Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αποστάσεις από όρια σε εκτός σχεδίου


eliza.pap

Recommended Posts

Θα στο ξαναπώ, μιλάμε για κάτι άλλο... Για την βεβαίωση νομιμότητας και το λεκτικό αυτής. 

Γενικώς η άποψη σου δεκτή, είναι η ίδια περίπτωση με την Λεμπέση που έλεγε πως και ένα δοκάρι να μην έχει τις διαστάσεις της μελέτης όλη η οικοδομή είναι αυθαίρετη.

Αυτή και αν είναι σεβαστή άποψη  :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Ειναι υπέρβαση 119,9τμ στη θέση που δείχνεις.

Το γεγονος ότι επειδή τηρήθηκε το υποτιθέμενο περίγραμμα της οικοδομής και η θέση στην οποία τοποθετήθηκε είναι σύννομη δεν προστιμοποιείται με συντελεστές αλλά εντάσσεται στην κατηγορία 3 με 500 ευρώ είναι άλλο θέμα και δεν συνεπάγεται ότι δεν υπάρχει υπέρβαση.

 

Ξαναλέω αυτή είναι η γνώμη μου με βάση την ερμηνεία της νομοθεσίας.

 Είναι παράβαση αλλά δεν έχει συντελεστές-άρα υπάγεται στην κατηγορία 3 άρα σύμφωνα με την ΕΓΚ 3 μπορείς να δώσεις Βεβαίωση.Με την ΕΓΚ 4 έτσι όπως το καταλαβαίνω (είναι απόσπασμα) δεν μπορείς να δώσεις.Και οι δύο είναι εγκύκλιοι και οχι νόμος (είπαμε ΔΟΜΗΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΥΨΟΣ ξεκάθαρα).Για πές μου ποιος έχει δίκιο?Τέλος πάντων και ο ένας έχει δίκιο και ο άλλος έχει δίκιο. Οπότε οταν θα βγεί ο νέος νόμος να έχει την δυνατότητα ο μηχανικός να διορθώνει τέτοιου είδους ασάφειες που δημιούργεισε ο νόμος ο ίδιος (Παρβάσεις που δεν έχουν υπέρβαση ΔΟΜΗΣΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΥΨΟΥΣ  πχ πλάγιες αποστάσεις-μπαλκόνια-ανοίγματα κτλ).Αυτή είναι η ουσία.Και αν θυμάμαι καλά υπήρχε μια ανάλυση από έναν Π.Μ(Ερμηνεία και αυτός) περί της βεβαίωσης και έλεγε οτι ουσιαστικά είσαι καλυμμένος αν δεν έχεις υπέρβαση δόμησης-κάλυψης-ύψους  

 

 

αυτη είναι αλλά ξεφύγαμε από το θέμα οπότε το αφήνω εδώ και δείτε τι αναφέρει ο δικηγόρος στην ανάλυση του

i_bebaiosi_gia_tin_metabibasi_kai_oi_pagides_gia_ton_mihan....pdf

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

Είναι παράβαση της κατηγορίας 3 αλλά δημιουργεί υπέρβαση σε δόμηση και κάλυψη (για τους λόγους που εξήγησα παραπάνω) και άρα κολλάει στο λεκτικό της βεβαίωσης.

 

Είναι αντίστοιχο με την περίπτωση που είχες ας πούμε στο ακίνητο μια απόθηκη κατηγορίας 3. Θα έδινες βεβαίωση σύμφωνα με την εγλύκλιο επειδή η παράβαση θα εντασσόταν στην κατηγορία 3?? Όχι λεω εγώ γιατί έχεις υπερβαση δόμησης και κάλυψης.

 

Προσωπικά θεωρώ ότι το εδάφιο της εγκυλίου αναφέρεται σε παραβάσεις της κατηγορίας 3 που όμως δεν δημιουργούν υπέρβαση δόμησης, κάλυψης, ύψους.

Δηλαδη τροποποίηση όψεων, διαμορφώσεις, πέργκολες, bbq και τέτοια.

Σε αυτές τις περιπτώσεις θεωρώ πως ναι μπορείς να δώσεις βεβαίωση.

 

Φυσικα όλα αυτά είναι κουβέντα να γίνεται.

Συμφωνώ απόλυτα με την άποψη του άρθρου ότι θα έπρεπε τα πάντα να ορίζονται με σαφήνεια και να μην μπαίνουμε σε τέτοιες διαδικασίες οπού στην τελική όλοι απο τη σκοπιά τους έχουν δίκιο.

Link to comment
Share on other sites

Είναι αντίστοιχο με την περίπτωση που είχες ας πούμε στο ακίνητο μια απόθηκη κατηγορίας 3. Θα έδινες βεβαίωση σύμφωνα με την εγλύκλιο επειδή η παράβαση θα εντασσόταν στην κατηγορία 3?? Όχι λεω εγώ γιατί έχεις υπερβαση δόμησης και κάλυψης.

 

Άλλη περίπτωση αυτή, εδώ δε συζητάμε καθόλου. Δεν είναι νόμιμη η βεβαίωση συναδέλφισσα, συμφωνώ απόλυτα. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Mια ερώτηση για τους παλαιότερους συνάδερφους ή για όποιον τυγχάνει να γνωρίζει :

Με ποιό διάταγμα καθορίζονταν οι ελάχιστες πλάγιες αποστάσεις δόμησης από τα όρια σε εκτός σχεδίου περιοχή κατά το έτος 1982, δηλαδή προ της εφαρμογής του 270Δ'/1985 ?

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

ΠΔ/6-10-78.        

 [ ΙΣΧΥΣΕ από 17.10.1978      και ΚΑΤΗΡΓΗΘΗ από 31.5.1985 

 

edit

ΦΕΚ-538/Δ/17-10-78.  ΦΕΚ-538/Δ/78

Edited by tetris
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Καλησπέρα, ψάχνοντας πρώτα στον κύκλο μου και στο ΤΕΕ - ΤΚΜ είδα ότι οι απόψεις διίστανται. Το ίδιο διαβάζω και στο φόρουμ, οπότε ρωτάω ξανά για κάποια  επικαιροποιημένη άποψη :

περίπτωση αγρού εκτός σχεδίου κατά παρέκκλιση άρτιου επί επαρχιακής.

-πλάγια εφαρμόζω 15μ λόγω προσώπου 55>45μ.

Στο πίσω όριο που έχω έκταση πιθανόν δασική βάσει ανάρτησης χάρτη, εφαρμόζω 10μ?( ψάχνω για αναθεώρηση αδείας, ίσως μπορώ να μεινω στα 5μ αφού δεν υπήρχε ο δασικός τότε?)

στο μπροστά όριο δηλαδή το όριο απαλλοτρίωσης - έχω 20μ από άξονα και 15μ από όριο? ή ισχύει μόνο το ΠΔ 209/98, δηλαδή τα 20μ από τον άξονα της επαρχιακής?  (έτσι τείνω να καταλήξω εγώ).

Edited by sarcs
Link to comment
Share on other sites

Για το πρώτο ερώτημα αν έχεις πρόσωπο πάνω από 45 μ, οι πλάγιες αποστάσεις κατ ελάχιστον είναι 15 μ. Από δασική έκταση είναι 10 μ εκτός και αν από άλλες διατάξεις προκύπτει μεγαλύτερη, δηλαδή 15 μ. Η οπίσθια απόσταση θα καθοριστεί από το βάθος γηπέδου σε συνδυασμό με την ημεροχρονολογία παρέκκλισης που επικαλείσαι και η ελάχιστη θα είναι 10 μ λόγω δασικής έκτασης.

Για την απόσταση της γραμμής δόμησης είναι 20 μ από τον άξονα πρωτεύοντος επαρχιακού δρόμου και οπωσδήποτε πίσω από το όριο της γραμμής απαλλοτρίωσης (εφόσον υπάρχει ή προβλέπεται). 

Υ.Γ Ανέβασε και ένα τοπογραφικό σε Pdf να έχουμε μια εικόνα της περίπτωσης που εξετάζεις.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για τις απαντήσεις Παύλε, και εγώ στα παραπάνω έχω καταλήξει. Αμφιβολία έχω κυρίως για το πρόσωπο επί οδού, κατά πόσο δηλαδή θα μου ζητήσουν και τα  15 μ από όριο λόγω ασάφειας.

τοπογραφικό αναμένω ενημερωμένο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.