Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[Ν. 4495/17] Αυθαίρετα σε μη-αρτιο μη-οικοδομησιμο


Recommended Posts

Καλησπερα

 

Εχω σε ενα "οικοπεδο" 60τμ εντος οικισμου, μη αρτιο και μη οικοδομησιμο, δυο ξεχωριστες/αυτοτελης αποθηκες 20τμ η καθεμια, εννοειτε χωρις ΟΑ, που αν και ειναι προ του '55 δεν υπαρχει αποδεικτικο. Τι γινεται σε αυτη την περιπτωση ?

 

Οπως το βλεπω:

Με βαση Α/Φ, παω για προ του 83 στην κατηγορια 2 αφου ξεπερναει τα 15τμ της κατηγοριας 3. 

Στο φυλλο καταγραφης το βαζω σαν να εχει άδεια (1α) και ειδος χρήσης υπηρεσιες (3δ) 

Αθροιζω τα τεραγωνικα στο συντελεστης δομησης (5,1)

Συνολο δηλαδη 250 + οτι βγαλει, ο υπολογισμος του προστιμου οταν βρεθει η Τ.Ζ.

  

Ευχαριστω 

 

ΥΓ: Αν το αναρτω σε λαθος θεμα παρακαλω να μεταφερθει

Edited by danaikaterina
Link to comment
Share on other sites

Αν μπορείς να βρεις αποδεικτικά ότι και οι 2 αποθήκες προυφίστανται του 55 και δεν υπάρχει κάτι άλλο τότε δεν υπάρχει αυθαιρεσία.

Αν μπορείς να αποδείξεις ότι η μια πχ είναι πριν το 55 τότε αυτή θεωρείται νομίμως υφιστάμενη και υπάγεις την άλλη επιλέγοντας "με άδεια" ΄λογω της ύπαρξης κτιρίου προ του 55.

Αν δεν μπορείς να αποδείξεις το προ του 55 για καμία, (και εφοσον βρείς αποδεικτικά για προ του 83) υπάγεις όλα τα τετραγωνικα στην κατηγορία 2 επιλέγοντας "χωρίς άδεια"

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

(από μεταφορά)

Pavlos33

 

Δε ξερω αν εχει ξανασυζητηθει αλλα δε το βρήκα απο την αναζήτηση οποτε ζητω εκ των προτέρων συγγνώμη..

Οικόπεδο εμβαδου 2400τμ εκτός σχεδίου.

Το 1989 εκδίδεται ο.α ώς εντός ζώνης για 2όροφη οικοδομή ως εντός ζώνης που όντως ήταν.

Οι ζώνες πλέον έχουν καταργηθεί.

Έγινε αυθαίρετη προσθήκη υπογείου-ενώ ο όροφος έμεινε ημιτελής.

Α) Για να βρω τους συντελεστές με τί όρους συγκρίνω? Διοτι σήμερα εφόσον δεν υπάρχει ζώνη το γήπεδο είναι μη άρτιο μη οικοδομήσιμο.

Β) Στον όροφο έχουν πέσει μπετά-τοιχοποιίες. Μπορώ να βγάλω μετά τη ρύθμιση άδεια αποπεράτωσης για σοβατίσματα-κουφώματα-βαψίματα 

κλπ κλπ? Υπαρχει τρόπος αυτό να γίνει με ΕΕΜΚ...?

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Όπως ξέρεις ως τώρα οδηγίες δεν υπάρχουν.

για το πρώτο ερώτημα μια προτεινόμενη επιλογή θα ήταν να συγκρίνεις με τη δόμηση ενός άρτιου γηπέδου (200 τμ για 4.000 τμ).

Για το δεύτερο ερώτημα θεωρώ ότι μπορείς να αιτηθείς μετά την υπαγωγή και πληρωμή ποσοστού 30% του προστίμου, έγκριση αποπεράτωσης με την βασική προυπόθεση να μην μεγαλώσει ο όγκος σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση του αυθαιρέτου. Σχετικές λεπτομέρειες στο  Α 107 παρ. 5, 6 κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Όπως ξέρεις ως τώρα οδηγίες δεν υπάρχουν.

για το πρώτο ερώτημα μια προτεινόμενη επιλογή θα ήταν να συγκρίνεις με τη δόμηση ενός άρτιου γηπέδου (200 τμ για 4.000 τμ).

Για το δεύτερο ερώτημα θεωρώ ότι μπορείς να αιτηθείς μετά την υπαγωγή και πληρωμή ποσοστού 30% του προστίμου, έγκριση αποπεράτωσης με την βασική προυπόθεση να μην μεγαλώσει ο όγκος σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση του αυθαιρέτου. Σχετικές λεπτομέρειες στο Α 107 παρ. 5, 6 κλπ.

Δλδ Παυλο λες να το αντιμετωπισω σχετικά με τους συντελεστες ως ενα αρτιο εκτος σχεδιου οικοπεδο σήμερα ή με λιγα λογια το τι ισχυε( 200τμ οταν βγηκε η άδεια). Λογικό το βρισκω αν όχι μονοδρομο για τη συγκεκριμενη περιπτωση.

 

Οσον αφορά την αποπεράτωση του οροφπυ ο οποιος προβλεπονταν βάσει άδειας ισως στις παραγραφους που λες θα στραφώ.

 

Υγ1: Ευχαριστώ για την αμεση απάντηση

Υγ2: λιγο οφ τοπικ. Περι υπόγειων ο λόγος. Εφοσον εχω κατασκευή υπογείου το οποιο βρίσκεται κατω απο τον δρόμο στην μια οψη και στις υπολοιπες ειναι ξεμπαζωμενο μπορω να χρησιμοποιησω μειωτικο και να βαλω αναλυτικο για το ξεμπαζωμα? Βασει 4178 νομιζω δεν ίσχυε αυτο καθως μιλουσε για ορισμο νοκ. Δεν εχω ιδιαιτερη εμπειρια με υπόγεια γιατι ειναι ψιλοσπανια στην περιοχη που δραστηριοποιουμαι Αν καποιος το χει το θέμα μου λεει να του στειλω μια φωτο με πμ.

 

Edit: τωρα προσεξα οτι γραφω σε θέμα 4178...ας τα μεταφερει καποιος mod στα του 4495...

Edited by laxanos
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλημέρα συνάδελφοι και χριστός ανέστη!Έχω περίπτωση ακινήτου εκτός σχεδίου για το οποίο εκδόθηκε οικοδομική άδεια αλλά στην άδεια έδειξαν στο τοπογραφικό ότι το αγροτεμάχιο εφάπτεται με επαρχιακή οδό (για να έχει αρτιότητα γιατί ήταν 850 τ.μ.) ενώ στην πραγματικότητα δεν εφάπτεται με την επαρχιακή παρα μόνο με αγροτικό δρόμο από την άλλη πλευρά.Η άδεια είναι του 1974.Το θέμα είναι το εξής εγώ πως το αντιμετωπίζω?Σαν να μην έχει οικοδομική άδεια καθόλου ή συγκρίνω με τα μεγέθη σ.δ. όπως ήταν στην άδεια τα οποία είναι στην ουσία πλαστά?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ , σε γήπεδο ( εκτός σχεδίου) μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο , έχουν κατασκευαστεί 2 αυθαίρετα κτίσματα απο 2 αδέρφια ( εξ αδιαιρέτου το γήπεδο). Απαιτείται μια κοινή δήλωση με το σύνολο των κτισμάτων ? Και με ποιους όρους δόμησης θα συγκρίνω για να βγει η κατηγορία ? Θα πάνε όλες οι επιφάνειες σαν ΥΔ ; 

Ευχαριστώ πολύ

 

Μην ανοίγεις νέο θέμα χωρίς ουσιαστικό λόγο και χωρίς να κάνεις πρώτα αναζήτηση για ήδη υπάρχον με ίδιο ή παραπλήσιο περιεχόμενο. Το θέμα σου συγχωνεύτηκε με το παρόν topic. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής, για να έχεις μια απρόσκοπτη συμμετοχή στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Μία δήλωση, δύο ιδιοκτήτες ο καθένας με το ποσοστό του, όλα τα "κτίσματα" κ.λπ. ως Κατηγορία 5 αφού είναι μη άρτιο - μη οικοδομήσιμο κ.λπ.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

(από μεταφορά)

Συνάδελφοι καλησπέρα!

Θα ήθελα την γνώμη σας για την παρακάτω περίπτωση:

Σε οικόπεδο μη άρτιο και οικοδομήσιμο κατασκευάστηκε το 1981 σιδηροκατασκευή 70 τ.μ δια κεκλιμένης στέγης με ελενιτ κ με το ίδιο υλικό οι εξωτερικοί και εσωτερικοί διαχωριστικοι τοίχοι δηλώθηκε ως αυθαίρετη αγροτική κατοικία με τον 1337/83.
Στα τέλη 99 με αρχές 2000 αφαιρέθηκε το ελενιτ και χτίστηκαν τοίχοι με τούβλο προστέθηκε επιπλέον δωμάτιο και η σκεπή αντικατασταθηκε με ξύλινη και έχουμε μια μονοκατοικία 84 τ.μ. Περίπου την ίδια περίοδο χτίστηκαν και δυο αυτόνομες αποθήκες 15 και 20 τ.μ.
α) Λαμβάνω υπόψη μου την παλιά δήλωση και τακτοποιώ τα υπόλοιπα 14 τ.μ και τις δύο αποθήκες ξεχωριστά(πως θα δικαιολογήσω την αφαίρεση ελενιτ και το χτίσιμο και την ξύλινη σκεπή); ή
β) το λαμβάνω όλο ως αυθαίρετο και τακτοποιώ και τις αποθήκες;

Συγνώμη για το μακροσκελές ερώτημα!
Ευχαριστώ

 

Μην ανοίγεις νέο θέμα (και μάλιστα , δυο φορές), χωρίς να κάνεις πρώτα αναζήτηση για ήδη υπάρχον με το ίδιο ή παραπλήσιο περιεχόμενο. Tα μηνύματά σου, συγχωνεύτηκαν στο παρόν. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ για να έχεις μια απρόσκοπτη συμμετοχή. 

Pavlos33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπέρα,

Έχω περίπτωση όπου το 1992 είχε βγει άδεια για ισόγειο κατάστημα μεθ' υπογείου (100 τ.μ. κατάστημα, 100 τ.μ. υπόγειο) σε δήθεν οικόπεδο ΕΝΤΟΣ οικισμού.

Το οικόπεδο στην πραγματικότητα είναι εξ' ολοκλήρου ΕΚΤΟΣ οικισμού και έχει επιφάνεια 300 τ.μ., άρα προφανώς είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο. Επίσης, το ισόγειο ήταν κατάστημα μόνο για μερικά χρόνια και μετά (το 1998) έγινε κατοικία.

Πώς αντιμετωπίζω την τακτοποίηση αυτού του κτίσματος;; Αυτή τη στιγμή το κτίσμα είναι 107 τ.μ. (δηλ. 107 τ.μ. ισόγεια κατοικία, 107 τ.μ. υπόγειο). 

Δηλώνω στο σύστημα ότι έχει άδεια;; Και αν ναι, με τι το συγκρίνω για να βγάλω τα ποσοστά υπέρβασης δόμησης κτλ ;;

Ή το δηλώνω ότι δεν έχει άδεια και το βάζω όλο αυθαίρετο;; ( "γλιτώνοντας" με αυτόν τον τρόπο, τουλάχιστον, την αλλαγή χρήσης)

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.