Μετάβαση στο περιεχόμενο

παρεκκλίσεις νομος 4178(άρθρο 51,παρ.2,περίπτωση γ) και νομος 4495(άρθρο 148,παρ.6)


Recommended Posts

Συνάδελφοι ο νόμος 4495 των αυθαιρέτων αναφέρει στο άρθρο 148, παρ. 6 :

-Σε νομίμως υφιστάμενες χρήσεις κτιρίων ή εγκαταστάσεων , οι οποίες διατηρούνται , καθώς και

-σε χρήσεις οι οποίες λειτουργούν με οικοδομικές άδειες που εκδώθηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 26 του ν.2831

επιτρέπεται έως τις 31.12.2018 ο εκσυγχρονισμός και η κτιριακή τους επέκταση ,

με τους όρους δόμησης που ίσχυαν κατά το χρόνο έγκρισης της παρέκκλισης ,

μετά από έγκριση του αρμόδιου για τη λειτουργικότητα φορέα....κτλ....

 

Θέλω να ρωτήσω αν το υπογραμμισμένο σημαίνει :

1)έχουν σήμερα αλλάξει οι όροι δόμησης  και μπορώ να λάβω υποψιν τους όρους δόμησης που ίσχυαν οταν πήρα παρέκκλιση ή

2)με την παρέκκλιση άλλαξα τους όρους δόμησης (πχ το επιτρεπόμενο ύψος και όροφοι) και μπορώ να κάνω επέκταση κτιρίων λαμβάνοντας υπόψη ως μέγιστο ύψος το ύψος που είχα λάβει παρέκκλιση

Γενικά, αν έχω παρει μια φορά παλαιότερα παρέκκλιση για ύψος κ ορόφους, αν θέλω σε νεα επέκταση υφιστάμενης μονάδας να πάω σε ύψος και ορόφους που είχα σε προηγούμενη παρέκκλιση, πρέπει να ξαναυποβάλλω αίτηση ?

 

Link to comment
Share on other sites

αφορα σε τροποποιηση του αρθρου 51 του ν. 4178

για το οποιο ειχε   ηδη εκδοθει  και  εγκυκλιος

 

δες τα ΠΜ

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

οπως τα λεει ο δημητρης κάπου το 2014 αν θυμαμαι.

λογικα θα στην εστειλε.

 

Παρ. 2γ: Αφορά στις περιπτώσεις νομίμως υφιστάμενων χρήσεων και εγκαταστάσεων, που βρίσκονται σε λειτουργία κατά το χρόνο δημοσίευσης του νόμου, οι οποίες δύνανται να εκσυγχρονιστούν, επεκταθούν κτλ σύμφωνα με τα αναλυτικά αναφερόμενα στη διάταξη, μέχρι τις 8.8.16, με τους προϊσχύοντες όρους δόμησης και συγκεκριμένα τους όρους δόμησης με τους οποίους εκδόθηκε η οικοδομική τους άδεια. Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν α) κτίρια - εγκαταστάσεις που μεταγενέστερα της έκδοσης της οικοδομικής άδειας, οι όροι δόμησης ή και οι χρήσεις γης μεταβλήθηκαν (πχ κτίρια που δεν είχαν εξαντλήσει τον ΣΔ και με τις νεώτερες διατάξεις δεν μπορούν να τον εξαντλήσουν, κτίρια που δεν μπορούν να επισκευαστούν επειδή οι ισχύουσες διατάξεις δεν επιτρέπουν τη χρήση κτλ) και β) στις περιπτώσεις που έλαβαν οικοδομική άδεια με την παρέκκλιση του άρθρου 26 του ν. 2831/2000 (πχ κτίρια που δεν μπορούν να εκσυγχρονιστούν λόγω απαγόρευσης της χρήσης από τις νεώτερες διατάξεις, κτίρια που δεν μπορούν να επεκταθούν λόγω τροποποίησης των όρων δόμησης κτλ). Επίσης, για τις περιπτώσεις απόκτησης όμορου ακινήτου (με μετεγγραφή του συμβολαίου στο υποθηκοφυλακείο μέχρι τις 8.8.13), η επέκταση του κτιρίου/εγκατάστασης, δύναται να γίνει και στο ακίνητο αυτό. Στις περιπτώσεις εγκατάστασης χρήσεων σε προϋφιστάμενα κτίρια, ως χρόνος θεώρησης των ισχυόντων όρων δόμησης για τον εκσυγχρονισμό, κτιριακή επέκταση, συντήρηση, επισκευή, ενεργειακή αναβάθμιση, νοείται εκείνος της εγκατάστασης της χρήσης και όχι της ανέγερσης του κτιρίου. Στις παραπάνω περιπτώσεις, εφόσον οι αρμόδιες Υπηρεσίες εκδίδουν βεβαίωση χρήσεων γης, αυτή θα πρέπει να αναγράφει τα εξής: Βεβαιώνεται ότι κατά το χρόνο έκδοσης της υπ’ αριθμ. ….. οικοδομικής άδειας, ίσχυαν οι παρακάτω όροι, περιορισμοί δόμησης και χρήσεις γης σύμφωνα με τα ΦΕΚ ……: ΣΔ=…, Κάλυψη=… κτλ. Το υπόψη ακίνητο, υπάγεται στις διατάξεις της παρ. 2γ του άρθρου 51 του Ν. 4178/2013.

Edited by netmin909
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.