Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πράξη εφαρμογής


Recommended Posts

Ευχαριστώ συνάδελφε για την άμεση ανταπόκριση. Κι εγώ συμφωνώ με αυτή την άποψη ότι ουσιαστικά η μεταγραφή οριστικοποιεί και βάζει σε λειτουργία τη διοικητική πράξη που είναι η Κύρωση. Απλά σε ορισμένες ΥΔΟΜ εκφράζουν κατά καιρούς την άποψη ότι ως κομβικό χρονικό σημείο για να περνάνε οι αλλαγές του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην Πράξη Εφαρμογής είναι η Κύρωση της Πράξης Εφαρμογής πράγμα που θεωρώ ότι είναι άτοπο.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 247
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μ' αρέσει να γράφω μετά το Δημήτρη. 

Φίλε ....47 μας λες ότι υπάρχει ένα συμβόλαιο πριν την κύρωση. Δεν μας λες όμως τι γράφει ο Πίνακας της Π.Ε. για το οικόπεδό σου. Ποιος ενφαίνεται  στη δεύτερη στήλη σαν ιδιοκτήτης? Αν έχουμε μία αγορά πριν την κύρωση σίγουρα θα φαίνεται σαν ιδιοκτήτης ο προηγούμενος ιδιοκτήτης αν φυσικά έκανε δήλωση ιδιοκτησίας ή στην στήλη 2 θα γράφει άγνωστος αν δεν έκανε Δ.Ι. Και στις δύο περιπτώσεις κάνουμε διορθωτική για να διορθώσουμε την δεύτερη στήλη του πίνακα. Όπως σου λέει ο Δημήτρης παραπάνω πρέπει να δεις το συμβόλαιο τι του μεταβιβάσθηκε. Εδώ ο Δημήτρης εννοεί (προσοχή) ότι πρέπει να δεις το τελικό οικόπεδο που τον δίνει η Π.Ε. Με τι τοπογραφικό έγινε το συμβόλαιο? Αναφέρεται στην αρχική ιδιοκτησία? που σίγουρα έχει εισφορές σε γη και χρήμα κλπ, κλπ. και αν ο παλαιός ιδιοκτήτης είχε άλλη έκταση στην περιοχή? Πρέπει να πάρεις, αν δεν τα πήρες, τον πίνακα και την λίστα με τις τελικές συν/νες.

Link to comment
Share on other sites

Αν και τα ξαναέδωσα αυτά ..ακόμη μία φορά για όσους δεν τα έχουν .                                                                                  

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΦΑΚΕΛΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗΣ   ΠΡΑΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

 1.                  Αίτηση ( με φωτοτυπία ταυτότητας)

2.                  Οριστικό τίτλο της ιδιοκτησίας του ιδιοκτήτη στο χρόνο κύρωσης της πράξης εφαρμογής, σε επικυρωμένο αντίγραφο με το διάγραμμα που το συνοδεύει και το πιστοποιητικό μεταγραφής αυτού.

3.         Οριστικό τίτλο της ιδιοκτησίας του ιδιοκτήτη κατά την ημερομηνία ελέγχου εισφορών (10-3-1982)

4.             Δηλώσεις ιδιοκτησίας των ιδιοκτητών που ήταν κύριοι κατά την κύρωση της πράξης εφαρμογής σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2242/1994 θεωρημένες ως προς το γνήσιο της υπογραφής.

5.                  Πιστοποιητικό ιδιοκτησίας (μη εκποίησης ) για τους ως άνω ιδιοκτήτες από το αντίστοιχο Υποθηκοφυλακείο.

6.                  Πιστοποιητικά βαρών και μη διεκδικήσεων ( για Π.Ε. που κυρώθηκαν μετά την 25-11-1994) από το αρμόδιο Υποθηκοφυλακείο.

7.                  Αντίγραφο μερίδας του ιδιοκτήτη από την ημερομηνία ελέγχου εισφορών και του ιδιοκτήτη στο χρόνο κύρωσης της πράξης εφαρμογής από τα αρμόδια Υποθηκοφυλακεία

·         ημερομηνία ελέγχου εισφορών 10-3-1982 πλην των περιπτώσεων

α) υπαγωγή στο άρθρο 13 του Ν 1337/83 ,όπου ως ημερομηνία λαμβάνεται αυτή του διατάγματος

β) υπαγωγή στις διατάξεις του Ν. 2831/2000 περί κληρονομικών μεριδίων (επαγωγή κληρονομιάς)

8.                  Έκθεση έρευνας για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ημερομηνίας ελέγχου εισφορών από δικηγόρο ή μηχανικό

9.                  Αντίγραφο της σελίδας του πίνακα και του διαγράμματος της πράξης εφαρμογής, όπου περιγράφεται η ιδιοκτησία

10.                  Έκθεση εφαρμογής τίτλων ιδιοκτησίας με τοπογραφικό διάγραμμα, όπου απαιτείται

(π.χ. για άγνωστο φερόμενο ιδιοκτήτη)

11.  Κτηματογραφικό απόσπασμα από ΟΚΧΕ για περιοχές όπου εκπονείται Κτηματολόγιο

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (όταν ζητηθούν):

α) Νέος πίνακας της πράξης εφαρμογής (σε ψηφιακή μορφή)

β) ότι επιπλέον ζητηθεί από τον   υπάλληλο

ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΠΟΥ ΕΚΠΟΝΗΘΗΚΕ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

1.     Πιστοποιητικό Μεταγραφής από το στο Υποθηκοφυλακείο ή πιστοποιητικό καταχώρησης εγγραπτέας πράξης , από το Κτηματολογικό Γραφείο.

2.     Πιστοποιητικό κτημ. Εγγραφών αντικειμένου εγγραπτέων δικαιωμάτων που να αντιστοιχούν σε πιστοποιητικά ιδιοκτησίας , βαρών κατασχέσεων και διεκδικήσεων (από το Κτηματολογικό Γραφείο).

3.     Πιστοποιητικό κτημ. Εγγραφών φυσικού ή νομικού προσώπου (από το Κτηματολογικό Γραφείο).

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Τα οικόπεδα που προκύπτουν μετά από πράξη εφαρμογής είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ άρτια και οικοδομησιμα;  (ασχετος προσωπου-εμβαδου);

Edited by gio
Link to comment
Share on other sites

Η πράξη εφαρμογής κανονικά δίδει οικοδομήσιμα οικόπεδα (και με βάση τις παρεκκλίσεις που λογικά θα υπάρχουν). Αλλά επειδή άνθρωποι είμαστε και λάθη κάνουμε μπορεί κάπου ο μελετητής να έκανε λάθος.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Είναι έτσι όπως τα λέει ο...agios (Αγιος ??). Κάπου ο μελετητής έκανε κάτι που δεν μας αρέσει ?? Το ερώτημα ???

 

Στα διατάγματα των όρων δόμησης των πράξεων υπήρχαν οι παρεκκλίσεις και ένα καλό, τότε, εργαλείο το αρθρο 25 του Ν.1337/83 το οποίο άρθρο πέρασε από πολλά κύματα. Κρίθηκε αντισυνταγματικό μετά πέρασε στο Ν.2742 του 1999 στη συνέχεια είχε και άλλες περιπέτειες και τελικά ...εφαρμόζεται και ορισμένες φορές (λίγες) δεν εφαρμόζεται. 

Εσύ βρήκες οικόπεδο πράξης, μελέτησες τον πίνακά του και κατέληξες  πως.... δεν κτίζει ;;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Η πράξη εφαρμογής κανονικά δίδει οικοδομήσιμα οικόπεδα (και με βάση τις παρεκκλίσεις που λογικά θα υπάρχουν). Αλλά επειδή άνθρωποι είμαστε και λάθη κάνουμε μπορεί κάπου ο μελετητής να έκανε λάθος.

 

 

......

Εσύ βρήκες οικόπεδο πράξης, μελέτησες τον πίνακά του και κατέληξες  πως.... δεν κτίζει ;;

Εντος πόλης.

Αρχικο οικοπεδο που με πραξη εφαρμογης (περναει δρομος) απομενει ενα μικρο τμημα 86τ.μ.

εχει κατα κανονα ελαχ.προσωπο:15τμ - ελαχ.εμβαδον:400τμ

κατα παρεκκλ (προ 1960) 12-250

κατα παρεκλ (Γδκ-73) 13-300

 

.....ΑΡΑ;;;;

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, η πράξη εφαρμογής έχει κυρωθεί ? Το ό,τι περνάει δρόμος  γιατί σημαίνει πως έχουμε κυρωμένη πράξη? Μήπως έχει εγκριθεί μόνο πολεοδομική μελέτη και με την πράξη το εναπομένον είτε θα προσκυρωθεί είτε θα τακτοποιηθεί? Έχεις δει πίνακες της πράξης και δίνει τελικό οικόπεδο, 86 τ.μ.? Η κάτι μας διαφεύγει, ή κάποια χοντρή .... έχει γίνει. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν μας γράφεις για το εμβαδόν του αρχικού τεμαχίου σου. Ο Δημήτρης ρωτάει αν η πράξη ειναι κυρωμένη? Αν όμως έχει μείνει, για την ώρα, μόνο  στα ρυμοτομικά πρέπει στο εξής να παρακολουθείς τις αναρτήσεις που θα ακολουθήσουν (αν ακολουθήσουν !) για το Γ' κεφάλαιο της πράξης. Αν πάντως δεν υπάρχουν πίνακες της πράξης καθώς επίσης και λίστα συντεταγμένων κορυφών των νέων οικοπέδων, τότε δεν έχουμε την τελική κατάσταση. Το πιθανότερο είναι να πάρεις "νέο" οικόπεδο, κάπου αλλού.  Περιμένουμε πληροφορίες.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Όπως τα έγραψαν οι παραπάνω συνάδελφοι.

Έτσι όπως το γράφεις περισσότερο μοιάζει να μην υπάρχει κυρωμένη πράξη εφαρμογής.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.