθεια η δημιουργία του Ταμείου και ότι ο νέος φορέας έχει κάνει μεγάλα βήματα. Ανέδειξε όμως παράλληλα το μείζον ζήτημα για το ΤΜΕΔΕ, αυτό της απόδοσης της περιουσίας που του αναλογεί. Με βάση τη μελέτη που έγινε, προ της απορρόφησης του ΤΣΜΕΔΕ από τον ΕΦΚΑ, το ΤΜΕΔΕ, ανέφερε ο Γιώργος Στασινός, δικαιούται την τριπλάσια περιουσία από αυτή που αρχικά του αποδόθηκε. Όλοι το αναγνωρίζουν αυτό, σημείωσε, αλλά «γιατί δεν το κάνει η κυβέρνηση;». «Μήπως κάποιοι θέλουν πάλι να πάνε αλλού τα χρήματα που έχουν πληρώσει οι μηχανικοί;», αναρωτήθηκε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ.

 

Πηγή: http://www.ered.gr/e...s_apo_ton_EFKA/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά, ένα δάκρυ κύλησε...

 

 

 

Ψέματα, απραξία και ευχολόγια από όλους...Μόλις ανέβει το κόμμα τους στην εξουσία τα ξεχνάνε όλα..

 

 

 

Ακόμη θυμάμαι το Σπίρτζη για τους μύδρους εναντίον της Κυβέρνησης για τα ασφαλιστικά....

 

 

 

Καμία παράταξη πουθενά: Ενιαίο ψηφοδέλτιο με πρόσωπα κι όχι διαφθερμένα κόμματα

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα. Απολύτως. Ούτε Σπίρτζης, ούτε Στασινός, ούτε κανένα κομματόσκυλο. Μόνο ο επαγγελματικός κλάδος μας.

Link to comment
Share on other sites

 

 

«Μήπως κάποιοι θέλουν πάλι να πάνε αλλού τα χρήματα που έχουν πληρώσει οι μηχανικοί;», αναρωτήθηκε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ.

 

Αν τα αποθεματικά των Ασφαλισμένων Μηχανικών που προέκυψαν από τις Ασφαλιστικές τους εισφορές και αυτή την στιγμή έχουν μεταφερθεί στον ΕΦΚΑ μεταβιβαστούν στο ΤΜΕΔΕ το οποίο κάνει μόνο εγγυοδοτήσεις και δεν ασχολείται πλέον με τις Συντάξεις των Μηχανικών, τότε δεν πάνε τα χρήματα των μηχανικών "αλλού";;; 

 

Αν ξαναγίνει το ΤΣΜΕΔΕ όπως ήταν πριν τότε χαλάλι,

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.