Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Διαδικασίες σχετικές με Πολυκατοικίες


HumanError

Recommended Posts

george68 ναι νομίζω ότι μπορεί να κάνει ο ίδιος αίτηση για 2 διαμερίσματα σαν μέρη αίτησης πολυκατοικίας είτε της ίδιας είτε διαφορετικής.

Λεει ο οδηγος......εάν οι επιπλέον της μιας αίτησης αποτελούν μέρος αίτησης (1 αίτησης = μιας πολυκατοικίας) / αιτήσεων ( πολλών αιτήσεων=πολλών πολυκατοικιών) που αφορά σε πολυκατοικία.

 

27. Ερ.: Πόσες αιτήσεις μπορεί να υποβάλει ο κάθε ενδιαφερόμενος;

Απ.: Κάθε Ωφελούμενος μπορεί να υποβάλει μόνο μια αίτηση. Επιτρέπεται η υποβολή αιτήσεων για περισσότερες ιδιοκτησίες από το ίδιο πρόσωπο, εάν οι επιπλέον της μιας αίτησης αποτελούν μέρος αίτησης / αιτήσεων που αφορά σε πολυκατοικία. Για παράδειγμα, ένας ωφελούμενος μπορεί να υποβάλει μία αίτηση για μια μονοκατοικία και 4 αιτήσεις ως μέρος αιτήσεων που αφορούν σε 4 διαφορετικές πολυκατοικίες. Επίσης, για κάθε επιλέξιμη κατοικία πρέπει να υποβληθεί μία μόνο αίτηση. Η καταχώριση στο πληροφοριακό σύστημα περισσότερων της μίας αιτήσεων για την ίδια επιλέξιμη κατοικία από το ίδιο πρόσωπο ή άλλο συγκύριο οδηγεί, άνευ ετέρου, στην απόρριψη του συνόλου των αιτήσεων και στην περίπτωση αίτησης που έχει συμπεριληφθεί σε απόφαση υπαγωγής, η τελευταία θα ανακληθεί. Στο ανωτέρω πλαίσιο δεν μπορούν να υποβληθούν περισσότερες της μίας αίτησης για την ίδια πολυκατοικία.

 

 

Είναι ξεκάθαρο νομίζω..

Link to comment
Share on other sites

απολύτως ξεκάθαρο φιλε gbazdan....δεν μπορουν να γίνουν 2 αιτησεις για τη ΙΔΙΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ μια από εμένα πχ που μενω στον 1ο και μια από εσενα που μενεις στον 2ο....

δεν μιλάει για διαμερίσματα-μερη πολυκατοικίας, γιαυτά έχει ήδη αναφερθεί ήδη πιο πριν!

Ειναι άλλο η συνολική αίτηση μιας πολυκατοικίας και άλλο η επιμέρους αίτηση σαν διαμέρισμα-μερος πολυκατοικίας..

Edited by mechgiann
Link to comment
Share on other sites

να ρωτήσω

1. αν θ΄λει π.χ ένα διαμέρισμα να αλλάξει , κουφωματα, ηλιακό και κοινόχρηστη παρέμβαση είναι κουφωματα στο κλιμακοστάσιο, θα συμμετέχει 100% στα κουφωματα στο διαμερισμά του και στον ηλιακό του, και σύμφωνα με τα χιλιοστά στα κουφωματα κλιμακοστασίου?

2. μόνο αλλαγη καμινάδας δεν επιδοτείται έτσι? διότι ανοίκει στις εργασίες που συνοδευουν αντικατάσταση λεβητα? ή επιδοτείται?

3. η κεντρικη είσοδος τηςς πολυκατοικίας αλάζει?

4. όταν προκειται για διαμερίσματα η είσοδος πρός το κλιμακοστασιο δεν επιδοτείται. Οταν προκειται για πολυκατοικία επιδοτούνται?

5. Μια κοινόχρηστη παρέμβαση μπορεί να είναι μόνο τα κουφωματα κλιμακοστασιού?

Link to comment
Share on other sites

1. Ναι

2.Η αλλαγή καμινάδας πιστεύω πως δεν επιδοτείται σε καμία περίπτωση

3.Ναι αν μπει ολοκληρο το κτίριο στο πρόγραμμα

4.Οχι, προς Μ.Θ.Χ. δεν επιδοτείται

5.Ναι, αρκει να φτάσεις τον ενεργειακό στόχο.

Link to comment
Share on other sites

1.σε πολυκατοικία πώς γίνεται ο έλεγχος νομιμότητας? και εκει πόσα τ.μ επιτρέπονται διαφορά?

2. αν υπάρχει αυθαιρεσια σε κοινόχρηστο?

3. έκανε κάποιος, ολοκλήρωσε πολυκατοικία?

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

1.Στην πολυκατοικία σύμφωνα με τον οδηγό ελέγχουν συνολικά τμ ΠΕΑ με συνολικά τ.μ άδειας οικοδομής.Η επιτρεπόμενη διαφορά είναι 7 τμ ανα διαμέρισμα.

πχ αν εχεις πολυκατοικία με 4 διαμερίσματα δεν πρέπει η διαφορά να είναι μεγαλύτερη από 4*7=28 τμ

2.Πιστεύω πως στις πολυκατοικίες που εντάσσονται ολόκληρες ΔΕΝ πρέπει να υπάρχουν αυθαιρεσίες ούτε στους κοινόχρηστους...

Link to comment
Share on other sites

Δεν με βρίσκει σύμφωνο οτι η διαφορά των 7 τ.μ. πηγαίνει ανα διαμέρισμα. Δηλαδή αν μια πολυκατοικία έχει 20 διαμερίσματα μιλάμε για 140  τ.μ. διαφορά απο τα τις οικοδ. άδειας και θα το περάσει το σύστημα? Τότε όχι αυθαιρεσία στους κοινόχρηστους δεν είναι αυτό... ολόκληρος όροφος εξτρα ειναι!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

 

Γράφω εδώ για την απορία που έχουν διατυπώσει και άλλοι συνάδελφοι για το αν ένας ιδιοκτήτης ενός μικρού κτιρίου με π.χ. 3 κατοικίες μπορεί να το βάλει στο Εξ ιι ως κτίριο. Έστω ότι είναι κύριες κατοικίες και οι τρεις.

 

Δυστυχώς ακόμα και μετά την 2 διευκρινιστική ερώτηση του υπουργείου και πάλι είναι ανοικτό σε ερμηνεία.

 

Τελικώς υπάρχει κάποιος που είτε να ολοκλήρωσε τέτοιου είδους αίτηση ή να πήγε στο ΥΠΕΚΑ και να έλαβε μια αξιόπιστη απάντηση?

 

Ευχαριστώ

Edited by P.A.
Link to comment
Share on other sites

Δεν το έχω πρόχειρο αυτή την στιγμή το παράρτημα 1,αλλα απ ότι θυμάμαι αναφέρει πως η διαφορά της ωφέλιμη επιφάνειας του Πεα με την ωφέλιμη επιφάνεια κάθε διαμερίσματος να είναι μικρότερη των 7 τ. μ. Αυτό εγώ πάντως δεν το ερμηνεύω ότι μπορεί να πηγαίνει αθροιστικά, δλδ 20 διαμερίσματα =140 τμ διαφορά. Εξάλλου όταν πρόκειται για ολόκληρη πολυκατοικία κάνεις ένα ΠΕΑ για ολόκληρο το κτήριο. Εκεί η διαφορά των συνολικών τ.μ. δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 7 τμ της επιφάνειας της οικοδομικής άδειας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.