Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Διαγραφή απο ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ


danton

Recommended Posts

το πρωτο και βασικο αυτονοητο ειναι οτι ο ανεργος δικαιουται να μην χρεωνεται εισφορες αν το επιθυμει,.Πρωτη προτεραιοτητα ειναι η επιβιωση του ανεργου (αδυνατη αν χρεωνεται και με 5-6000 το χρονο ) και μετα η ανευρεση εργασιας, η οποια μπορει να ειναι και με αλλο ασφαλιστικο ταμειο αν εχει διαγραφει απο τσμεδε. Αν παλι χρειαζεται την σφραγιδα και μπορει να πληρωνει εισφορες στο τσμεδε ας παραμεινει οσο αντεχει. Αλλα αυτη ειναι αλλη περιπτωση, Εδω μιλαμε για τον μηχανικο που δεν αντεχει τις εισφορες, Αλλωστε μετα την διαγραφη αν θελει παραμενει μονο στον κλαδο υγειας του τσμεδε. Προσωπικα το απεριψα και αυτο και πηγα στην περιθαλψη ικα δωρεαν για 2 χρονια διοτι ειχα και καρατησεις ικα ως μισθωτος τσμεδε. Οι τοκοι και η περιθαλψη ειναι ψιχουλα μπροστα στο ποσο των χρεωμενων εισφορων. Μην χανουμε τον στοχο που ειναι Η ΠΑΥΣΗ ΧΡΕΩΣΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΟΣΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΦΥΣΙΚΑ .

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αν ξαναυπαρξει εργασια μηχανικου που χρειαζεται την σφραγιδα ξαναεγγραφομαστε στο τεε-τσμεδε. Εχουν ηδη γινει επενεγγραφες με αποφασεις προσφατες του τεε. Το δυσκολο δεν ειναι να μπεις ειναι να βγεις ! κανενας δεν θα πει οχι στον καλο πελατη που θελει να επανεγγραφει στα τεε-τσμεδε και να πληρωνει παχυλες εισφορες σε περιοδο κρισης, Το αντιθετο μαλιστα .

Link to comment
Share on other sites

λαθος ! ηδη βγηκαν αποφασεις του τεε που επανεγγραφουν διαγραμμενους. Το δυσκολο δεν ειναι να μπεις ειναι να βγεις! τον καλο πελατη που θα πληρωνει παχυλες εισφορες σε περιοδο κρισης κανεις δεν θα του κλεισει την πορτα'! ) το αντιθετο μαλιστα. Δεν μπορω να πληρωσω εισφορες οσο ειμαι ανεργος ? διαγραφομαι. Μπορω ? επανεγγραφομαι . Ετσι μας αναγκαζει το αντισυνταγματικο καθεστως της υπεχρεωτικης ασφαλισης ιδιοτητας και αοχι εργασιας του τεε-τσμεδε. Οποτε και εμεις αναλογα πρατουμε. Τα κοροιδα τελειωσαν....οι εισφορες 40 ετων στην μαυρη τρυπα του εοπυυ πλεον για να παρουμε 360 ευρω εθνικη ενιαια βουλγαρικη συνταξη θελουν πλεον πολυ σκεψη αν θα δοθουν . προσωπικα στην 15ετια διαγραφηκα εθελοντικα το 2012 για τον παραπανω λογο. Καλυτερα στην τσεπη οι εισφορες παρα στην μαυρη τρυπα του τσμεδε-εοπυυ αφου δεν χρειαζομαι την σφραγιδα .

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλημέρα σας. Αφού με καίει το θέμα πολύ, όπως και όλους μας άλλωστε (δεν θα κάνω σε κανένα κράτος τη χάρη να κλαφτώ) θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Πριν τα Χριστούγεννα είχα πάει στο ΤΕΕ να ρωτήσω για μία πρόταση που είχε υποβληθεί και είχα διαβάσει από το site του, ότι συζητιέται να κάνουμε αίτηση για προσωρινή 3ετή παύση πληρωμών από τις εισφορές μας. Η προϊσταμένη τότε μου είχε πει πως συζητιέται γιατί υπάρχουν κενά στην πρόταση, όπως τι γίνεται με την υγειονομική κάλυψη, θεώρηση βιβλιαρείων μας σε τέτοια περίπτωση κλπ. Γνωρίζει κανείς αν προχώρησε καθόλου αυτό; Αυτή μου είχε πει να μπαίνω στο site γιατί θα είχαν απάντηση σχετικά σύντομα. Να πω, επίσης, πως είχα κάνει κι εγώ ερώτηση στο ΤΣΜΕΔΕ για διαγραφή μου αφού αδυνατώ να πληρώσω τις εισφορές μου, οι οποίες συσσωρεύονται τα τελευταία δύο χρόνια! Και αφού μου έδωσαν να καταλάβω πως η ιστορία παίρνει κανένα τρίμηνο, και χάνω και την άδειά μου που κόπιασα τόσα χρόνια για να αποκτήσω, είπα να περιμένω μπας και... Αλλά επειδή δεν βλέπω φως στο τούνελ, έχω και μία άλλη απορία. Οι επανεγγραφές που διαβάζω παραπάνω γίνονται με εξετάσεις για εκ νέου απόκτηση της άδειας εξασκήσεως ή όχι; Γιατί στο ΤΣΜΕΔΕ όταν είχα ρωτήσει, μου είχαν πει ότι αν αποφασίσω να επανεγγραφώ ΕΦΟΣΟΝ η επιτροπή κρίνει ΛΟΓΙΚΗ την επιθυμία μου για διαγραφή, θα πρέπει να ξαναδώσω εξετάσεις στο ΤΕΕ!!!!

Edited by Liselef
Link to comment
Share on other sites

Θέλουν δε θέλουν θα γίνουν πιο ελαστικοί στις διαγραφές, διότι αν δεν διαγράψουν θα υπάρχουν πολλοί μηχανικοί που θα επωφελούνται της εγγραφής στο ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ ενώ δεν πληρώνουν καν. Θα προσκρούσουν στην πραγματικότητα των καταρρέοντων αμοιβών...

Link to comment
Share on other sites

@julius ceasar Ή οι διαγραμμένοι θα δουλεύουν για πεντοδίφραγκα και θα βάζει κάποιος μία τζίφρα από πάνω. Ότι κάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι τόσα χρόνια δηλαδή...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ετσι όπως τα λέει ο stayros είναι, γιατί κακά τα ψέματα αν δεν πληρώνεις δεν έχεις ΑΠΥ οπότε.....Ψάχνεις να βρεις κάποιον που έχει. Δεν είναι πάντοτε καλό να εξαρτάσαι από κάποιον άλλο.

Και εγώ δεν πληρώνω 1χρόνο τώρα επειδή δεν έχω, όχι ότι δεν θέλω....

Link to comment
Share on other sites

Julius Caesar τι εννοείς επωφελούνται ενώ δεν πληρώνουν; Ποιο το όφελος; Εμένα με απέλυσαν το τέλος του 2010, αφού είχα μόλις γεννήσει. Είχα καταφέρει λογω συνεννόησης να μπω με σύμβαση στην εταιρεία μου και όχι με ΑΠΥ οπότε μεσα στην ατυχία μου τουλάχιστον έπαιρνα επίδομα ανεργίας για ενα χρόνο, όμως το ταμείο ανεργίας δεν πληρώνει εισφορές σε ταμεία. Οπότε για κάποιο καιρό πλήρωνα με νύχια και με δόντια τις εισφορές στο ταμείο. Κάποια στιγμή έκανα και διακανονισμό, αλλα ειναι ματαιο όταν σου ζητάνε το επόμενο εξάμηνο στην ωρα του. Αν είχα ρε φίλε δεν θα το έκανα εξ αρχής. Και με το μωρό δεν ειναι εύκολο να πας για δουλειά πάλι, οχι ότι υπήρχε και καμία πρόταση. Πώς μπορεί να επωφεληθεί κάποιος; Εκεί πατάνε, στον εκβιασμό και στον μονόδρομο. Απλά το ΤΣΜΕΔΕ δεν είχε ποτέ σκεφτεί την περίπτωση τέτοιας κρίσης για αυτο δεν έχει ούτε plan A ούτε plan B και τα λουζομαστε εμείς.

Link to comment
Share on other sites

Μεγάλε ξεκολλα να σπαμάρεις σε κάθε θέμα με το κειμενάκι σου....Αρχίζει και καταντάει εκνευριστικό άσε που χάνεις το δίκιο σου....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.