Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ένταξη νέων ωφελούμενων στο παλαιό "Εξοικονόμηση κατ' οίκον"


Engineer

Recommended Posts

Δύο μόλις μέρες πριν από την πολυαναμενόμενη έναρξη υποβολής αιτήσεων στο νέο "εξοικονομώ", το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ ΑΕ) ανακοίνωσε την υπαγωγή 60 επιπλέον ωφελούμενων στο παλαιό πρόγραμμα "εξοικονόμησης κατ οίκον".

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σημερινή απόφαση του ΕΤΕΑΝ, υπάγονται 60 Ωφελούμενοι, με συνολικό επιλέξιμο προϋπολογισμό επενδύσεων 715.894,63 €.

 

Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου των έργων από τους Ωφελούμενους, όπως αυτά περιγράφονται στον Πίνακα 1, είναι εννέα (9) μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της δανειακής σύμβασης με τους συνεργαζόμενους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.

 

Δείτε τα ονόματα των 60 πρόσθετων ωφελούμενων στο παλαιό πρόγραμμα εδώ.

 

Πηγή: https://www.b2green....laio-exoikonomo

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Οι υπόλοιποι εκτός απροόπτου (π.χ αν ακυρωθεί κάποιος από τους 60) δεν μπαίνουν με το παληό πρόγραμμα.

 

Αν θέλουν, και πληρούν τις προϋποθέσεις του νέου, ξανακάνουν αίτηση.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που στην Ελλάδα κανείς δεν παίρνει την ευθύνη για τίποτα. Γιατί δεν βγαίνει επίσημα το υπουργείο να πει στους υπόλοιπους του 1ου εξοικονομώ ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τους δώσουν λεφτά οπότε αν θέλουν να κάνουν αίτηση στο 2ο εξοικονομώ?

Link to comment
Share on other sites

Γιατί υπάρχει περίπτωση να τους δώσουν.

 

απο που προκύπτει αυτό? Και γιατί δεν το λένε? Αν εγώ προτείνω μετά απο κάποιες μέρες σε πελάτη του 1ου εξοικονομώ να κάνει ανάκληση του ΠΕΑ για να μπει στο 2ο εξοικονομώ και τελικά δεν μπορέσει να εγκριθεί ούτε σε αυτό και ταυτόχρονα βγει η είδηση ότι θα πληρωθούν όλοι οι "υπόλοιποι" του εξοικονομώ τι γίνεται?

Link to comment
Share on other sites

απο που προκύπτει αυτό?

 

Το ενδεχόμενο (και όχι η βεβαιότητα, το επισημαίνω) να χρηματοδοτηθούν οι εναπομείνασες αιτήσεις στο Εξοικονομώ I προκύπτει από τη μη ύπαρξη απόφασης (ή έστω, δήλωσης) ότι δεν πρόκειται να χρηματοδοτηθούν.

 

Και γιατί δεν το λένε?

 

Επειδή δε γνωρίζουν ακόμα εάν θα έχουν τα χρήματα (και πόσα) για αυτές τις αιτήσεις, δε μπορούν να πουν ούτε το ένα, ούτε το άλλο.

 

Αν εγώ προτείνω μετά απο κάποιες μέρες σε πελάτη του 1ου εξοικονομώ να κάνει ανάκληση του ΠΕΑ για να μπει στο 2ο εξοικονομώ και τελικά δεν μπορέσει να εγκριθεί ούτε σε αυτό και ταυτόχρονα βγει η είδηση ότι θα πληρωθούν όλοι οι "υπόλοιποι" του εξοικονομώ τι γίνεται?

 

Και οι δύο επιλογές έχουν ρίσκο. Προσωπικά θεωρώ ότι όποιος έχει ήδη έγκριση στο 1ο εξοικονομώ ρισκάρει λιγότερο εάν μείνει σε αυτό, παρά να το 'κάψει' και να κάνει αίτηση στο 2ο, όπου αφενός αναμένεται πολύ μεγάλος αριθμός αιτήσεων, αφετέρου υπάρχουν ορισμένοι περιοριστικοί όροι και σημεία που ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί. Αλλά αυτό είναι κάτι που ο καθένας θα αποφασίσει με τα δικά του κριτήρια.

 

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή φάγανε ένα ΠΕΑ τουλάχιστον στο βρόντο.. Σιγά μην ξανακάνουν χαζοί είναι; Μου λέει ένας σήμερα (τουλάχιστον το πήρε στην πλάκα) ρε συ, τουλάχιστον πήρες τα λεφτά για το ΠΕΑ που μου έκανες.. Δεν ξανακάνω αίτηση που να με παρακαλάνε.. Πολύ καλά θα κανεις του λέω, απάτη το θέμα

 

 

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.