Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εξοικονομώ κατ’ Οίκον: Την επόμενη εβδομάδα η υπογραφή σύμβασης για το πληροφοριακό σύστημα


Engineer

Recommended Posts

Την προκήρυξη του πολυαναμενόμενου προγράμματος Εξοικονομώ κατ’ Οίκον 2 φέρνει πιο κοντά η διευθέτηση σημαντικών εκκρεμοτήτων όπως το πληροφοριακό σύστημα μέσω του οποίου θα γίνεται η υποβολή των αιτήσεων αλλά και η παρακολούθηση της πορείας τους για ένταξη στις χρηματοδοτούμενες δράσεις.

 

Η λύση δίνεται από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών η οποία ανέπτυξε το σχετικό σύστημα και το διαθέτει δωρεάν στο ΥΠΕΝ για την υλοποίηση του προγράμματος.

 

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπογραφεί σχετική σύμβαση μεταξύ υπουργείου και Ενωσης για την παραχώρηση από την τελευταία του πληροφοριακού συστήματος.

 

Υπενθυμίζεται ότι στις καινοτομίες του νέου προγράμματος περιλαμβάνεται η χρήση ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την κατάθεση ηλεκτρονικά των αιτήσεων υπαγωγής αλλά και για την παρακολούθηση της πορείας τους.

 

Πάντως, στις εκκρεμότητες που έχουν «κοστίσει» καθυστερήσεις αρκετών μηνών στην προκήρυξη του προγράμματος περιλαμβάνονται η ολοκλήρωση της διασύνδεσης των συνεταιριστικών τραπεζών στο σύστημα, οι εκχωρήσεις στο ΕΤΕΑΝ, που διαχειρίζεται το πρόγραμμα, των κονδυλίων των περιφερειών που θα παράσχουν για την υλοποίηση του (ΠΕΠ), αλλά και ο καθορισμός του ενεργειακού στόχου για την αναβάθμιση των κτιρίων προκειμένου να μπορεί να ενταχθεί στις χρηματοδοτούμενες δράσεις.

 

Στο μεταξύ παράλληλα προετοιμάζεται πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας που θα απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε να μειώσουν τις ενεργειακές τους δαπάνες, με στόχο να εκκινήσει μέσα στην άνοιξη.

 

Πηγή: http://bigbusiness.g...onomo-kat-oikon

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

88899bce702b026c2d14fb23cf6b774d.jpg

Την επόμενη εβδομάδα θα υπογραφεί η σύμβαση.

Μετά ο ανάδοχος θα πρέπει να σχεδιάσει και να αναπτύξει το σύστημα.

Ύστερα θα πρέπει να γίνει η παράδοση.

Στην συνέχεια θα περιμένουμε το ΦΕΚ για την έναρξη του προγράμματος.

Link to comment
Share on other sites

Μακάρι να τρέξουν όλα γρήγορα λοιπόν. Αφενός διότι πολλοί το περιμένουν, αφ' ετέρου διότι θα ανοίξουν λίγο και οι δουλειές...

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω να περιμένουν πολλοί, τουλάχιστον όχι στον κλάδο μας.

 

Μόνο οι ιδιοκτήτες περιμένουν.

 

Η συντριπτική πλειοψηφία των μηχανικών και των συνεργείων έχουν οφειλές ή έχουν κλείσει τα βιβλία τους οπότε η αμοιβή από το πρόγραμμα που θα τους κατατεθεί στην τράπεζα θα κατασχεθεί, συνεπώς δεν καίγονται να ασχοληθούν με προγράμματα.

Θα μου πεις ότι το ΠΕΑ το πληρώνονται στο χέρι αλλά αυτό ισχύει μόνο σε μικρές δουλειές, η μέγιστη αμοιβή που μπορεί να εισπράξει κάποιος σε μετρητά είναι 500€.

 

Το καλοκαίρι το 82% των μηχανικών είχε οφειλές στο ΤΣΜΕΔΕ, χώρια τυχόν οφειλές σε εφορία, τράπεζες και τρίτους.

Σύντομα λήγουν και οι παρατάσεις για τα αναδρομικά του ΤΣΜΕΔΕ οπότε το ποσό αυτών που θα μπορούν να ασχοληθούν με το πρόγραμμα θα είναι όχι 18% αλλά πολύ χαμηλότερο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.