Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Το σχέδιο ΔΕΗ-Solaris για την ηλεκτροκίνηση: Μακροχρόνιες συμβάσεις με εγγυημένο τίμημα για τους δήμους


Engineer

Recommended Posts

Στον κλάδο των ηλεκτροκίνητων αστικών συγκοινωνιών μέσω παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών και προϊόντων μετακίνησης επιδιώκει να εισέλθει η ΔΕΗ, με τη διοίκηση της εταιρείας να έχει ήδη σχεδιάσει τα βήματα στην κατεύθυνση αυτή.

 

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλεται για να μετασχηματιστεί από εταιρεία παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σε εταιρεία που αναπτύσσει και προσφέρει σύνθετα ενεργειακά προϊόντα και υπηρεσίες, όπως τονίζουν υψηλόβαθμα στελέχη της επιχείρησης.

 

Οι σχεδιασμοί της ΔΕΗ στοχεύουν στην παροχή ενός ολοκληρωμένου προϊόντος αστικής μετακίνησης με «καθαρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα». Στα πλαίσια αυτά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ΔΕΗ συζητά με εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να αναπτυχθεί κατάλληλο επιχειρηματικό μοντέλο υλοποίησης συναφών έργων με δυνατότητες επιδότησης και χρηματοδότησης.

 

Στην κατεύθυνση αυτή, η ΔΕΗ έχει ήδη ξεκινήσει να συνεργάζεται με πρωτοπόρες εταιρείες στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Χαρακτηριστική προς τούτο είναι η συνεργασία της ΔΕΗ με την πολωνική Solaris Bus & Coach S.A., με την οποία το Νοέμβριο υπέγραψε σχετικό μνημόνιο συνεργασίας.

 

Το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΔΕΗ και Solaris είναι τριετούς διάρκειας, με σκοπό οι δυο εταιρείες να διερευνήσουν τη δυνατότητα συνεργασίας τους στην παροχή υπηρεσιών ολοκληρωμένων λύσεων συγκοινωνιακών αναγκών στον τομέα της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα και περαιτέρω σε άλλες περιοχές.

 

Μάλιστα, οι δυο εταιρείες έχουν ήδη απευθυνθεί σε τουλάχιστον 10 δήμους, προτείνοντας στις δημοτικές αρχές συνεργασία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

 

Τι περιλαμβάνει το «πακέτο» που σχεδιάζουν ΔΕΗ-Solaris

 

ΔΕΗ και Solaris έχουν ήδη προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό το σχεδιασμό του πακέτου συνολικών υπηρεσιών που θα προσφέρουν.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, το πακέτο αυτό περιλαμβάνει:

 

• Ηλεκτροκίνητα λεωφορεία κατάλληλα σχεδιασμένα για τις ανάγκες της συγκεκριμένης διαδρομής

 

• Κατασκευή υποδομών φόρτισης που αξιοποιούν στο μέγιστο βαθμό την υπάρχουσα υποδομή της περιοχής αλλά και τις ανάγκες της διαδρομής

 

• Συντήρηση λεωφορείων και υποδομών καθώς και άμεση αντιμετώπιση βλάβης με τεχνικά συνεργεία

 

• Παροχή ηλεκτρικής ενέργειας με «πράσινο» αποτύπωμα προερχόμενη είτε από νέα ΑΠΕ με αξιοποίηση δυνατοτήτων ενεργειακού συμψηφισμού, είτε εναλλακτικά με χρήση πράσινων πιστοποιητικών (εγγυήσεις προέλευσης)

 

• Υποστήριξη σε θέματα επιδοτήσεων και χρηματοδότησης

 

• Συνοδευτικές υπηρεσίες (data management, εκπαίδευση, υποστήριξη μετά την πώληση, ανακύκλωση)

 

• Συνολική βελτιστοποίηση των επιμέρους παραμέτρων του κόστους στο πλαίσιο μιας μακροχρόνιας σύμβασης με τον πελάτη για την παροχή του συνόλου των ανωτέρω υπηρεσιών με εγγυημένο τίμημα.

 

Στόχος της ΔΕΗ, όπως επισημαίνουν υψηλόβαθμα στελέχη της, είναι «η προσφορά ολοκληρωμένης πρότασης “πράσινης ηλεκτροκίνησης” στα ΜΜΜ, μετά από εξατομικευμένη μελέτη για τις ανάγκες μετακίνησης στα αστικά κέντρα, με ελαχιστοποίηση της αβεβαιότητας για τους πελάτες μας και βελτιστοποίηση του συνολικού κόστους στο πλαίσιο μιας μακροχρόνιας σύμβασης με εγγυημένο τίμημα», όπως χαρακτηριστικά σημειώνει αρμόδιο στέλεχος της ΔΕΗ.

 

Πηγή: https://energypress....timima-gia-toys

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.