Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εξοικονομώ νέα κατοικία - μισθωμένη


Sppyros

Recommended Posts

Καλημέρα,

τέλος του 2017 αγόρασα ένα διαμέρισμα (πρώτη κατοικία) το οποίο ήταν και παραμένει μισθωμένο με συμβόλαιο μέχρι και τον Οκτώβριο του 2018.

Έχω ενημερώσει τον ενοικιαστή ότι το θέλω για ιδιοκατοίκηση (αυτή τη στιγμή εγώ και η οικογένειά μου νοικιάζουμε άλλο διαμέρισμα μέχρι να ελευθερωθεί το αγορασμένο).

Ελπίζω να καταφέρει να φύγει πριν το καλοκαίρι γιατί ενδιαφέρομαι να κάνω εργασίες στο σπίτι και να το εντάξω στο πρόγραμμα εξοικονομώ ΙΙ.

Έχω 2 ερωτήσεις:

 

  1. Σε ποια περίπτωση μπορώ να ενταχθώ με βάση τον οδηγό; σε αυτή της πρόσφατης απόκτησης ακινήτου (αφού το διαμέρισμα δεν έχει δηλωθεί ακόμα στο Ε1 παρά μόνο στο Ε9) ή σε αυτή της ενοικιαζόμενης κατοικίας (η 2η περίπτωση δεν με συμφέρει γιατί ο οδηγός αναφέρει ότι δεν θα προσμετρηθούν τα παιδιά).
  2. Το 2ο παιδί μου είναι γεννημένο μέσα στο 2017 και δεν αναφέρεται στο τελευταίο Ε1 (οικονομικό έτος 2016), θα μπορέσει να προσμετρηθεί το επιπλέον +5%

Ευχαριστώ εκ' των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

Link to comment
Share on other sites

Είτε θα μπείτε και θα κατοικήσετε στο ακίνητο πριν το πρόγραμμα και θα ενταχθείτε ως ειδική περίπτωση Β του οδηγού με πρόσφατη απόκτηση ακινήτου έπειτα από τροποποίηση των φορολογικών (Ε9) και θα σας ζητηθεί Υ/Δ για την τεκμηρίωση της δικής σας πλέον 1ης κατοικίας (αφού δεν φαίνεται φορολογικά στο τελευταίο Ε1).

Είτε ΔΕΝ θα μπείτε να κατοικήσετε στο ακίνητο πριν το πρόγραμμα και θα ενταχθείτε ως περίπτωση μισθωμένου ακινήτου (όπου αυτός που χρησιμοποιεί το ακίνητο το έχει δηλώσει 1η κατοικία) και φαίνεται στο δικό του Ε1. Έχετε όμως την κυριότητα και εσείς κάνετε την αίτηση.

 

Στη 2η περίπτωση χάνετε το 5% των προστατευομένων.

Θα έχετε και στην κατοχή σας τα έγγραφα απόκτησης (συμβόλαια, κ.α) κατά τη διάρκεια του προγράμματος εάν σας ζητηθούν.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

παιδιά καλημέρα. Θέλω να σας κάνω την εξής ερώτηση.ιδιοκτήτρια με ψιλή κυριότητα που κατατάσσεται κατ1 , αλλά μισθώνει την κατοικία, δεν μπορεί να υποβάλει αίτηση???Πρέπει να την υποβάλλει ο πατέρας της?


Επίσης ενώ υπάρχουν 3 άδειες για το ακίνητο, στο Ε9 και στο συμβόλαιο εμφαίνονται τα τετραγωνικά μόνο της πρώτης άδειας...


 


 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.