Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Φυσικό αέριο αποκτούν σταδιακά πέντε πόλεις της Πελοποννήσου


Engineer

Recommended Posts

Υπογράφεται αύριο Πέμπτη 1η Μαρτίου συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη εξασφάλιση δανείου ύψους 48 εκατ. ευρώ.

 

Σε Κόρινθο, Άργος, Ναύπλιο, Τρίπολη και Σπάρτη θα επεκταθεί σταδιακά το δίκτυο φυσικού αερίου.

 

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης από το βήμα του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου, αύριο Πέμπτη 1η Μαρτίου, η ΔΕΔΑ (θυγατρική της ΔΕΠΑ που έχει αναλάβει τη διαχείριση του δικτύου όλης της χώρας πλην της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας) πρόκειται να υπογράψει συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη λήψη δανείου ύψους 48 εκατ. ευρώ.

 

Μέσω του δανείου αυτού η εταιρία θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου σε πολλές πόλεις της χώρας.

 

Ανάπτυξη δικτύων σε 18 πόλεις

 

Υπενθυμίζεται ότι η έγκριση της χορήγησης του συγκεκριμένου δανείου στη ΔΕΔΑ (Εταιρεία Διανομής Αερίου Λοιπής Ελλάδας) έγινε από την ΕΤΕπ τον περασμένο Δεκέμβριο και όπως είχε ανακοινωθεί τότε τα κονδύλια αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε συνολικά 18 πόλεις: Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα, Λιβαδειά, Άμφισσα, Καρπενήσι, Κατερίνη, Κιλκίς, Σέρρες, Βέροια, Γιαννιτσά, Αλεξάνδρεια, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Δράμα, Ξάνθη, Ορεστιάδα, Καβάλα.

 

Για την κατασκευή των δικτύων θα αξιοποιηθεί επίσης χρηματοδότηση που αναμένεται από τα ΠΕΠ των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, καθώς και τα ίδια κεφάλαια που θα δοθούν από τη ΔΕΠΑ ως αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΔΑ.

 

Το δάνειο θα έχει τετραετή περίοδο χάριτος και 20ετή περίοδο αποπληρωμής και για την έγκρισή του, που δόθηκε με απόφαση του ΔΣ της Τράπεζας, χρειάστηκε η εγγύηση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου, ΔΕΠΑ, που είναι η μητρική της ΔΕΔΑ.

 

Πηγή: www.worldenergynews.gr

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.