Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπολογισμός φορτίων ανέμου κατά EC1 - Προβλήματα και απορίες


 
george24

Recommended Posts

Εγώ εφαρμόζω κατ' ελάχιστο τον Ελληνικό όσον αφορά στο χιόνι

Πάντως η σχέση που παραθέτεις είναι πιο λογική από τα παλαιότερα

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

καλησπέρα συνάδελφοι,

έχω ένα κτήριο με μονοκλινή στέγη και μια καθοριστική πλευρά και υπολόγισα τα φορτία ανέμου με βάση τη μεθοδολογία του EC3 μέσω ενός βοηθήματος του κ.Ερμόπουλου,αλλά δεν ήμουν σίγουρος για τα αποτελέσματα. Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα http://www.civiltools.eu/portal/?q=el/ec1tools διαπίστωσα ομοιότητες όσον αφορά τους συντ. εξωτερικής πίεσης cpe,10 εκτός από ένα(αν και έτσι τον βρήκα στην βιβλιογραφία), διαφορές στις εσωτερικές πιέσεις περίπου ίδιες τις εξωτερικές(μπορεί να φταίει η στρογγυλοποίηση) και διαφορετικές τις τελικές πιέσεις. Εισάγω κι ένα παράδειγμα του βιβλίου με δίκλινη στέγη και οι περισσότερες τελικές λάθος όπως κι εσωτερικές. Τελικά το συγκεκριμένο site είναι έγκυρο? Το βιβλίο του Ερμόπουλου έχει λάθη? Έχει ασχοληθεί κανείς?

Link to comment
Share on other sites

To έχω χρησιμοποιήσει και εγώ για βιομηχανικό κτήριο με δικλινή στέγη. Δεν μου έβγαλε μεγάλες διαφορές αλλά σε επίπεδο 2ου δεκαδικού.

Link to comment
Share on other sites

τα λάθη στα παροράματα αναφέρονται σε ονόματα πόλεων και τιμές για το χιόνι,όχι για άνεμο.

Έβαλα άλλο ένα παράδειγμα και πράγματι ή διαφορά ήταν στο δεύτερο δεκαδικό 3 με 4 μονάδες. Το πρόβλημα μάλλον με το 1ο παράδειγμα που έβαλα ήταν ότι το κτήριο είχε μια συγκεκριμένη πλευρα ανοιχτή(καθοριστική πλευρά), ενω στο site ο ορισμός της καθοριστικής πλευράς γίνεται μόνο σε επίπεδο αν τα ανοίγματα της είναι διπλάσια ή τριπλάσια από αυτά των άλλων πλευρών και όχι με ορισμό κάποιας συγκεκριμένης πλευράς ως καθοριστικής. Άρα ποια πλευρά θεωρεί καθοριστική για τον υπολογισμό του cpe,10 των ανοιγμάτων αυτής? Αυτό που λέω δε παίζει ρόλο?

Link to comment
Share on other sites

όμως το πρόβλημα που συνάντησα δεν έχει σχέση με τα λάθη του παροράματος, το οποίο αναφέρεται στην ενότητα για τα φορτία χιονιού κι όχι του ανέμου για τα οποία βρήκα τις προαναφερθέντες διαφορές τόσο στο παράδειγμα του Ερμόπουλου όσο και στο δικό μου πρόβλημα σε σχέση με το προαναφερθέν site.

Link to comment
Share on other sites

το έχω δει το excel Αρη, αλλά δεν έχει την περίπτωση που μια πλευρα του κτηρίου είναι ανοικτή(καθοριστική), ιδιαιτερότητα που αντιμετωπίζω στο δικό μου κτήριο(με μονόκλινη στέγη) και στο κτήριο του Ερμόπουλου και την οποία ούτε το site αντιμετωπίζει από ότι φαίνεται μιας και δεν απαιτεί στα δεδομένα να καθορίσεις ποια είναι η καθοριστική πλευρά, αν και οι εσωτερικές πιέσεις βγαίνουν διαφορετικές για κάθε δ/νση ανέμου,αλλά δε ξέρω τι κάνει. Έτσι δε μπορώ να καταλάβω αν τα έχω υπολογίσει σωστά. Λέω κάτι λάθος?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.