Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Γεωαναφορά χαρτών σε AutoCAD


aer

Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι,

 

Ψάχνω να αγοράσω ένα κάποιο πρόγραμμα που να δέχεται τους χάρτες σκαναρισμένους σε αρχεία tiff (raster) και μετά να τους μετατρέπει ή τουλάχιστον να μπορώ να τους περάσω σε αρχείο AutoCAD ώστε να είναι επεξεργάσιμο (ως προς το σχεδιαστικό κομμάτι).

 

Προσπάθησα μέσω ΑutoCAD αλλά δεν μπορεί να γίνει (ή καλύτερα δεν τα κατάφερα) ακόμα και αν έχω τις συντεταγμένες στο σύστημα που τις θέλω (π.χ. ΕΓΣΑ '87).

 

Σκοπός είναι να έχω κάποιους χάρτες πχ 1: 50 000 της ΓΥΣ ή διαγράμματα 1: 5000 της ΓΥΣ όπου να έχουν γεωαναφερθεί σε ΕΓΣΑ '87 ώστε ότι έργο σχεδιαστεί πάνω να έχει συντεταγμένες.

 

Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να το κάνει αυτό ή πρέπει να ακολουθήσω κάποια συγκεκριμένα διεργασία για να το πετύχω.

 

Κάθε βοήθεια ή καθοδήγηση δεκτή!

 

Φιλικά,

 

aer

Link to comment
Share on other sites

Και αν θέλεις να φέρεις εικόνες με γεωαναφορά από το Google Earth δημιουργώντας "μωσαϊκό" ώστε να καλύπτεις και μεγαλύτερες επιφάνειες δες το Plex.Earth.

 

http://www.plexscape.com

Link to comment
Share on other sites

συμφωνω με τον GRTOPO. το raster design ειναι extention του Autocad και κανει σχετικα πολυ καλη συνορθωση του χαρτη. ΠΡΟΣΟΧΗ ομως αν εχεις π.χ. το autocad 2005 πρεπει να εχεις και το αντιστοιχο raster design. Tελος μπορεις να χρησημοποιησεις κα το Arcmap!

Link to comment
Share on other sites

To Autodesk Map αναλαμβανει να τις γεωαναφερει αυτοματα, αμα εχει αρχεια γεωαναφορας για εικονα? Ας πουμε εγω εχω κατι αρχεια περιγραφεις .tfw για διαφορα .tiff που εχω τα οποια τα οριζεις με το raster design και στην γεωαναφερει.

 

Στο MAP ομως δεν βλεπω αντιστοιχει επιλογη οταν κανεις insert image. Απλως θα ηθελα να ρωτησω αν αναλαμβανει να το κανει αυτοματα, αμα βρισκονται τα αρχεια περιγραφης μεσα στον ιδιο φακελο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Γεια σας , διαβάζω τα όσα λέτε και θέλω να κάνω μια ερώτηση σχετικά με το ράστερ ντιζάιν. Το χρησιμοποιώ συνεχεία μα δε παίρνω τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ως συνήθως χάνει ή ο κάνναβος ή έχει στροφή. Μήπως ξέρετε γιατί ;

Link to comment
Share on other sites

@vinylsisk

 

...χμμμμμμμ, μάλλον έχει να κάνει με την κάρτα γραφικών σου σε συνδυασμό με το τροφοδοτικό σου που επιβάλλεται να είναι μεγαλύτερο από 400W...

 

σοβαρά τώρα, πιστεύεις ότι έχεις δώσει αρκετά στοιχεία ώστε να σε βοηθήσει-συμβουλέψει-καθοδηγήσει κάποιος συνάδελφος? με την autodesk μίλησες (ρητορικό το ερώτημα)???

 

υ.γ. και αφού το χρησιμοποιείς συνέχεια και δεν παίρνεις επιθυμητά αποτελέσματα γιατί συνεχίζεις ρε συ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.