Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ενημέρωση φακέλου αδείας


Recommended Posts

Έχω υποβάλει σχέδια ενημέρωσης, έχουν εγκριθεί από ΕΠΑΕ και με κολλάει τώρα ο διεκπεραιωτής της αδείας, λέγοντάς μου πως δεν προβλέπεται ενημέρωση φακέλου όταν η άδεια οικοδομής έχει λήξει. Θα πρέπει πρώτα να αναθεωρηθεί, λέει, για παράταση θσχύος και μετά να εκδοθεί ενημέρωση.

 

εγω καπου σε εχω χασει συναδελφε. τελικα ποιος σου λεει οτι εχεις προβλημα? Ο υπευθυνος ελεγκτης της πολεοδομιας, ή ενας ιδιώτης συνάδελφος? γιατι αλλο το ενα, αλλο το αλλο.

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο. Δεν το διατύπωσα καλά προηγουμένως. Ο διεκπεραιωτής είναι σίγουρος πως όταν ο μηχανικός της Πολεοδομίας θα πάει να βάλει την τελική υπογραφή για την ενημέρωση, θα δει πως η άδεια έχει λήξει και τότε θα αρνηθεί. Είναι μάλιστα τόσο σίγουρος πως δεν γίνεται, που μου ζητάει να ξεκινήσουμε διαδικασία αναθεώρησης....

Link to comment
Share on other sites

ειναι θεμα υπαλληλου συναδελφε. και ενημερωση εχω κανει σε ληγμενο φακελο, και αναθεωρηση εχω κανει σε ληγμενο φακελο. φανταζομαι κανονικα δεν θα επρεπε αλλα γινεται.

Link to comment
Share on other sites

Πρώτον συνεχόμενες δημοσιεύσεις δεν κάνουμε και αν είναι εύκολο ας ενωθούν τα χωριστά ποστ (εκτός αν προλάβει να το κάνει ο αρμόδιος μοντ).

 

Δεύτερον προφανώς και δε νοείται ''ενημέρωση'' σε άδεια που έχει λήξει. Την ενημέρωση (φρέσκο σχετικά φρούτο) για αυτό τη έβαλαν στο παιχνίδι, για να μπορεί μια άδεια να ανανεώνεται χωρίς πρόβλημα. Το κατά πόσο θα σε εξυπηρετήσει ο υπάλληλος έγκειται στο χαρακτήρα του αλλά κανονικά θέλει επ' αόριστον αναθεώρηση λόγω αποπεράτωσης (φέροντος οργανισμού).

 

Και τρίτον όταν υπάρχει πρόβλημα σε μία δική μας υπόθεση που έχει αναλάβει μεσάζοντας τον κάνουμε στην άκρη ή έστω πηγαίνουμε μαζί όπου χρειάζεται.

Link to comment
Share on other sites

α) προφανώς και δε νοείται ''ενημέρωση'' σε άδεια που έχει λήξει. Κανονικά θέλει επ' αόριστον αναθεώρηση λόγω αποπεράτωσης (φέροντος οργανισμού).

 

β) όταν υπάρχει πρόβλημα σε μία δική μας υπόθεση που έχει αναλάβει μεσάζοντας τον κάνουμε στην άκρη ή έστω πηγαίνουμε μαζί όπου χρειάζεται.

 

α) Πού το έχεις διαβάσει αυτό συνάδελφε; Δική σου ερμηνεία είναι αυτή;

β) Δίκιο έχεις, μα υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που ο μεσάζων είναι αναγκαίο «κακό» (νομίζω σε όλους μας έχει τύχει) και επίσης για την περίπτωση αυτή το πρόβλημα δεν έχει προκύψει ακόμη, η όλη συζήτηση γίνεται για να είμαι ετοιμοπόλεμος όταν θα προκύψει.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Θέλω να βγάλω μια άδεια για προσθήκη κατ' επέκταση. Στο υπάρχον κτίσμα ένα παράθυρο έγινε μπαλκονόπορτα (στα σχέδια φαίνεται παράθυρο, ενώ στην πράξη έγινε μπαλκονόπορτα). Απαιτούνται φωτογραφίες υφιστάμενου κτίσματος, οπότε εκεί θα φανεί ότι έχει γίνει αυτή η μετατροπή. Τι πρέπει να κάνω?

α) κρύβω το τμήμα της μπαλκονόπορτας ώστε στις φωτογραφίες να φαίνεται σαν παράθυρο?

β)μπορώ να κάνω ενημέρωση φακέλου και να δείξω ότι έγινε αυτή η αλλαγή και σε αυτή την περίπτωση τι πρέπει να καταθέσω και τι πληρώνει ο πελάτης μου? Η άδεια βγήκε το 2006

γ) σε κάθε περίπτωση ποιες είναι οι ευθύνες μου και τι είναι το νόμιμο να γίνει για να μη βρεθώ προ εκπλήξεως

Link to comment
Share on other sites

Αν το πρόβλημα είναι μόνο το παραθύρο:

 

Το δειχνεις ως έχει οπότε

 

  1. Μπορεί να μην ασχοληθεί κανείς.
  2. Θα σε βάλουν να κάνεις "νομιμμοποίηση με το άρθρο 22" που δεν είναι κατι το φοβερό
    και για μισό παράθυρο τι πρόστιμο να βγάλει

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Θα ήθελα την γνώμη σας για αρχικά πυλωτή πολυκατοικίας που νομιμοποιήθηκε το 2006 με ΜΣΔ όπου μεταξύ άλλων φαίνεται και αποθήκη 7 τ.μ. Όμως αυτή η αποθήκη χωρίστηκε κατά 5.0 τ.μ σε αποθήκη και το υπόλοιπο σε μηχανοστάσιο του ανελκυστήρα. Αυτή η περίπτωση μπορεί να πάει με ενημέρωση φακέλου; Σημειωτέον ότι δεν υπάρχουν χιλιοστά στο ισόγειο γιατί δεν έχει γίνει νέα σύσταση. Η αποθήκη που είναι πλέον παρακολούθημα θα μπορεί να πάρει βεβαίωση για μεταβίβαση αφού στην ουσία δεν υπάρχει παρανομία εκτός από αυτή την αλλαγή που έγινε και δεν φαίνεται πουθενά στα σχέδια της αναθεώρησης για νομιμοποίηση;

Link to comment
Share on other sites

γενικά για να γίνει ενημέρωση πρέπει να είναι η άδεια σε ισχύ και υπό προυποθέσεις.

Το ερώτημα για τη βεβαίωση παρακαλώ να επαναληφθεί σε αντίστοιχο θέμα για τις βεβαιώσεις του Ν4014.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.