Μετάβαση στο περιεχόμενο

Με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ 170.000 "έξυπνοι" μετρητές ρεύματος


Engineer

Recommended Posts

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η πράξη «Πιλοτικό Σύστημα Τηλεμέτρησης και Διαχείρισης της ζήτησης παροχών ηλεκτρικής ενέργειας οικιακών και μικρών καταναλωτών και εφαρμογής έξυπνων δικτύων».

 

Η απόφαση της ειδικής γραμματέως Διαχείρισης Τομεακών Προγραμμάτων ΕΣΠΑ στο υπουργείο Οικονομίας, Ευγενία Φωτονιάτα αναφέρει ότι το έργο αφορά στην ολοκληρωμένη μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού, 170.000 μετρητών καθώς και την εκτέλεση όλων των απαραίτητων δοκιμών και ρυθμίσεων. Ειδικότερα, η απόφαση που δημοσιεύτηκε σήμερα στο Διαύγεια αναφέρει ότι το έργο που θα εκτελέσει ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) αφορά στα εξής:

 

1) Σχεδιασμός, μελέτη, προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία κέντρου τηλεμέτρησης (κύριου και εφεδρικού) μετρητικών δεδομένων και διαχείρισης φορτίου πελατών χαμηλής τάσης του δικτύου διανομής δυναμικότητας 300.000 μετρητικών σημείων.

 

2) Προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία 170.000 ηλεκτρονικών μετρητών με επικοινωνιακά μέσα (PLC και GSM/GPRS/3G), σε οικιακούς και μικρούς καταναλωτές, καθώς και μικρούς παραγωγούς του δικτύου διανομής χαμηλής τάσης, με ταυτόχρονη αποξήλωση των υφισταμένων μετρητικών διατάξεων. Οι ηλεκτρονικοί μετρητές θα είναι εφοδιασμένοι με κατάλληλο τηλεχειριζόμενο - κλιμακούμενο διακόπτη φορτίου παροχής του κάθε πελάτη (οικιακής χρήσης), ώστε να είναι δυνατή η διαχείριση του φορτίου των παροχών.

 

3) Εκσυγχρονισμός διατάξεων τοποθέτησης μετρητικού και επικοινωνιακού εξοπλισμού, όπου απαιτηθεί για την ασφαλή λειτουργία τους.

 

Οι γεωγραφικές περιοχές που έχουν επιλεγεί για την εφαρμογή του πιλοτικού έργου και ενδεικτικός αριθμός των μετρητών ανά νομό είναι:

 

1) Νομός Ξάνθης: 60.000 μετρητές

 

2) Νομός Λέσβου (νήσος Λέσβος, νήσος Λήμνος και νήσος 'Αγιος Ευστράτιος): 80.000 μετρητές

 

3) Νομός Λευκάδας: 20.000 μετρητές

 

4) Νομός Αττικής: 7.000 μετρητές

 

5) Νομός Θεσσαλονίκης: 3.000 μετρητές.

 

Η ημερομηνία έναρξης της πράξης ορίζεται η 16η Απριλίου 2018, η ημερομηνία λήξης της πράξης ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2020 και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 19.500.000 ευρώ.

 

Πηγή: http://www.ered.gr/e..._/#.Wo0HbYPFLIU

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

... τηλεχειριζόμενο - κλιμακούμενο διακόπτη φορτίου παροχής του κάθε πελάτη (οικιακής χρήσης), ώστε να είναι δυνατή η διαχείριση του φορτίου των παροχών. ...

οι 170k καταναλωτές έχουν λόγο να ανησυχούν?

Edited by AMHxaNos
Link to comment
Share on other sites

Στον πολιτισμένο κόσμο, τις ώρες του 24ώρου που υπάρχει υπερεπάρκεια ηλ. ενέργειας, η χρέωση της kWh είναι χαμηλότερη.

 

Μετρητές σαν αυτούς δίνουν τη δυνατότητα στους καταναλωτές, να χρησιμοποιούν τις ενεργοβόρες συσκευές τους αυτές τις ώρες.

 

Εδώ δεν ξέρω ποιος θα ωφεληθεί τελικά....οι καταναλωτές ??  ή μήπως.....???

Edited by antloukidis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.