Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Tesla: Παρουσία στην Ελλάδα για προσέλκυση ταλαντούχων μηχανικών και δημιουργία δικτύου superchargers


Engineer

Recommended Posts

Οι ομάδες ηλεκτρολόγων μηχανικών και σχεδιαστών της Tesla βρίσκονται κατά κύριο λόγο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και πιο συγκεκριμένα στη Καλιφόρνια, αν και η εταιρεία προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να επεκταθεί στο συγκεκριμένο τομέα και σε παγκόσμια κλίμακα, δημιουργώντας αντίστοιχες ομάδες στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ολλανδία και στη Γερμανία.

 

Τώρα, μαθαίνουμε ότι η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων πρόκειται να δημιουργήσει ένα μικρό γραφείο έρευνας και ανάπτυξης στην Αθήνα, στην Ελλάδα για να αναπτύξει νέες τεχνολογίες ηλεκτροκινητήρα. Τα νέα έρχονται αφότου έγινε γνωστό ότι η Tesla Motors, ίδρυσε στη χώρα μας την Tesla Greece, που όπως επιβεβαιώνεται και από την καταχώρηση στο ΓΕ.ΜΗ, θα διατηρεί αρχικά τη βάση της στο Δημόκριτο, με την εταιρία να προγραμματίζει στο άμεσο μέλλον 50 προσλήψεις εξειδικευμένων στελεχών στον χώρο της έρευνας και ανάπτυξης (σε δεύτερη φάση η Tesla θα ασχοληθεί με την ενέργεια).

 

Κάτι ακόμα που έγινε γνωστό είναι ότι η εταιρεία του Elon Musk σκοπεύει να εγκαταστήσει πέντε σταθμούς ταχείας φόρτισης στην Ελλάδα και σε πέντε διαφορετικές πόλεις, στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, στα Ιωάννινα, στη Λαμία και στη Σπάρτη.

 

Η Tesla επιβεβαίωσε τη δημιουργία μονάδας R&D στην Ελλάδα στην ιστοσελίδα electrek: “Η Tesla ιδρύει ένα μικρό γραφείο έρευνας και ανάπτυξης στην Ελλάδα, που θα στελεχωθεί από μία εξαιρετικά καταρτισμένη ομάδα μηχανικών. Η συγκεκριμένη ομάδα θα επικεντρωθεί αποκλειστικά σε περιορισμένες δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης για την επιτάχυνση της ανάπτυξης της τεχνολογίας ηλεκτροκινητήρων μέσω της στενής συνεργασίας της με την ομάδα της εταιρείας στις ΗΠΑ” διαβάζουμε στις δηλώσεις εκπροσώπου της Tesla.

 

 

Τρεις από τους κορυφαίους μηχανικούς και σχεδιαστές της εταιρείας είναι Έλληνες, με τους Principal Motor Designer Konstantinos Laskaris, Motor Design Engineer Konstantinos Bourchas, και Staff Motor Design Engineer Vasilis Papanikolaou, να προέρχονται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

 

Η εταιρεία επιθυμεί να προσελκύσει και άλλους ταλαντούχους ηλεκτρολόγους μηχανικούς από τη χώρα μας διατηρώντας ένα γραφείο έρευνας και ανάπτυξης στην πρωτεύουσα. Ο εκπρόσωπος της Tesla πρόσθεσε: “Η Ελλάδα διαθέτει ταλαντούχους ηλεκτρολόγους μηχανικούς και τεχνικές σχολές, προσφέροντας εξατομικευμένα προγράμματα και εξειδικευμένες δεξιότητες πάνω στη τεχνολογία των ηλεκτρικών κινητήρων”. Αρχικά, σύμφωνα με το electrek η ομάδα θα αποτελείται από μόλις 10 μηχανικούς.

 

Electrek - https://electrek.co/...h-group-greece/

 

Πηγή: https://www.insomnia...-superchargers/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Είναι η σημαντικότερη είδηση των τελευταίων δεκαετιών για την Χώρα μας . 

 

Θα έπρεπε να χαιρετιστεί από κόμματα και πανεπιστήμια και να σηματοδοτήσει την αντιστροφή της φυγής των νέων επιστημόνων και την αλλαγή του τρόπου σκέψης στις σχολές μας . 

 

Θα πρέπει βέβαια πρώτα να δούμε τι θα πει το ίντυ που είναι ο κύριος φορέας εξουσίας...

Link to comment
Share on other sites

Ντάξει, μη βιαζόμαστε να πανηγυρίσουμε. Το γεγονός ότι η ομάδα αυτή θα εδρεύει στο δημόκριτο, εμένα με προβληματίζει μήπως έχει να κάνει με κανένα κρατικό πρόγραμμα και ξενερώσουμε. Και οι ταλαντούχοι επιστήμονες που αναφέρουν είναι καινούρια άτομα που θα τα αναδείξουν αυτοί ή θα αξιοποιήσουν ανθρώπους που ήδη βρίσκονται εκεί;

Link to comment
Share on other sites

Ενοχλεί για πολλούς λόγους αυτή η εξέλιξη.

 

Ο δρόμος για να πάει μπροστά το επάγγελμα του μηχανικού δεν είναι ούτε τα κνατ, ούτε οι κλαδικές της φ-ασιστεράς.

 

Να κλαίγονται από το πρωϊ ως το βράδυ σε φόρουμ μηχανικών για τους πλειστηριασμούς, τις καθαρίστριες, το μνημόνιο κλπ

 

Γιατί υπάρχει και η άλλη πλευρά, αχνοφαίνεται αλλά υπάρχει.

 

Όποιος πάντως διπλωματούχος ή μη δεν θέλει ΠΕΑ και αυθαίρετα, και αφού είναι και ανώτερο το πτυχίο τους από δευτεροτρίτα της Αγγλίας, ιδού η ρόδος.

Link to comment
Share on other sites

διαβάστε κι αυτό πριν φαντασιωθείτε την ανάπτυξη

(που μακάρι δηλαδή να είχαμε αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά....)

 

http://www.msn.com/el-gr/autos/news/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%AE%CF%81%CE%B8%CE%B5-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B7-tesla-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/ar-BBJy7ZX?li=AAaiBsP&ocid=ientp

Link to comment
Share on other sites

Όσοι από εσάς πανηγυρίζετε, διαβάστε λίγο και αυτά:

 

Tesla factory workers reveal pain, injury and stress: 'Everything feels like the future but us 

https://www.theguardian.com/technology/2017/may/18/tesla-workers-factory-conditions-elon-musk

 

Tesla factory workers have filed a lawsuit claiming widespread racism, unsafe conditions

https://www.cnbc.com/2017/11/14/tesla-class-action-lawsuit-alleges-racism-unsafe-factory-conditions.html

 

Ω, τι έκπληξη; ΔΕΝ είναι από τον Ριζοσπάστη!!!

 

Καληνύχτα...

Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει βέβαια πρώτα να δούμε τι θα πει το ίντυ που είναι ο κύριος φορέας εξουσίας...

Χαχα. Δεν ξέρω αλλά μαντεύω. Κάτι για "κεφάλαιο"... Ίσως οργανώσουν και καμιά πικετοφορία. Περιμένω να δω και την φορολογία που θα του επιβάλει η "αριστερή κυβέρνηση".

 

 

Υ.Γ. Πάντως ανεξαρτήτως καζούρας, πιστεύω ότι ο Musk δεν πρόκειται να φέρει κάτι στην Ελλάδα. Και γι' αυτό απορώ με την απόφασή του αυτή. Το πιο πιθανό είναι να χρησιμοποιήσει το γραφείο αυτό απλώς για φθηνό ξεδιάλεγμα. Θα δοκιμάσει 1000 και θα κρατήσει 5 που θα τους στείλει να δουλέψουν αλλού. Μην περιμένουμε κατασκευή πυραύλων και ηλεκτροτούρμπο στα Οινόφοιτα. Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά...

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

Μακάρι να βγω κι εγώ ψεύτης αλλά νομίζω ότι μάλλον θα δουλέψουν σε επίπεδο συνεργασίας με δημόσιους φορείς (πανεπιστήμια, δημόκριτος) με στόχο να χωθούν σε ευρωπαϊκά προγράμματα κλπ. Σιγά μην έρχονταν μόνο για τα μυαλά των ελλήνων εάν δεν έπαιζαν και φράγκα..

 

όχι ότι μας χαλάει, αλλά η τόση πολλή δημοσιότητα σε κάθε μικρο-επένδυση (όπως κι εκείνος ο χαμός με την ελντοράντο) δείχνει πόσο ψιλικατζήδες είμαστε και δεν είναι ωραίο.

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

Εγώ να προσθέσω με φιλικό τόνο ότι δε γίνεται κάθε είδηση να αποτελεί αφορμή για κάθε είδους άσχετο σχόλιο και πολιτική ανάλυση του καθενός. Δηλαδή ΟΚ προφανώς και υπάρχει η λογική τύπου ίντυ αλλά πραγματικά πιστεύετε ότι σκέφτεται έτσι η πλειοψηφία?

 

Επειδή υπάρχει ένα σάιτ με τέτοιες απόψεις και επειδή στις σχολές υπάρχει ένα 5% (που φαίνεται 50% λόγω έντονης ενασχόλησης) γίνεται αυτή η κουβέντα? Η για να βγάλουμε τα πολιτικά απωθημένα μας?

 

Το θέμα είναι πολύπλευρο και μπορεί να γίνει μία πολύ ωραία συζήτηση!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ νομίζω ότι η είδηση παίρνει προβολή για πολιτικούς λόγους, να δείξει ας πούμε η κυβέρνηση ότι ήρθε η ανάπτυξη. Ντάξει, τέτοιας κλίμακας συνεργασίες ήδη γίνονταν, μη μας πουλάνε σανό. 

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.