Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Tesla: Παρουσία στην Ελλάδα για προσέλκυση ταλαντούχων μηχανικών και δημιουργία δικτύου superchargers


Engineer

Recommended Posts

Κατ’ αρχήν το γεγονός ότι η Tesla δημιούργησε εταιρεία στην Ελλάδα είναι από μόνο του κάτι πάρα πολύ θετικό. Μπορεί να μην είναι η απίστευτα τεράστια επένδυση κτλ., αλλά αυτό δεν αναιρεί τα όσα θετικά και ποιος ξέρει ίσως να επιφυλάσσει και κάτι καλύτερο στο μέλλον. Αυτό που αδυνατώ να καταλάβω είναι γιατί ακόμα και άτομα του χώρου μας (από αυτά που διάβασα παραπάνω), βλέπουν αυτήν την κίνηση αρνητικά, την μειώνουν, την σνομπάρουν κιόλας και ούτω καθεξής.

Το πρόβλημα μερικών ποιο είναι ακριβώς; Ότι θα προσλάβει μόνο 50 άτομα; Ότι θα γίνει στον Δημόκριτο; Ότι μπορεί να συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα; Απίστευτα πράγματα. Αυτή η εταιρεία (και η οποιαδήποτε άλλη εταιρεία) ανήκει σε κάποιους. Δεν είναι υποχρεωμένοι να δώσουν σε κανέναν λογαριασμό για το ποιον θα προσλάβουν, πόσους θα προσλάβουν, ούτε και αν τους την βιδώσει και πάρουν το κεφάλαιο της εταιρείας και το βάλουν σε μια σόμπα και του βάλουν φωτιά.

Αφήστε λοιπόν την μιζέρια και εστιάστε α) στο γεγονός ότι μια πρωτοποριακή εταιρεία εγκαταστάθηκε στα μέρη μας και β) στις τεχνολογίες που αυτή εφαρμόζει.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Το indymedia αναφέρθηκε - πιστεύω - γιατί είναι το σύμβολο της εξωσχολικής παρέμβασης στα ελληνικά πανεπιστήμια. 

 

Κωμικοτραγικό λοιπόν δεν είναι ότι συνυπάρχουν μέσα στο ελληνικό πανεπιστήμιο άριστοι και εργατικοί με εξωσχολικά φρενοβλαβή ρεμάλια, καταληψιομανείς συμφοιτητές και πρωτοφανή εγκατάλειψη, αλλά η επισήμανση του κωμικοτραγικού.

 

Το ζουμί πράγματι είναι το να πάρουμε την θετική ψήφο εμπιστοσύνης από την Tesla Motors, αλλά υπάρχει και ψαχνό στο πιάτο. Και αυτό είναι η άνοδος του ελληνικού πανεπιστημίου στη θέση που του αξίζει. Η ουσία λοιπόν δεν είναι να πίνουμε το ζουμί (αυτό είναι για τους γέρους) και ν' αφήνουμε το φαΐ στο πιάτο, μην τύχει και δαγκώσουμε κανένα κόκκαλο.  Όλοι το καλό της παιδεία και του τόπου θέλουμε.

 

http://www.foititikanea.gr/tags/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%BC%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82

https://athens.indymedia.org/post/1580023/

http://www.protothema.gr/greece/article/735890/tritokosmikes-eikones-stis-foititikes-esties-tis-athinas-sovades-pou-peftoun-mouhla-kai-molusmeno-nero-/

http://www.espressonews.gr/reportaz/2018/02/168970/narkomanis-poy-paraliroyse-eisevale-se-grafeio-me-foitites-sto-oikonomiko

 

Αλλά και η στάση της πολιτείας θα κριθεί απέναντι στην επένδυση. Σήμερα σου φέρνει ένα γραφείο και πέντε φορτιστές, αλλά στο χέρι μας είναι να φέρει και άλλα....Αν έχει βέβαια και ότι έχει.

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

Τα οφ-τοπικ και λοιπά άσχετα μηνύματα διαγράφηκαν. Παρακαλώ μείνετε στο αρχικό θέμα. Όπως έχουμε πει πολλές φορές, στην κατηγορία Ειδήσεις, θα υπάρχει μεγαλύτερη αυστηρότητα

Ευχαριστώ για την κατανόηση...

 

 

Η παρατήρηση του αρμοδίου συντονιστή δεν εισακούστηκε σχεδόν καθόλου.

Το θέμα κλειδώνει μέχρι να το αποφασίσει τι θα γίνει.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.