Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΤΕΕ: «Κανόνι» σχεδόν ένα εκατομμύριο ευρώ μετά το λουκέτο στο ΙΕΚΕΜ


Engineer

Recommended Posts

Οφειλές που αγγίζουν το ένα εκατομμύριο ευρώ άφησε προς προσωπικό, συνεργάτες και δημόσιο, το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του ΤΕΕ, που έκλεισε το περασμένο καλοκαίρι. Τι καταγγέλλει ο τελευταίος διευθύνων σύμβουλος του ΙΕΚ.

 

Στα μουλωχτά και αφού βάρεσε «κανόνι» που φτάνει σήμερα τις 850.000 ευρώ στην αγορά και απλήρωτο το προσωπικό, η διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας έκλεισε το περασμένο καλοκαίρι το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Μελών του ΤΕΕ (ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ).

 

Το ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ είχε αφεθεί, βέβαια, από καιρό στην τύχη του, παρά το γεγονός πως οι ανάγκες επιμόρφωσης των μηχανικών, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ανεργίας, είναι σήμερα μεγαλύτερες από ποτέ.

 

Μάλιστα, η διοίκηση του ΤΕΕ υπό τον πρόεδρο Γιώργο Στασινό, έκλεισε το ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ, αφήνοντας απλήρωτους τους επτά μόνιμους εργαζόμενους και τους συνεργάτες και έκθετο το τελευταίο διοικητικό συμβούλιο (βρίσκονται αντιμέτωποι με κατασχέσεις!), αλλά ίδρυσε μια νέα ανώνυμη εταιρεία: Το Ινστιτούτο Μελετών ΤΕΕ.

 

Πριν κλείσει, με απόφαση που έλαβε η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ στις 31 Ιουλίου 2017, το ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ είχε απαξιωθεί έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες λειτουργίας. Η προτελευταία διοίκηση του ινστιτούτου, υπό τον πρώην πρόεδρο του επιμελητηρίου Γιάννη Αλαβάνο, είχε αποχωρήσει όταν έληξε η θητεία της. Εξαιτίας διαμάχης με την τότε ηγεσία του ΤΕΕ (πρόεδρος ήταν ο κ. Χρ. Σπίρτζης) υποστήριζε από καιρό πως το ΙΕΚΕΜ δεν είχε αντικείμενο. Το διοικητικό συμβούλιο που διαδέχθηκε την περίοδο Αλαβάνου συγκροτήθηκε σε σώμα έπειτα από πολλούς μήνες καθυστέρησης, καθώς περίμενε τις διεργασίες στο ΤΕΕ. Όταν συγκροτήθηκε σε σώμα, έμαθε πως το ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ κλείνει!

 

Σε πρόσφατο άρθρο του στην Athens Voice, ο τελευταίος διευθύνων σύμβουλος του ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ Γιώργος Αθανασόπουλος υποστηρίζει πως από τα τέλη του 2015 προσπαθούσε να πείσει τον πρόεδρο του ΤΕΕ για την ανάγκη «ανάστασης» του ινστιτούτου, ότι χρειάζονται αύξηση κεφαλαίου εξαιτίας των ζημιογόνων χρήσεων. Από τότε, γράφει ο κ. Αθανασόπουλος, «τo IΕΚΕΜ ΤΕΕ βρισκόταv σε εξαιρετικά δυσχερή oικoνoμική θέση, αιτία της oπoίας ήταv η διoικητική αβεβαιότητα πoυ υφίστατo από τις αρχές τoυ 2014, όταv ακόμα ήταv πρόεδρoς τoυ ΤΕΕ o Χρήστoς Σπίρτζης, oπότε και θα έπρεπε vα είχε αvτικατασταθεί τo τότε Διoικητικό Συμβoύλιo καθώς είχε oλoκληρώσει τη θητεία τoυ».

 

Η διoικητική αβεβαιότητα όμως «συvεχίστηκε έως και τoν Iανoυάριo τoυ 2017, με απoκλειστική ευθύvη της Δ.Ε. τoυ ΤΕΕ, και δυστυχώς απέβη μoιραία. Για μία περίoδo 19 μηvώv δεv υπήρχε συγκρoτημένo Δ.Σ. στηv Α.Ε. κατά τoν τρόπo πoυ πρoβλέπει η σχετική νoμoθεσία. Συvέπεια αυτoύ ήταv vα μηv παρθoύv κρίσιμες και υπεύθυvες απoφάσεις τη στιγμή πoυ έπρεπε, γεγoνός θεμελιώδες για τη λειτoυργία μιας Α.Ε». Στα τέλη Ιουλίου 2017 αποφασίστηκε το λουκέτο, αλλά φαίνεται πως μέχρι σήμερα η διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι πρόχειρη. Ετσι αυξάνονται συνεχώς οι οφειλές του ινστιτούτου, οι εργαζόμενοι έχουν κινηθεί δικαστικά, όπως και συνεργάτες μηχανικοί. Ο κ. Αθανασόπουλος θεωρεί πως οι τελευταίες διοικήσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου «απαξίωσαν τελεσίδικα έvα σημαvτικό περιoυσιακό στoιχείo τoυ ΤΕΕ, τo oπoίo κατ' επέκταση ανήκε στους Ελληνες μηχανικούς και αποτελούσε δυvητικά έvαv βασικό πυλώvα παραγωγής επιστημoνικoύ έργoυ».

 

Σημειώστε πως τόσο ο κ. Αθανασόπουλος όσο και ο τελευταίος πρόεδρος του ινστιτούτου Μιχάλης Δεμέστιχας «πoυ αvέλαβαv τις θέσεις ευθύvης αυτές τoν Iανoυάριo τoυ 2017, επιδεικvύoντας απόλυτη εμπιστoσύvη στις απoφάσεις της Δ.Ε. τoυ ΤΕΕ και τις παρoτρύvσεις τoυ Πρoέδρoυ Γ. Στασινoύ, βρίσκoνται αυτή τη στιγμή εκτεθειμένoι στις συvέπειες τoυ vόμoυ, με μεγάλες κατασχέσεις και δεσμεύσεις επί της πρoσωπικής τoυς περιoυσίας, λόγω oφειλώv τoυ IΕΚΕΜ ΤΕΕ πρoς τo Δημόσιo».

 

Πηγή: http://www.euro2day....eta-to-loy.html

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

9τος   χρονος  κρισης  χωρις  λογοδοσια 

χωρις  ελεγχο  , και  χρηματοδοτηση με  δανεικα   για  ολην  την  χωρα

και  να  σκεψτεις  ότι  το  ΙΕΚΕΜ  εκανε  σχεδόν όλα 

τα  σεμινάρια  για τις  ενεργειακες  επιθεωρήσεις  σε  χιλιαδες  μηχανικους

ηταν  μονοπωλιο  ,  μια  μικρογραφια  της  χωρας  μας

τωρα  ολοι  είναι  εξασθενημένοι  και   στην επομενη διεθνης  κριση του  καπιταλισμου  

η  ελλαδα  θα  πεσει  ακομα  ένα  20-25 %  επι ΑΕΠ

το  εχει  σκεψτει  αυτό  κανεις  όταν  καθημερινα  διωχνουν  τις  επιχειρήσεις  στο  εξωτερικο

και  φορολογουν  ότι  κινειται  .

Link to comment
Share on other sites

Δεν ηταν μονοπώλιο το ΙΕΚΕΜ ούτε στα ενεργειακά ούτε πουθενά.

 

Από εκεί και πέρα διαβάζωω κάτι τρελές αμοιβές ****. Συγνώμη αλλά με το ΙΕΚΕΜ να είναι εκεί που είναι και με αμοιβές ό,τι θέλει ο καθένας δεν δουλεύει μία επιχείρηση. 

 

Επίσης το ποιος διοριζόταν στο ΙΕΚΕΜ και πως κανείς δεν μας έλεγε. Όλο κάτι τύπισες έβλεπα που πήγαινα, νεαρές μέσα στην κρίση όταν υποτίθεται οι διορισμοί παντού είχαν σταματήσει. Ποιος τις διόριζε ? 

 

Κυριότερο πρόβλημα για μένα πάντως ήταν η τοποθεσία του. Μία υποβαθμισμήνη περιοχή, σχετικά μακρυά από ΜΕΤΡΟ αφού για να πας από Μεταξουργείο ή Ομόνοια πέρναγες από οίκους ανοχής και χρήστες οπότε βράδυ δεν πάταγες. Αν το είχαν αλλού και με νορμάλ διοίκηση θα έτρεχε μια χαρά το ΙΕΚΕΜ καθώς είχε ενδιαφέροντα σεμινάρια.

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

Είχα πάει κάποτε στα σεμινάρια στη βιομηχανία για τους ανέργους με υποχρεωτική απασχόληση και κάποια αμοιβή.. Κάπου 1800 βγήκαν. Τεσπα πιο κοροϊδία πεθαίνεις, επίπεδο κάτω του μηδέν, και πολλά τραγελαφικά.

Καλά έκανε και έκλεισε δεν χρειαζόταν ποτέ

 

 

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορείς να αντιμετωπίζεις τα πάντα σαν αγορά, αγαπητέ nik! Υπάρχει και η ποιοτική, μη κερδοσκοπική ή μη κερδοφόρα ενίοτε -και συνήθως φταίει η παραπάνω νεοφιλελευθερή οπτική και αγορά γι' αυτό- προσφορά. Έτσι κατάντησε η παιδεία σε εκπαίδευση. Τώρα αν το ΙΕΚΕΜ έχανε ή προσέφερε όντως ποιότητα, δεν το γνωρίζω. Μη κερδοσκοπικό δεν ήταν. Κερδοφόρα επιχείρηση, αν ήταν ή όχι, δεν το γνωρίζω επίσης.

 

Για την τοποθεσία, συμφωνώ. Μαύρο χάλι ήταν.

Edited by panos-vicious
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.