Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιλογή επίτοιχου λέβητα αερίου (ατομική μονάδα).


Recommended Posts

Ο λέβητας συμπύκνωσης φτάνει σε απόδοση το 109% με την προυπόθεση όμως ότι θα δουλεύει σε χαμηλή θερμικρασία.Επειδή όμως τα σώματα εδώ στην Ελλάδα είναι υπερδιαστασιολογημένα θα έχεις εξοικονόμηση γύρω στο 20% εαν το νερό προσαγωγής είναι στους 65 βαθμούς κελσίου. Μόνο με αυτή την προθπόθεση σε συμφέρει η συμπύκνωση. όλα τα άλλα είναι marketing. όσο για το νερό που λές είσαι σωστός. Το νερό παίζει σημαντικό ρόλο. Από εκεί και πέρα εγώ σου προτείνω CHAPPEE,BUDERUS και DE DIEDRICH. Είναι όλα τέλεια μηχανήματα και τα υποστηρίζουν σοβαρές εταιρείες στον χώρο με εξαιρετική φήμη που μπορούν να σε υποστηρίξουν και μετά την πώληση. Σαν αρχή έχω να υποστηρίζω ποιοτικά μηχανήματα και σοβαρές εταιρείες. Τα μηχανήματα των ανωτέρω εταιρειών είναι εξαιρετικά.

 

Ευχαριστώ πολύ. Πείρα μια ιδέα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

πως θα υπολογισω την καταναλωση υγραεριου (στην υγρη φαση) σε εναν επιτοιχο λεβητα συμπυνωσης με βαθμο αποδοσης 107% 24kw???? υποθετουμε οτι λειτουργει ολη την ημερα.

 

Link to comment
Share on other sites

Θεωρητικά, αν χρησιμοποιήσεις την κατώτερη θερμογόνο δύναμη του υγραερίου έχεις κανένα πρόβλημα στους υπολογισμούς θεωρόντας β.α. 107% (1.07), αφού απο την κθγ έχει αφαιρεθεί η ενέργεια των υδρατμών. Αρα πολλαπλασιζεις την πραγματική ισχύ που δίνει ο λέβητας στο νερό με τον β.α. και διαιρεις με την κθγ και ξέρεις κατανάλωση καυσίμου ανα ωρα και μετα πολλαπλασιζεις με τις ώρες λειτουργιας.

 

Να διευκρινίσω οτι ο παραπανω υπολογισμός είναι χοντρικος, καθότι οι παράμετροι β.α. και αποδιδόμενη ισχύς δεν παραμένουν σταθερές στην πράξη. Για ακριβή αποτελέσματα χρειάζονται μετρήσεις με όργανα κλπ.

 

Sent from my MI 3W using Tapatalk

Edited by akaliak
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Κύριοι  καλησπέρα  σας  και  καλό  μήνα.Με  αφορμή  την  αυξημένη  τιμή  του  πετρελαίου   και  για  να  μην  ανοίγω  νέο  θέμα  ρωτώ:

1. Σε  διαμέρισμα  90 τετραγωνικών (από  πάνω  ταράτσα) θα  σύμφερε  τελικά   ετησίως επιτοίχιος λέβητας  αερίου σε  σχέση  με  τον  λέβητα  πετρελαίου  που  διαθέτω( saturn 25000  Κcal;  Ηδη  ο  λέβητας  είναι 20  χρόνων  και  κάποια  στιγμή στο  κοντινό  μέλλον θα  πάει  για  αλλαγή.

2. Χρειάζεται  δεξαμενή αερίου ή  μπουκάλες.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν έχει αέριο ο δρόμος έχει πολύ κουβαλημα η μπουκάλα και η τιμή της δεν είναι τόσο καλή.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα. Ψάχνω καλό αλλά οικονομικό λέβητα. Αποκλειστικά πλήρους συμπύκνωσης (C13 και όχι C12 ημισυμπύκνωσης που έχει μικρότερη απόδοση). Γνωρίζω λόγω εργασίας πολλούς λέβητες χωρίς ωστόσο να έχω ασχοληθεί σε βάθος με την ποιότητα τους. Φυσικά να έχει και καλή τεχνική υποστήριξη (Θεσσαλονίκη). Βλέπω και τον Sime Brava Slim HE 25Kw που είναι στα 800Ε κοντά. Μετά έχουμε τον Riello Start Condens 25 KIS που σκέφτομαι κοντα στα 1000Ε και τον  Riello Residence Condens 25 KIS στα 1100-1200Ε. Περιμένω και την δική σας γνώμη απο όσους γνωρίζουν. Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να ξεπεράσω τα 1200Ε τελική τιμή με ΦΠΑ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπέρα σας,

θα ήθελα να ρωτήσω,

σκοπεύω να τοποθετήσω έναν λέβητα υγραερίου στο μπαλκόνι μου με τρεις φιάλες των 25 κιλών η κάθε μία εκ των οποίων μόνο οι δύο θα είναι συνδεδεμενες και η τρίτη εφεδρική.Δεδομένου ότι πήρα βεβαίωση από την πολεοδομία ότι δεν χρειάζεται κάποια άδεια δόμησης και άδεια εργασιών μικρής κλίμακας,ισχύει η ΚΥΑ  31856 αριθμ.φύλ. 1257 3 Σεπτεμβρίου 2003 που λέει ότι για 3 φιάλες και συνολική ποσότητα αποθήκευσης άνω των 30kg υπάγομαι στην κατηγορία Ι και θα πρέπει να έχω μελέτη και φάκελο από μηχανικό ώστε να είμαι καθόλα νόμιμος σε οποιοδήποτε έλεγχο? Η ποσότητα που αναφέρει είναι η συνολική ή εννοεί 30kg η μία φιάλη οπότε εντάσσομαι στην κατηγορία 0 πο δεν χρειάζεται κάποια περαιτέρω ενέργεια.

Σας ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

6 ώρες πριν, Tasos Konstantinidis said:

υπάγεσαι στην κατηγορία Ι και θα πρέπει να έχω μελέτη και φάκελο από μηχανικό

 

έχεις υπολογίσει το κόστος χρήσης?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.